teller voor .txt bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijmen Duim

Thijmen Duim

08/10/2007 21:49:00
Quote Anchor link
Goedendag,
Ik heb een reactiesysteem gemaakt, maar nu wil ik graag dat je ook het aantal reacties kunt zien dus dat hij het aantal telt, bijv. Reacties(3).
Hoe kan ik dat het beste doen?
Mijn .txt bestand heet: comments.txt, die had ik alvast aangemaakt.
 
PHP hulp

PHP hulp

01/06/2024 05:24:57
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

08/10/2007 21:50:00
Quote Anchor link
Heb je een database tot je beschikking?
 
Thijmen Duim

Thijmen Duim

08/10/2007 21:51:00
Quote Anchor link
Nee
 
Henk

Henk

08/10/2007 21:54:00
Quote Anchor link
Hoe sla je je data dan op?
 
Thijmen Duim

Thijmen Duim

08/10/2007 21:55:00
Quote Anchor link
Via fputs en fopen
 
Thijmen Duim

Thijmen Duim

08/10/2007 21:57:00
Quote Anchor link
Dit is mijn toevoegpagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$naam
= $_POST ["naam"];
$www = $_POST ["www"];
$email = $_POST ["email"];
$bericht = $_POST["bericht"];
$ip = $_SERVER ["REMOTE_ADDR"];
$datum = date ("H:i d-m-Y ");
$schrijf = fopen ("dataco.txt","a");
fputs ($schrijf, "<div style=width: 100%; background: lightblue; border: 1px dashed #0f6d88;>$bericht<br><br> <a href=$www target=_blank>$naam</a> - <a href=mailto:$email>E-mail</a> - $datum - $ip</div><br><br> ");
echo "<b>Bedankt voor je comment, $naam <3</b><br />
Ga <a href=javascript:history.go(-1);>terug</a>. "
;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijmen Duim
 
W w

w w

08/10/2007 22:00:00
Quote Anchor link
Wist je dat er ook een Afbeelding bestaat
 
Henk

Henk

08/10/2007 22:00:00
Quote Anchor link
Ten eerste: op deze manier kan iedereen html schrijven op je website.
Ten tweede: het is zo lastig om het aantal berichten te tellen. Een database is hiervoor handiger. Maar goed, je kan bijvoorbeeld exploden op <div style= en dan count ( je array ) doen
 
Wouter K

Wouter K

08/10/2007 22:02:00
Quote Anchor link
verder op..

Wist je dat je vrij noob bent als je een php script opent met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?

altijd mooi zo

[code]<?php
...


...

?>


graag gedaan en kan je bij mijn instelling een hoop errors wegspelen

danku
 
Thijmen Duim

Thijmen Duim

08/10/2007 22:08:00
Quote Anchor link
Bedankt, wouter :)
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2007 22:09:00
Quote Anchor link
Gewoon direct na het toevoegen de teller +1 doen.
 
Thijmen Duim

Thijmen Duim

08/10/2007 22:14:00
Quote Anchor link
SanThe zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$teller
= "bestand.txt";
$content = file_get_contents($teller);
$content  = $content + 1;
$bestand = fopen($teller 'w');
fwrite($bestand, $content);
fclose($bestand);
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2007 22:18:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen: Probeer het even. En als het werkt dan zet je dat direct na je fputs in je vorige scriptje.
 
Thijmen Duim

Thijmen Duim

08/10/2007 22:19:00
Quote Anchor link
Het werkt, allemaal heel erg bedankt voor jullie inzet!
 
Wouter K

Wouter K

08/10/2007 22:21:00
Quote Anchor link
doe ik graag ik zeg het niet persoonlijk maar de meerderheid doet het zo en dus blijft het zo ook netjes ;p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.