text uit db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Thuron thuron

thuron thuron

24/10/2010 22:47:25
Quote Anchor link
Hallo,

ik wil text uit mijn database halen om te laten weergeven op mn website. De text is gewoon stukjes zoals dit. Die stukjes worden met een paar tegelijk weergegeven op één pagina. hoe kan ik met een query er voor zorgen dat die alles er uit haalt om het daarna per kolom te laten weegeven? ik krijg wel alles uit de database, maar de enige manier om het te laten weergeven, is om voor elk vak een nieuwe query te maken...dat moet toch makkelijker kunnen? ik heb maar 2 kolommen in m'n tabel: varname en text. ik kan dus op varname selecteren. iemand een idee hoe dit makkelijk kan zonder een vracht queries te hebben?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 03:25:48
 
Wouter J

Wouter J

24/10/2010 23:11:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
query("SELECT * FROM tabelnaam"); // * betekend allemaal
?>

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
query("SELECT rij1,rij2 FROM tabelnaam");
?>
 
Thuron thuron

thuron thuron

25/10/2010 08:07:12
Quote Anchor link
Ja dqt snap ik, maar hoe kan ik buiten de query aangeven uit welk veld ik het resultaat wil hebben?
 
John D

John D

25/10/2010 09:24:31
Quote Anchor link
Thuron thuron op 25/10/2010 08:07:12:
Ja dqt snap ik, maar hoe kan ik buiten de query aangeven uit welk veld ik het resultaat wil hebben?
Hoe is het herkenbaar, hoe herken jij wat je waar wilt hebben ?
Je kan bijvoorbeeld in de query al een sorteervolgorde meegeven (ORDER BY) zodat je weet wat waar staat en dat verwerk je dan in die volgorde.
 
Thuron thuron

thuron thuron

25/10/2010 10:10:31
Quote Anchor link
Ik kan de text herkennen door het id die ik het in de database geef.

Toevoeging op 25/10/2010 19:53:11:

Ik heb even gekeken of het met een array kan, maar dat is ook gevaarlijk, omdat ik dan vast zit aan de volgorde van de database. Er moet toch een manier zijn om simpel rijen te selecteren op een andere variabele in dezelfde rij ipv op kolomnaam?...
 
Thuron thuron

thuron thuron

26/10/2010 14:39:16
Quote Anchor link
iemand?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/10/2010 14:44:37
Quote Anchor link
Voor mij blijft de vraag onduidelijk.
 
Milo S

Milo S

26/10/2010 14:59:46
Quote Anchor link
Bedoel je niet gewoon dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
# De query
$qry = "SELECT
            veld1,
            veld2,
            veld3
        FROM
            tabel
        WHERE
            veld1 = '"
.mysql_real_escape_string( $_GET['id'] )."'";
                
# Query uitvoeren
if($sql = mysql_query( $qry ) )
{

    # Als er resultaten zijn
    if( mysql_num_rows( $sql ) > 0 )
    {

        # Data loopen
        while( $rec = mysql_fetch_assoc( $sql ) )
        {

            # Data weergeven
            echo $rec['veld1'];
            echo $rec['veld2'];
            echo $rec['veld3'];
        }
    }

    else
    {
        # Geen resultaten
        echo 'Er zijn geen resultaten gevonden.';
    }
}

else
{
    # Fout in query
    echo 'Er is een fout in de query opgetreden.';    
    echo mysql_error();
}

?>


Ik moet zeggen je omschrijving is mega onduidelijk. Stel de vraag een simpel. Wat wil je doen?

Data ophalen?
Data weergeven?

Wees duidelijk in je omschrijving!
 
Thuron thuron

thuron thuron

26/10/2010 19:29:53
Quote Anchor link
Ok hier komt een voorbeeldje:

Kolom1|Kolom 2
naam1 | Alle tekst in naam 1
naam2 | Alle tekst in naam 2
naam3 | Alle tekst in naam 3

Ik heb in mn query alles van kolom 1 en kolom 2 geselecteerd.
Nu wil ik ergens in mijn php code alle tekst in kolom 2 van "naam3" laten weergeven.
Hoe laat ik dat doen zonder daar een aparte query van hoeven te maken?
Gewijzigd op 26/10/2010 19:31:59 door thuron thuron
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

26/10/2010 21:04:12
Quote Anchor link
Door je query aan te passen. Zie Milo's voorbeeld.
 
Thuron thuron

thuron thuron

26/10/2010 21:43:32
Quote Anchor link
ja maar dan selecteer je toch op kolom en niet op veld?... of kun je met die query nagaan wat er in welk veld in 1 kolom staat?

Edit: En aan de hand daarvan kijken wat er in die rij in het veld van de andere kolom staat?
Gewijzigd op 26/10/2010 22:16:29 door thuron thuron
 
Thuron thuron

thuron thuron

28/10/2010 17:47:28
Quote Anchor link
iemand?...
 
Milo S

Milo S

28/10/2010 17:52:22
Quote Anchor link
Lees eens man, staat in mijn vb... is dat niet wat je wilt dan leg je t verkeerd uit
Gewijzigd op 28/10/2010 17:52:36 door Milo S
 
Jasper DS

Jasper DS

28/10/2010 17:52:34
Quote Anchor link
dit is op bijna dezelfde manier:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
// errors
ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);

function
showSQLError($sql,$error) {
    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}


// start script


$sql = "SELECT *
        FROM tabel
        WHERE kolom1='"
.mysql_real_escape_string( $_GET['id'] )."'";
        
if (($result = mysql_query($sql)) === false) {
    // foutafhandeling
    echo 'Fout met database.';
    
    if (DEBUG_MODE) {
       showSQLError($sql,mysql_error());
    }
}

else {
$res = mysql_fetch_assoc($result);        
echo $res['kolom2']


}

?>


Toevoeging op 28/10/2010 17:55:23:

Thuron thuron op 26/10/2010 19:29:53:
Ok hier komt een voorbeeldje:

Kolom1|Kolom 2
naam1 | Alle tekst in naam 1
naam2 | Alle tekst in naam 2
naam3 | Alle tekst in naam 3

Ik heb in mn query alles van kolom 1 en kolom 2 geselecteerd.
Nu wil ik ergens in mijn php code alle tekst in kolom 2 van "naam3" laten weergeven.
Hoe laat ik dat doen zonder daar een aparte query van hoeven te maken?



dat gaat niet met 1 query naar mijn weten
Gewijzigd op 28/10/2010 17:54:39 door Jasper DS
 
Milo S

Milo S

28/10/2010 19:09:18
Quote Anchor link
Hij is gewoon niet duidelijk genoeg,,, ergens alle tekst in kolom 2 van naam3 laten zien kom op...

Wees concreet en duidelijk.
 
Jasper DS

Jasper DS

28/10/2010 19:16:34
Quote Anchor link
ik denk dat hij op verschillende plaatsten op zijn pagina tekst uit zijn db wilt halen. Volgens mij kan dat alleen met meerdere query's
 
Thuron thuron

thuron thuron

28/10/2010 23:32:07
Quote Anchor link
Jasper snapt me. Is 'heel' veel queries op één pagina niet vertragend voor de pagina?(in dit geval niet heel veel maar ik heb pagina's waar ik soms een stuk of 20 queries heb) Ik zal het iig voorlopig met aparte queries doen, mocht er nog iemand een betere oplossing hebben, dan hoor ik het graag.

Toevoeging op 29/10/2010 20:38:13:

ok met queries lijkt me een omweg. heb even geprutst met arrays, en kom er niet helemaal uit: Ik heb de query m'n 3 velden laten selecteren van de tabel. type, textid en text. Type gebruik ik om de verschillende type texten uit elkaar te houden. M'n query pakt nu alle info van 1 type. Hoe kan ik nu met een array zorgen dat ie alles zo pakt dat ik het kan gebruiken door mijn array te pakken en dan het id tussen de [] te zetten? Ik heb op internet wel algemene info gevonden over arrays en de werking ervan, maar er is bar weinig te vinden over arrays in combinatie met databases. Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Groet
 
Thuron thuron

thuron thuron

31/10/2010 12:41:21
Quote Anchor link
Bump
 
Milo S

Milo S

31/10/2010 13:37:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$veld
= array();
while( $rec = mysql_fetch_assoc($sql) )
{

    $veld[$rec['veld1']][$rec['veld2']] = $rec['veld3'];
}

?>


Ik dacht zoiets ben hier geen held in, dus test het maar even :P...
 
Jasper DS

Jasper DS

31/10/2010 14:34:12
Quote Anchor link
er is geen 3de veld
 
Thuron thuron

thuron thuron

31/10/2010 15:16:55
Quote Anchor link
ik heb het zowaar voor elkaar! niet met een array maar door een functie aan te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
function showtext($messagetype,$messageid)
{

$textdb =& JFactory::getDBO();
$textquery = "
  SELECT

".$textdb->nameQuote('kolom1').",
".$textdb->nameQuote('kolom2').",
".$textdb->nameQuote('kolom3')."

    FROM ".$textdb->nameQuote('tabel')."
    WHERE ".$textdb->nameQuote('kolom1')." = ".$textdb->quote($messagetype)." AND ".$textdb->nameQuote('kolom2')." = ".$textdb->quote($messageid)."
  ";
$textdb->setQuery($textquery);
$texttext = $textdb->loadObject();

echo $texttext->kolom3;

}


Nu kan ik makkelijk met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
showtext(berichttype,berichtid);


m'n berichten laten zien.

Hartelijk bedankt voor alle hulp!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.