Tijd verschil berekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Jeremy Evers

Jeremy Evers

01/12/2016 15:26:47
Quote Anchor link
Toch klopt het nog niet helemaal wat je zegt, Ger.
Ik heb het eens even goed uitgepluist en het volgende is aan de hand.

Onderstaande cijfers zijn de tijd van het restaurant en de tijd van nu (toen ik het teste)
TIJD OPEN 1480777200
TIJD SLUITEN 1480806000
TIJD NU 1480720985

Op dat moment was het zaterdagochtend heel vroeg om 00:24, waarbij hij om 16:00 open gaat op vrijdag en sluit op zaterdagochtend heel vroeg 01:50. Hij zou dus nog open moeten zijn. Maar zoals je ziet pakt hij dus nog een andere tijd..

Toevoeging op 01/12/2016 17:01:44:

Heb nu wat getest met datums, en kom op het volgende uit;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
$explode = explode(';', $delivery_times);
                function TimeToDate($time)
                {
                    $date = date("1994-03-03 $time");
                    return $date;
                }
                
                function TimeToCloseDate($time)
                {
                    $_SESSION['dateNow'] = "1994-03-03";
                    $date = date("1994-03-03 $time");
                    return $date;
                }
                
                function TimeToCloseBiggerDate($time)
                {
                    $_SESSION['dateNow'] = "1994-03-04";
                    $date = date("1994-03-04 $time");
                    return $date;
                }
                
                foreach ($explode as $status) {
                    $explode = explode(',', $status);

                    if ($dagNamen[date('D')] == $dagen[$explode[0]]) {
                        $open_time = $explode[1];
                        $closed_time = $explode[2];
                        if ($open_time >= $closed_time){
                            echo $closed_time = TimeToCloseBiggerDate($explode[2])."<br/>";
                        }else{
                            echo $closed_time = TimeToCloseDate($explode[2])."<br/>";
                        }
                        echo $open_time = TimeToDate($explode[1])."<br/>";
                        
                        echo $now = date($_SESSION['dateNow']." H:i");
                        if ($open_time <= $now && $closed_time >= $now)
                        {
                            echo "<div class='companypage__restaurantopen'>Open</div>";
                        }
                        else
                        {
                            echo "<div class='companypage__restaurantclosed'>Gesloten</div>";
                        }
                    }
                }


Bovenstaande werkte prima, enkel door dit zinnetje: "if ($dagNamen[date('D')] == $dagen[$explode[0]]) {" pakt hij na 00:00 de tijd van de volgende dag, omdat hij dan controleert of de dag overeen komt, dus dan pakt hij na 00:00 de volgende dag. Terwijl een restaurant bijvoorbeeld soms tot 01:50 doorgaat.. Hoe kan ik dit dan oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 10:01:38
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/12/2016 16:32:19
Quote Anchor link
Ik was inderdaad iets vergeten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php
/**
 * Helper function GetFrom
 * @param mixed $key
 * @param array $array
 * @param mixed $default
 *
 * @return mixed the value if $key exists else $default
 */
    

function GetFrom($key, array $array, $default = false)
{

    if(array_key_exists($key, $array))
    {

        return $array[$key];
    }

    return $default;
}

function
TimeToSec($time)
{

    $parts = explode(':', $time);
    return (int) $parts[0] * 3600 +
        (int)
$parts[1] * 60 + (count($parts) == 3 ? (int) $parts[2] : 0);
}


$sTimes = '0,16:00,00:50;1,16:00,21:20;2,16:00,21:20;4,16:00,00:00;5,16:00,01:20;6,16:00,01:50;3,16:00,00:00';

$aTimes = explode(';',$sTimes);
// maak een array met opnenings tijden en het dagnummer als key
$aOpenhours = array();
foreach ($aTimes as $day)
{

    $aDay = explode(',', $day);
    $aOpenhours[(int) $aDay[0]] = array(TimeToSec($aDay[1]), $aDay[2] != '00:00' ? TimeToSec($aDay[2]) : 86400);    
}

$checks = array(time(), strtotime('2016-12-03 00:30'),
                    strtotime('2016-12-04 00:55'),
                    strtotime('2016-12-04 23:59'),
                    strtotime('2016-12-05 00:55'),);
foreach ($checks as $time) {
    $dayNum = (int) date('w', $time);
    
    $openToday = GetFrom($dayNum, $aOpenhours, array(-86401,-86400));
    
    $midnight = strtotime(date('Y-m-d 00:00:00', $time));
    $openToday[0] = $midnight + $openToday[0];
    $openToday[1] = $midnight + $openToday[1];
    if ($openToday[0] >= $openToday[1])
    {

        $openToday[1] += 86400;
    }

    $midnight -= 86400;
    $dayNum = $dayNum != 0 ? $dayNum - 1 : 6;
    $openYesterday = GetFrom($dayNum, $aOpenhours, array(-86401,-86400));
    $openYesterday[0] = $midnight + $openYesterday[0];
    $openYesterday[1] = $midnight + $openYesterday[1];
    if ($openYesterday[0] >= $openYesterday[1])
    {

        $openYesterday[1] += 86400;
    }

    $isOpen = ($time >= $openToday[0] && $time < $openToday[1]) || ($time >= $openYesterday[0] && $time < $openYesterday[1]);

    echo 'Op ', date('d-m-Y H:i', $time), ' is het restaurant ',
            $isOpen ? 'open' : 'gesloten', '.<br>';
}

?>

Om te kunnen omgaan met sluitingstijden na middernacht wordt gecontroleerd op de openingstijden van de betreffende dag en de openingstijden van de dag ervoor.
 
Jeremy Evers

Jeremy Evers

14/12/2016 15:56:17
Quote Anchor link
Kijk, dat is helemaal super, ik heb het beetje moeten bewerken en helemaal verwerkt in het systeem, maar werkt perfect! Dankjewel, dat is nog een puik werk.

Nu zit ik nog met een klein probleempje, afhankelijk van welke dag het is wordt de dag gehighlight, maar als hij vrijdag tot 01:50 open is, highlight hij hem na 00:00 al op zaterdag, dat doe ik als volgt;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
$explode = explode(';', $delivery_times);
            sort($explode);

            foreach ($explode as $e) {
                $explode = explode(',', $e);

                if ($dagen[$explode[0]] != "Zondag") {
                    if ($dagNamen[date('D')] == $dagen[$explode[0]]) {
                        echo '
                                <ul class="companypage__today">
                                    <li class="companypage__firstitem">' . $dagen[$explode[0]] . ':</li>
                                    <li class="companypage__seconditem">' . (($explode[1] == '00:00') ? "Gesloten" : $explode[1] . ' - ' . $explode[2]) . '</li>
                                </ul>
                            ';
                    } else {
                        echo '
                                <ul>
                                    <li class="companypage__firstitem">' . $dagen[$explode[0]] . ':</li>
                                    <li class="companypage__seconditem">' . (($explode[1] == '00:00') ? "Gesloten" : $explode[1] . ' - ' . $explode[2]) . '</li>
                                </ul>
                            ';
                    }
                } else {
                    if ($dagNamen[date('D')] == $dagen[$explode[0]]) {
                        $laatsteDag = '
                                <ul class="companypage__today">
                                    <li class="companypage__firstitem">' . $dagen[$explode[0]] . ':</li>
                                    <li class="companypage__seconditem">' . (($explode[1] == '00:00') ? "Gesloten" : $explode[1] . ' - ' . $explode[2]) . '</li>
                                </ul>
                            ';
                    } else {
                        $laatsteDag = '
                                <ul>
                                    <li class="companypage__firstitem">' . $dagen[$explode[0]] . ':</li>
                                    <li class="companypage__seconditem">' . (($explode[1] == '00:00') ? "Gesloten" : $explode[1] . ' - ' . $explode[2]) . '</li>
                                </ul>
                            ';
                    }
                }
            }

            echo $laatsteDag;


zondag zit in het begin van de array, vandaar dat ik dat op deze manier heb opgelost. Maar nu moet ik erin gaan verwerken dat hij pas hightlight als de vorige dag gesloten is. Ik heb geprobeerd om dat in combinatie te doen met het vorige script hierboven van ger, maar dat is me niet gelukt. Toch ben ik er wel van overtuigd dat het moet lukken. Kan iemand me helpen?
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.