Tijd verschil berekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Jeremy Evers

Jeremy Evers

01/12/2016 15:26:47
Quote Anchor link
Toch klopt het nog niet helemaal wat je zegt, Ger.
Ik heb het eens even goed uitgepluist en het volgende is aan de hand.

Onderstaande cijfers zijn de tijd van het restaurant en de tijd van nu (toen ik het teste)
TIJD OPEN 1480777200
TIJD SLUITEN 1480806000
TIJD NU 1480720985

Op dat moment was het zaterdagochtend heel vroeg om 00:24, waarbij hij om 16:00 open gaat op vrijdag en sluit op zaterdagochtend heel vroeg 01:50. Hij zou dus nog open moeten zijn. Maar zoals je ziet pakt hij dus nog een andere tijd..

Toevoeging op 01/12/2016 17:01:44:

Heb nu wat getest met datums, en kom op het volgende uit;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
$explode = explode(';', $delivery_times);
                function TimeToDate($time)
                {
                    $date = date("1994-03-03 $time");
                    return $date;
                }
                
                function TimeToCloseDate($time)
                {
                    $_SESSION['dateNow'] = "1994-03-03";
                    $date = date("1994-03-03 $time");
                    return $date;
                }
                
                function TimeToCloseBiggerDate($time)
                {
                    $_SESSION['dateNow'] = "1994-03-04";
                    $date = date("1994-03-04 $time");
                    return $date;
                }
                
                foreach ($explode as $status) {
                    $explode = explode(',', $status);

                    if ($dagNamen[date('D')] == $dagen[$explode[0]]) {
                        $open_time = $explode[1];
                        $closed_time = $explode[2];
                        if ($open_time >= $closed_time){
                            echo $closed_time = TimeToCloseBiggerDate($explode[2])."<br/>";
                        }else{
                            echo $closed_time = TimeToCloseDate($explode[2])."<br/>";
                        }
                        echo $open_time = TimeToDate($explode[1])."<br/>";
                        
                        echo $now = date($_SESSION['dateNow']." H:i");
                        if ($open_time <= $now && $closed_time >= $now)
                        {
                            echo "<div class='companypage__restaurantopen'>Open</div>";
                        }
                        else
                        {
                            echo "<div class='companypage__restaurantclosed'>Gesloten</div>";
                        }
                    }
                }


Bovenstaande werkte prima, enkel door dit zinnetje: "if ($dagNamen[date('D')] == $dagen[$explode[0]]) {" pakt hij na 00:00 de tijd van de volgende dag, omdat hij dan controleert of de dag overeen komt, dus dan pakt hij na 00:00 de volgende dag. Terwijl een restaurant bijvoorbeeld soms tot 01:50 doorgaat.. Hoe kan ik dit dan oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 16:39:37
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/12/2016 16:32:19
Quote Anchor link
Ik was inderdaad iets vergeten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php
/**
 * Helper function GetFrom
 * @param mixed $key
 * @param array $array
 * @param mixed $default
 *
 * @return mixed the value if $key exists else $default
 */
    

function GetFrom($key, array $array, $default = false)
{

    if(array_key_exists($key, $array))
    {

        return $array[$key];
    }

    return $default;
}

function
TimeToSec($time)
{

    $parts = explode(':', $time);
    return (int) $parts[0] * 3600 +
        (int)
$parts[1] * 60 + (count($parts) == 3 ? (int) $parts[2] : 0);
}


$sTimes = '0,16:00,00:50;1,16:00,21:20;2,16:00,21:20;4,16:00,00:00;5,16:00,01:20;6,16:00,01:50;3,16:00,00:00';

$aTimes = explode(';',$sTimes);
// maak een array met opnenings tijden en het dagnummer als key
$aOpenhours = array();
foreach ($aTimes as $day)
{

    $aDay = explode(',', $day);
    $aOpenhours[(int) $aDay[0]] = array(TimeToSec($aDay[1]), $aDay[2] != '00:00' ? TimeToSec($aDay[2]) : 86400);    
}

$checks = array(time(), strtotime('2016-12-03 00:30'),
                    strtotime('2016-12-04 00:55'),
                    strtotime('2016-12-04 23:59'),
                    strtotime('2016-12-05 00:55'),);
foreach ($checks as $time) {
    $dayNum = (int) date('w', $time);
    
    $openToday = GetFrom($dayNum, $aOpenhours, array(-86401,-86400));
    
    $midnight = strtotime(date('Y-m-d 00:00:00', $time));
    $openToday[0] = $midnight + $openToday[0];
    $openToday[1] = $midnight + $openToday[1];
    if ($openToday[0] >= $openToday[1])
    {

        $openToday[1] += 86400;
    }

    $midnight -= 86400;
    $dayNum = $dayNum != 0 ? $dayNum - 1 : 6;
    $openYesterday = GetFrom($dayNum, $aOpenhours, array(-86401,-86400));
    $openYesterday[0] = $midnight + $openYesterday[0];
    $openYesterday[1] = $midnight + $openYesterday[1];
    if ($openYesterday[0] >= $openYesterday[1])
    {

        $openYesterday[1] += 86400;
    }

    $isOpen = ($time >= $openToday[0] && $time < $openToday[1]) || ($time >= $openYesterday[0] && $time < $openYesterday[1]);

    echo 'Op ', date('d-m-Y H:i', $time), ' is het restaurant ',
            $isOpen ? 'open' : 'gesloten', '.<br>';
}

?>

Om te kunnen omgaan met sluitingstijden na middernacht wordt gecontroleerd op de openingstijden van de betreffende dag en de openingstijden van de dag ervoor.
 
Jeremy Evers

Jeremy Evers

14/12/2016 15:56:17
Quote Anchor link
Kijk, dat is helemaal super, ik heb het beetje moeten bewerken en helemaal verwerkt in het systeem, maar werkt perfect! Dankjewel, dat is nog een puik werk.

Nu zit ik nog met een klein probleempje, afhankelijk van welke dag het is wordt de dag gehighlight, maar als hij vrijdag tot 01:50 open is, highlight hij hem na 00:00 al op zaterdag, dat doe ik als volgt;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
$explode = explode(';', $delivery_times);
            sort($explode);

            foreach ($explode as $e) {
                $explode = explode(',', $e);

                if ($dagen[$explode[0]] != "Zondag") {
                    if ($dagNamen[date('D')] == $dagen[$explode[0]]) {
                        echo '
                                <ul class="companypage__today">
                                    <li class="companypage__firstitem">' . $dagen[$explode[0]] . ':</li>
                                    <li class="companypage__seconditem">' . (($explode[1] == '00:00') ? "Gesloten" : $explode[1] . ' - ' . $explode[2]) . '</li>
                                </ul>
                            ';
                    } else {
                        echo '
                                <ul>
                                    <li class="companypage__firstitem">' . $dagen[$explode[0]] . ':</li>
                                    <li class="companypage__seconditem">' . (($explode[1] == '00:00') ? "Gesloten" : $explode[1] . ' - ' . $explode[2]) . '</li>
                                </ul>
                            ';
                    }
                } else {
                    if ($dagNamen[date('D')] == $dagen[$explode[0]]) {
                        $laatsteDag = '
                                <ul class="companypage__today">
                                    <li class="companypage__firstitem">' . $dagen[$explode[0]] . ':</li>
                                    <li class="companypage__seconditem">' . (($explode[1] == '00:00') ? "Gesloten" : $explode[1] . ' - ' . $explode[2]) . '</li>
                                </ul>
                            ';
                    } else {
                        $laatsteDag = '
                                <ul>
                                    <li class="companypage__firstitem">' . $dagen[$explode[0]] . ':</li>
                                    <li class="companypage__seconditem">' . (($explode[1] == '00:00') ? "Gesloten" : $explode[1] . ' - ' . $explode[2]) . '</li>
                                </ul>
                            ';
                    }
                }
            }

            echo $laatsteDag;


zondag zit in het begin van de array, vandaar dat ik dat op deze manier heb opgelost. Maar nu moet ik erin gaan verwerken dat hij pas hightlight als de vorige dag gesloten is. Ik heb geprobeerd om dat in combinatie te doen met het vorige script hierboven van ger, maar dat is me niet gelukt. Toch ben ik er wel van overtuigd dat het moet lukken. Kan iemand me helpen?
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.