TCPDF output filename zelf kiezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »
Brecht S

Brecht S

04/01/2015 21:41:04
Quote Anchor link
Is er een mogelijkheid dat je een keuze kan maken hoe de output filename noemt in tcpdf?
Ik heb dit geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
     $filename= time().".pdf";
    
     $filelocation = "/domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen"; //Linux
              
     $fileNL = $filelocation."/".$filename; //Linux

     $pdf->Output($fileNL,'F');

Maar dit werkt niet en ik wil iedere pdf opslaan met een andere naam. Wat wel werkt is hetgeen in de handleiding staat en dit is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pdf->Output(test.pdf,'F');


Mededeling: ook gepost op http://www.pfz.nl/forum/topic/11042-tcpdf-output-filename-zelf-kiezen/
Gewijzigd op 04/01/2015 21:42:31 door Brecht S
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 16:57:50
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/01/2015 22:29:22
Quote Anchor link
Als test.pdf wel werkt, zal het vermoedelijk niet aan de schrijfrechten liggen.

Waar gaat het fout? In $filelocation (klopt het pad wel?) en/of $filename (geeft de bestandsnaam een probleem?)?

Wat als je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pdf->Output(domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen/test.pdf,'F');

probeert?

En
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pdf->Output(time().pdf,'F');


Kortom: probeer te achterhalen waar het exact fout gaat.
 
Brecht S

Brecht S

04/01/2015 22:43:44
Quote Anchor link
TCPDF ERROR: Unable to create output file: domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen/test.pdf

Dit is de foutmelding die ik krijg. Ook van zodra ik ' en . gebruik zoals bvb time-'.time().'-test.pdf', 'F' gaat het alweer fout.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2015 09:25:19
Quote Anchor link
Probeer eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$pdf
->Output(time().'.pdf','F');

?>
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 09:38:57
Quote Anchor link
Dan krijg ik dezelfde foutmelding (zie een van de vorige berichten).
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 09:44:45
Quote Anchor link
Staan de schrijfrechten wel goed?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2015 09:46:45
Quote Anchor link
Wat krijg je te zien als je dit doet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

echo __DIR__;
//$pdf->Output(time().'.pdf','F');

?>
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 09:56:11
Quote Anchor link
We zijn ondertussen al een stap verder geraakt. Als ik de filename zet op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$filename= time().".pdf";
 
$filelocation = __DIR__ . '/facturen'; //Linux
$file = $filelocation."/".$filename; //Linux

$pdf->Output($file,'F');


Werkt het wel maar als ik onderstaande doe als filename werkt het niet meer. Ik krijg dan een foutmelding:

TCPDF ERROR: Unable to create output file: /home/contentu/domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen/Factuur-2015/00026/VF.pdf

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  
$factnr = $_GET['factnr'];
              
$filename= 'Factuur-'.$factnr.".pdf";
$filelocation = __DIR__ . '/facturen'; //Linux

$file = $filelocation."/".$filename; //Linux

$pdf->Output($file,'F');


Hoe krijg ik dit dan in orde?
Gewijzigd op 05/01/2015 09:58:33 door Brecht S
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 10:00:51
Quote Anchor link
Dus dit is zo te zien de filenaam?
/Factuur-2015/00026/VF.pdf

Dat wil waarschijnlijk zeggen dat die mappen (nog) niet bestaan.
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:03:47
Quote Anchor link
Mappen? Dit gaat hier puur over een filename.
Als je de eerste code bekijkt werkt die wel met time(), maar bij de tweede code verander ik enkel de filename en dan werkt het niet meer.

Die / zijn onderdeel van de filename. Zou het daar kunnen aan liggen dat die denkt dat het mappen zijn?
Gewijzigd op 05/01/2015 10:06:58 door Brecht S
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 10:06:36
Quote Anchor link
Ja, maar de / in die naam betekent volgende map.

map => /Factuur-2015/
map => /00026/
echte filename => VF.pdf
Gewijzigd op 05/01/2015 10:08:15 door - SanThe -
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:07:14
Quote Anchor link
Ja dus ;-) Dan even proberen dat ik de / kan omzetten in -
Misschien dat het dan wel werkt?
Gewijzigd op 05/01/2015 10:07:59 door Brecht S
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2015 10:10:42
Quote Anchor link
Als je slashes in filenames gaat gebruiken, dan vraag je om problemen ;-)
Gebruik daarom andere scheidingstekens, zoals bijv. - of _
Gewijzigd op 05/01/2015 10:13:23 door - Ariën -
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:15:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$factnr = $_GET['factnr'];
$factnr2 = str_replace('/', '-', $factnr);
          
$filename= 'Factuur-'.$factnr2.".pdf";
$filelocation = __DIR__ . '/facturen'; //Linux
$file = $filelocation."/".$filename; //Linux

$pdf->Output($file,'F');


Dit werkt nu wel. Inderdaad zonder de /
Is er geen mogelijkheid om die / wel te gebruiken op de een of andere manier? Of is er echt geen enkele mogelijkheid? Dit omdat de filename werkelijk wel met de / is en ik die naam wel wil blijven gebruiken...
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 10:17:34
Quote Anchor link
Nee dat gaat niet.
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:37:21
Quote Anchor link
[Gewijzigd - Opgelost] Ik was een ; vergeten ergens. Probleem is opgelost. Code hieronder is volledig werkend. Bedankt mensen voor de goede hulp!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
require_once('../../phpmailer/class.phpmailer.php'); //where your phpmailer folder is
$mail = new PHPMailer();                    
$mail->From = "[email protected]";
$mail->FromName = "Boekhouding - ContentU Group";
$mail->AddAddress($f_email);
$mail->AddReplyTo("[email protected]", "Boekhouding - ContentU Group");              
$mail->AddAttachment($file);
$mail->isHTML(true);
      
// attach pdf that was saved in a folder
$mail->Subject = $subject;                  
$mail->Body = $body;
if(!$mail->Send())
{
   echo "Message could not be sent. <p>";
   echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
}
else
{
   echo "<script>location.href='../../facturen-overzicht.php';</script>";
} //`the end`
Gewijzigd op 05/01/2015 10:42:01 door Brecht S
 
Harry H Arends

Harry H Arends

17/07/2017 11:21:56
Quote Anchor link
Misschien overbodig, maar ik voeg een datum en tijd toe aan de bestandsnaam.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// ---------------------------------------------------------
// Prepare time-stamp

$date1 = date('d-m-y G:i:s');
//Close and output PDF document
$filename= $date1."-EventManagement.pdf";
$pdf->Output($filename, 'I');
//============================================================+
// END OF FILE                                                
//============================================================+

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.