tijd, tips?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:04:56
Quote Anchor link
Ola,

Ik wil een bepaalde actie ondernemen, maar alleen op een bepaald tijdtip, bijvoorbeeld in de eerste 3 minuten van ieder half uur. Dus tussen 10.00 en 10.03 en tussen 10.30 en 10.33. En dan weer tussen 11.00 en 11.03 en tussen 11.30 en 11.33 enz. en dat 24 uur per dag. Hoe kan ik dat het beste aanpakken? Iemand misschien tips wat de beste manier is om de tijd te berekenen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:39:01
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/12/2013 10:08:26
Quote Anchor link
Kan allemaal met javascript
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 10:10:47
Quote Anchor link
Uh, mij lijkt eerder een cronjob van toepassing

Je kiest je 'tijdsinterval' en controleert dat met PHP. Met een paar if-statements moet je dan wel redelijk accuraat een script kunnen uitvoeren. Ik heb cronjobs zelf gebruikt voor automatisch backups maken en emailen naar mezelf.
Gewijzigd op 16/12/2013 10:12:47 door Albert de Wit
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:11:05
Quote Anchor link
Thanks Kris, maar ik wil het gewoon met PHP doen. Als iemand tussen 10.00 en 10.03 mijn site bezoekt, dan wil ik dat er een bepaalde actie wordt getriggerd.

Toevoeging op 16/12/2013 10:15:20:

@Albert, goed punt... maar ik wil het graag in PHP zelf doen. Ik ben vooral benieuwd wat de beste manier is om die tijdsintervallen te bepalen, dus hoe bepaal je of je in de 3 eerste minuten van het hele of het halve uur zit?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

16/12/2013 10:23:34
Quote Anchor link
Je voert je php script uit via een cronjob. In jouw geval ( qua wat je omschrijft ), is dit exact wat je nodig hebt.

Cronjob is gewoon "taakbeheer" Jij wilt een actie uitvoeren om een bepaalde tijd. Wat voor actie dat is, is aan jou.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:28:18
Quote Anchor link
Ja, maar nogmaals dat is niet wat ik zoek. De situatie is niet altijd geldig (moeilijk uit te leggen) maar een cronjob kan ik in dit geval niet toepassen. Ik moet het dus echt in PHP oplossen. Heeft iemand tips?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2013 10:35:57
Quote Anchor link
Maar wat als je in die tijdsspanne van drie minuten juist geen bezoekers hebt?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 10:38:41
Quote Anchor link
Uh Ozzie, wat is de bedoeling. Wat probeer je te bereiken? En wat Aar zegt, wat als je dan geen bezoekers hebt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:47:07
Quote Anchor link
>> Maar wat als je in die tijdsspanne van drie minuten juist geen bezoekers hebt?

Dan wordt de actie dus niet uitgevoerd :)

Mijn website gebruikt services. Normaal pluk ik deze uit de cache. Stel dat ik de cache verwijder dan moeten de services opnieuw worden aangemaakt. Dit gaat normaal gesproken uiteraard gewoon goed, maar het zou kunnen dat het een keer fout gaat. Als de services niet zijn ingeladen, kan de rest van m'n applicatie niks. In dit uitzonderlijke geval wil ik een error boodschap op het scherm tonen en de applicatie stoppen. Echter, ik wil natuurlijk ook mezelf waarschuwen (anders heb ik niet in de gaten dat er iets mis is) door een e-mail te sturen. En om dit laatste gaat het dus. Ik wil een check inbouwen waardoor ik niet ineens overspoeld wordt met tientallen e-mails. Op deze manier (door alleen op bepaalde tijdstippen e-mail te versturen) kan ik dat enigszins controleren. Dat is de gedachte erachter.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/12/2013 10:47:25
Quote Anchor link
Gaat dit om de server of om jouw bezoekers?


Moet er om 10:40:00 iets veranderd worden aan de database of zo?
Of moet er iets op het scherm verschijnen van wie ook op jouw site zit?

"een bepaalde actie" is te vaag

Ozzie PHP op 16/12/2013 10:47:07:
Ik wil een check inbouwen waardoor ik niet ineens overspoeld wordt met tientallen e-mails.


Houd gewoon een 'last_mail_sent' bij in de DB
Gewijzigd op 16/12/2013 10:51:14 door Kris Peeters
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/12/2013 10:51:28
Quote Anchor link
Je kunt loggen wanneer dat "dingetje" is uitgevoerd. Als vanaf 10:04 blijkt dat het dingetje voor het tijdvak 10:00 - 10:03 niet werd uitgevoerd, voer je het alsnog uit.

Voor databasedingetjes kun je de Event Scheduler gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 10:55:35
Quote Anchor link
>> Houd gewoon een 'last_mail_sent' bij in de DB

Zoals ik al zei... als mijn services niet kunnen worden geladen, kan ik verder niks. Ook geen database call maken. Daarom wil ik het op deze manier doen.
 
Wouter J

Wouter J

16/12/2013 10:57:56
Quote Anchor link
Maar waren zouden je services ineens niet worden ingeladen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

16/12/2013 10:59:33
Quote Anchor link
Waarom niet een simpel tekst bestand met daarin de unix timestamp van wanneer het de laatste keer fout ging opslaan?

Vervolgens kun je een cronjob maken die bepaald of de timestamp in dat bestand langer dan X tijd eenheden in het verleden ligt. Alleen dan verstuur je een email. Als je niet veel bezoekers hebt kan het zijn dat je iets meer emails krijgt, maar dan had je het maar sneller op moeten lossen.

Beantwoord die vraag, daarna hebt je recht om de volgende code te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

if ((date('i') % 30) < 3)
{

  //
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 11:04:39
Quote Anchor link
>> Maar waren zouden je services ineens niet worden ingeladen?

Geen idee? Een configuratie-bestand wat corrupt is of niet kan worden geladen? De yaml parser die niet werkt? In de praktijk zal het vrijwel nooit voorkomen, maar als het gebeurt wil ik er wel op zijn voorbereid en ervan op de hoogte worden gebracht. Als ik geen mail stuur naar mezelf, dan heb ik niks in de gaten.

>> Waarom niet een simpel tekst bestand met daarin de unix timestamp van wanneer het de laatste keer fout ging opslaan?

Is een optie, maar ik denk dat voor dit specifieke geval in mijn situatie mijn optie net zo handig is, zo niet handiger.

>> if ((date('i') % 30) < 3)

Euh, oké... dat is waarschijnlijk wat ik zoek... maar wat doe je hier precies :-s
De minuten ophalen dat snap ik, maar daarna..?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 11:04:56
Quote Anchor link
uh.... gewoon

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$time
= date('i');
if (($time >= 30 && $time <= 33) || ($time >= 0 || $time <= 3)){
    echo 'dinges';
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 11:08:10
Quote Anchor link
>> uh.... gewoon

Oké.. das inderdaad vrij gewoon :)

Ben nog wel benieuwd naar wat Dos daar doet in zijn code?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2013 11:13:03
Quote Anchor link
Kijken het aantal minuten gedeeld kan worden door 30 zonder restwaarde.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 11:14:49
Quote Anchor link
>> Kijken het aantal minuten gedeeld kan worden door 30 zonder restwaarde.

Euh...? :-s Kun je dat iets verder uitleggen?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 11:15:20
Quote Anchor link
- Aar - op 16/12/2013 11:13:03:
Kijken het aantal minuten gedeeld kan worden door 30 zonder restwaarde.


Ja maar dan word bijvoorbeeld de 31ste minuut niet goedgekeurd. Terwijl de 30ste t/m 33ste minuut het moeten doen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

16/12/2013 11:33:18
Quote Anchor link
% is de modulo operator.
Om heel simpel uit te leggen wat het doet: het haalt zo vaak mogelijk de waarde rechts (30) van de waarde links af (date('i')).

Om 18:5 zal gelden (date('i') % 30) === 5.
Om 21:40 zal gelden (date('i') % 30) === 10

Als je pseudo code wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

function modulo($left, $right) {
    while ($left > $right)
    {

        $left -= $right;
    }


    return $left;
}
Gewijzigd op 16/12/2013 11:34:44 door Dos Moonen
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.