tijdsynchronisatie testcase

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 22:46:00
Quote Anchor link
Was het niet het idee dat je via PHP de timestamp van de webserver in Javascript propt? Op die manier zijn de tijden op de server en bij de client in eerste instantie gelijk.

edit: Hipska gaf het antwoord ook al :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:37:29
 
Jelmer -

Jelmer -

17/01/2008 22:51:00
Quote Anchor link
storeman schreef op 15.01.2008 15:20:
@Jelmer: Ik denk dat tussen de computertimer en de javascript timer een paar lagen zitten, maar om de JS timer onbetrouwbaar te noemen. Ik mag hopen dat hier geen miliseconden verschil in zit.

De javascript timeout timer gaat ervan uit (althans, in Webkit) dat Javascript continu draait - wat dus tijdens 'sluimeren' niet het geval is. Hij haalt die tijd niet in, vandaar dat je klok niet meer gelijk loopt. Ga je uit van een delta-tijd, op basis van de computers klok (die geen problemen met sluimeren heeft) dan is je tijd wel weer aardig kloppend.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2008 22:52:00
Quote Anchor link
Excuus, ik had dat inderdaad niet goed gelezen, maar dan klopt het allemaal prima ja..:) Ik wou je net nog wijzen op GMdate die alles (afhankelijk van je tijdzone) automatisch naar Greenwitch meantime omzet..:)
 
Hipska BE

Hipska BE

17/01/2008 22:56:00
Quote Anchor link
bedankt om mede te delen robert ;)

en @ jelmer het is ook niet de bedoeling dat je een hele dag die inlogpagina open hebt staan he.

ik denk dat ik in het uiteindelijke inlogscript rekening ga houden met een maximum tijdsverschil van 20 seconden.

indien meer dan 20 seconden, inlog gefaald en reload van de pagina ofzo om opnieuw te synchroniseren.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/01/2008 00:05:00
Quote Anchor link
Wel goed oppassen met time-outs. Het laatste wat je wil is dat de bezoeker een paginalang bericht heeft getypt, vervolgens tot ontdekking komt dat z'n sessie verlopen is en hij moet inloggen, dus zijn wachtwoord gaat opzoeken, tot de ontdekking komt dat z'n tijd verlopen is, en z'n bericht kwijt is.

Ik zou minstens voor een minuut tijd gaan, misschien 2. Deur open doen, telefoon opnemen, naar beneden schreeuwen dat je koffie wil - het kost allemaal meer dan 20 seconden.

Over timeouts gesproken, heb je al een oplossing voor latency? Ik heb bijvoorbeeld met de PHPhulp server wel eens wachttijden van 15 seconden voordat ik uberhaupt antwoord terug krijg. Of ik ben te zwaar aan het downloaden. Hoe ver moet de pagina geladen zijn voordat Javascript eindelijk uitgevoerd mag worden? Als dat nog van de 20 seconden af gaat, kan er een hele kleine tijdspan overblijven voor de client om z'n wachtwoord & gebruikersnaam in te voeren. Geen oplezen van een briefje (zoals bijv. de gebruikernaam van de Postbank, no way dat je die kan onthouden) dus een drang tot simpelere gebruikersnamen/wachtwoorden. Dit is dan wel het doem-scenario, maar wil je die trade-off echt maken; hoe ver wil je gaan in het afsnoepen van gebruiksvriendelijkheid om de beveiliging op te schroeven?

Althans, dit was toch voor de beveiliging? Wat is precies de rest van het idee? Kerberos implementeren met enkel Javascript is zo goed als onmogelijk lijkt mij. Daarnaast gebruikt Kerberos de tijden slechts als verloop-tijd voor de tickets als ik het goed heb begrepen.
 
Hipska BE

Hipska BE

18/01/2008 09:48:00
Quote Anchor link
Jelmer, ik gebruik enkel het idee van inloggen van Kerberos.

Ik zal niet met tickets e.d. gaan werken.
Ik neem enkel het idee over dat een wachtwoord niet naar internet verstuurd wordt maar wel bv een tijd die versleuteld is. en de key om te versleutelen is het wachtwoord dat je ingevoerd hebt.

die 20 sec is niet de tijd die ze hebben om op inloggen te klikken, maar zoals ik al meermaals zei en op die pagina ook, het is het tijdsverschil tussen de door java berekende tijd en de tijd op de server.

Op mijn testpagina zie je dat ie gemiddeld 3.4 seconden is. Er zijn 3 ip's die hun gemiddelde boven de 10 hebben en 2 ip's die gemiddeld meer dan 20 haalden, maar die hebben ook meetwaarden onder de 20, meestal komt het omdat men 1 hoge uitschieter heeft.
Hieruit leid ik af dat 20 best een ruime marge is..

Nu hoor ik jullie al denken als je 10 pagina's opent en 8 daarvan is je tijd meer dan 20 sec verschil is dit echt niet handig, maar het dient echter alleen om in te loggen. En ik denk ook niet dat jullie hier bv op phphulp elk uur opnieuw moeten inloggen ofzo.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/01/2008 23:22:00
Quote Anchor link
Nee, okee, dan heb ik het verkeerd begrepen. Het lijkt wel een goeie manier. Het is hoe dan ook veiliger dan het wachtwoord letterlijk als tekst over de lijn heen sturen.
 
Hipska BE

Hipska BE

19/01/2008 00:10:00
Quote Anchor link
idd, niet voor niets gebruikt windows ook dit protocol bij aanmelden op servers in netwerken..
 
Hipska BE

Hipska BE

05/11/2008 00:35:00
Quote Anchor link
Ondertussen nog eens uit de oude doos gehaald,

ik werk nu met (new Date).getTime(); en bereken in het begin het tijdsverschil zoals Jelmer dat aangaf. Bij het submitten breng ik het tijdsverschil terug in rekening en stuur dan dus een tijd die ongeveer zou moeten gelijklopen met de tijd op de server.

Ook heb ik vorderingen gemaakt ivm het encrypteren en decrypteren.
Binnenkort zal ik de combinatie van de 2 scripts laten testen.
(hiervoor best een nieuw topic aanmaken?)
 
- SanThe -

- SanThe -

05/11/2008 00:43:00
Quote Anchor link
Werkt niet.
Access denied for user 'Hipska'@'localhost' (using password: YES)
 
Hipska BE

Hipska BE

05/11/2008 10:41:00
Quote Anchor link
Nee idd dat voorbeeld is niet meer actief. Het is trouwens nog volgens die oude methode.

Nu doe ik het anders en laat wel weten wanneer ik een test beschikbaar stel.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.