Test schonestring foutmelding.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »
Fester Splinter

Fester Splinter

06/02/2015 11:58:41
Quote Anchor link
Hallo allen,

Ik krijg mijn aanmeld/ inlogscript nog niet helemaal rond.
Bij het aanmaken van een nieuw record wordt de functie schonestring ingezet.
Ik krijg dan de volgende foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected 'mysql_real_escape_string' (T_STRING) in C:\inlog_pagina\dbklasse.inc.php on line 7



Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
function signup(&$terug){
        $ok = true;
        if( $_POST['naam'] == ''):
            $terug['error_naam'] = 'Vul uw naam in!';
            $ok &= false;
        endif;

        if( $_POST['mail'] == ''):
            $terug['error_mail'] = 'Vul uw e-mailadres in!';
            $ok &= false;
        endif;

        if( $_POST['pass1'] == '' || $_POST['pass1'] != $_POST['pass2'] ):
            $terug['error_pass'] = 'Vul uw tweemaal hetzelfde wachtwoord in';
            $ok &= false;
        endif;

    
        if( $ok ):
        // Controleer in database of email nog niet bestaat
        $sql = "
            SELECT
            id
            FROM
            gebruikers
            WHERE
            mail='"
.$_POST['mail']."'
        "
;
            if( $db->aantaldb($sql) == 0 ):
        
                // maak nieuw record in database
                $ml = $db->schonestring($_POST['mail']);
                $nm = $db->schonestring($_POST['naam']);
                $sid = session_id();
                $pass = $db->versleutel($_POST['pass1']);
                $nu = $db->maaksqldate(time());
                $sql = "
                    INSERT TO
                    gebruikers
                    (mail, naam, pass, sid, aanmaak, login)
                    VALUES
                    ('$ml', '$nm', '$pass', '$sid', '$nu', '$nu')
                "
;
                return $db->querydb($sql);
            else:
                $terug['error_mail'] = 'E-mail is al in gebruik!';
                return false;
            endif;

        else:
            return false;
        endif;
    }

?>


En dit is de functie die bij naam en mail wordt ingezet:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function schonestring($string, $html=false){
        $string = trim($string);
        if ( !$html ):
            $string = strip_tags($string);
        endif;

        $string mysql_real_escape_string($string);
        return $string;
    }

?>

Dezelfde schonestring functie werkt wel in mijn testpagina dus de fout zit hem waarschijnlijk ergens in het aanmaken van een nieuwe record.
Heeft iemand een idee waar de foutmelding aan kan liggen?
Gewijzigd op 06/02/2015 12:10:38 door Fester Splinter
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:13:54
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/02/2015 12:14:43
Quote Anchor link
Op lijn 7 mis je een = na $string
Gewijzigd op 06/02/2015 12:15:14 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

06/02/2015 12:52:10
Quote Anchor link
op regel 25 vergeet je echter die functie, danwel gewoon mysql_real_escape_string() te gebruiken...

misschien goede gewoonte om in de query zelf altijd de escape te gebruiken. Dan hoef je er ook nooit vanuit te gaan dat dat ergens anders al wel gedaan is, want het is jammer als je dat achterafgezien voor 1 van de vars vergeten was.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/02/2015 16:33:39
Quote Anchor link
Ivo P op 06/02/2015 12:52:10:
misschien goede gewoonte om in de query zelf altijd de escape te gebruiken. Dan hoef je er ook nooit vanuit te gaan dat dat ergens anders al wel gedaan is.


Mee eens.

Verder:
- gebruik mysqli in plaats van mysql (als je toch enkel van MySQL gebruik maakt, overweeg anders PDO); mysql is eigenlijk al 10 jaar verouderd

- voor een correct gebruik van een _real_escape_string() functie/methode is het van essentieel belang dat de juiste character encoding is geselecteerd met een _set_charset() functie/methode, dit doe je niet in je db-klasse je de andere thread; daarnaast is het handig en verstandig om overal dezelfde character encoding aan te houden, dus ook in je uiteindelijke HTML-document

- escape-on-input (het op voorhand escapen/verwijderen van ongewenste karakters in input) is om een aantal uiteenlopende redenen niet zo'n goed idee, in jouw geval neem je daarmee ook al min of meer een besluit in welke context de content gebruikt gaat worden (een plaintext passage in een HTML document?); een betere strategie is wellicht om alles "rauw" op te slaan en escape(-on-)output toe te passen, oftewel escape of verwijder bepaalde karakters als je de content ergens gebruikt, je hebt dan nog altijd de keuze hoe je deze content inzet, als je op voorhand alles stript wordt dit een stuk lastiger...

- ik zou dus een aparte shorthand methode maken voor de _real_escape_string() functie met als enkel doel het escapen van karakters die in de MySQL context een speciale betekenis hebben

Overigens is _real_escape_string() geen wondermiddel. Zo wordt in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
OR 1=1

NIETS GE-ESCAPED, omdat er simpelweg geen karakters te escapen zijn. Daarnaast moet je bij tijd en wijlen input filteren als je externe data in een query opneemt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.