Timediff

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »
Kees de braak

Kees de braak

28/08/2006 14:39:00
Quote Anchor link
Ik wil het verschil uitrekenen tussen een vastgestelde begintijd en de huidige tijd. Ik heb al geprobeerd een query te maken, maar dat zit nog niet helemaal goed. iemand weet hoe dit goed moet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$sql
= "SELECT TIMEDIFF('".$row2['begintijd']."','NOW()') AS verschil";
$query = mysql_query($sql);
$tijd = mysql_fetch_object($query);

$tijdBrokken = explode(":",$tijd->verschil);


echo'<TD ALIGN="right" STYLE="padding-right: 9px">'.$tijdBrokken[0].'</TD></TR>';    

    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:49:31
 
Kees de braak

Kees de braak

28/08/2006 14:49:00
Quote Anchor link
Nog even wat info: Deze query staat in een whilelus, die gewoon werkt. De warnings zijn alsvolgt:

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/ralphjenl/domains/ralphje.nl/public_html/home/2-gebroeders/POH/verzamelen.php on line 80

De variabelnamen kloppen gewoon allemaal.
 
Gerben G

Gerben G

28/08/2006 14:52:00
Quote Anchor link
echo je query is en voer hem in in phpmyadmin
 
Kees de braak

Kees de braak

28/08/2006 14:59:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je dat?
 
Gerben G

Gerben G

28/08/2006 15:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo $sql;

?>

en de output invoeren in phpmyadmin
 
Kees de braak

Kees de braak

28/08/2006 15:07:00
Quote Anchor link
Ja duhu, maar waar voer ik wat in? Er zit een fout in mijn script, wie weet verbeteringen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/08/2006 15:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    $sql
= "
        SELECT TIMEDIFF("
.$row2['begintijd'].", CURTIME()) AS verschil";
    $query = mysql_query($sql) or trigger_error (mysql_error ());
    $tijd = mysql_fetch_object($query);

    $tijdBrokken = explode(":",$tijd->verschil);


    echo'<TD ALIGN="right" STYLE="padding-right: 9px">'.$tijdBrokken[0].'</TD></TR>';    
?>

Edit:

paar enkele quotes uit de query verwijderd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Kees de braak

Kees de braak

28/08/2006 15:14:00
Quote Anchor link
Notice: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '('2006-08-28 13:59:22', CURTIME()) AS verschil' at line 1 in /home/ralphjenl/domains/ralphje.nl/public_html/home/2-gebroeders/POH/verzamelen.php on line 80

Maar ik heb nog geen idee wat fout is nu.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/08/2006 15:17:00
Quote Anchor link
zie mijn edit van de vorige post
 
Kees de braak

Kees de braak

28/08/2006 15:42:00
Quote Anchor link
Ik heb nu deze error gewoon weer:

Notice: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(2006-08-28 13:59:22, CURTIME()) AS verschil' at line 1 in /home/ralphjenl/domains/ralphje.nl/public_html/home/2-gebroeders/POH/verzamelen.php on line 80

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/ralphjenl/domains/ralphje.nl/public_html/home/2-gebroeders/POH/verzamelen.php on line 81
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/08/2006 15:45:00
Quote Anchor link
Het kan zijn dat TIMEDIFF twee gelijke argumenten verwacht. Dus of allebei TIME, of allebei DATETIME.

Wat je uit zou kunnen proberen is even met de hand letterlijk '13:59:22' invullen in je query, dan weet je het snel genoeg.

Edit:

Deze doet het lokaal prima:

SELECT TIMEDIFF( CURTIME( ) , '12:00:00' ) AS verschil
FROM phphulp
LIMIT 0 , 30
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Kees de braak

Kees de braak

28/08/2006 16:00:00
Quote Anchor link
Nee Jan het werkt zo ook niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
 $sql
= "
        SELECT TIMEDIFF( CURTIME() , '15:45:00' ) AS verschil"
;
    $query = mysql_query($sql) or trigger_error (mysql_error ());
    $tijd = mysql_fetch_object($query);

    $tijdBrokken = explode(":",$tijd->verschil);

?>


Dit is de code die ik nu heb. Ik zal de rest van de code even plaatsen zodat er beter overzicht is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

$sql2
= "SELECT * FROM spelproductie WHERE naam = '".$naam."'";
$res2 = mysql_query($sql2);
$get2 = mysql_num_rows($res2);

if($get2 >= 1)
{

echo'
<TABLE WIDTH="520" BORDER="1" BORDERCOLOR="#AAAAAA" cellspacing="0">
<TR STYLE="padding-left: 9px">
<TD><B>Productie</B></TD>
<TD><B>Status</B></TD>
<TD><B>Duur</B></TD>
</TR>'
;

while($row2 = mysql_fetch_array($res2))
    {


echo'        
<TR>
<TD STYLE="padding-left: 9px">'
.$row2['productievorm'].'
</TD>
<TD ALIGN="right" STYLE="padding-right: 9px">'
.$row2['productiestatus'].'
</TD>'
;


echo'<TD ALIGN="right" STYLE="padding-right: 9px">'.$row2['eerstvolgendehandeling'].'</TD>';

  $sql = "
        SELECT TIMEDIFF( CURTIME() , '15:45:00' ) AS verschil"
;
    $query = mysql_query($sql) or trigger_error (mysql_error ());
    $tijd = mysql_fetch_object($query);

    $tijdBrokken = explode(":",$tijd->verschil);




echo'<TD ALIGN="right" STYLE="padding-right: 9px">'.$tijdBrokken[0].'</TD></TR>';    

    }

echo'</TABLE>';    

?>



Maar als ik dit heb ben ik er nog niet. Ik heb 2 waarden. De datum waarop een productie is aangemaakt, en hoelang hij duurt. Ik moet dan weergeven hoelang het nog duurt voordat de productie klaar is. Anders gewoon 00:00:00.

En later moet ik kijken als hij klaar is dan moeten er weer bewerkingen worden uitgevoerd in de database. Dus dan weet je even wat ik wil.

Weet je misschien een andere oplossing die beter werkt?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/08/2006 16:20:00
Quote Anchor link
Ik moet nu even op pad, maar kijk straks misschien nog wel even. Je moet in ieder geval ook rekening houden met de wisseling van etmalen.

Als je begintijd bijvoorbeeld half twaalf 's avonds is op 20 mei en je eindtijd is twee uur 's nachts op 21 mei moet er evengoed 150 minuten uit rollen, neem ik aan.
 
Kees de braak

Kees de braak

28/08/2006 16:28:00
Quote Anchor link
Ja en dat is dus het probleem...de volgende dag ok. De volgende maand kan ook nog....Maarjah een volgend jaar...en je hebt natuurlijk schrikkeljaar....die eenkeer in de 100 jaar weer niet voorkomt. En omdat mijn script ook in 2100 moet werken :P hehe.

Maar volgens mij kan dat toch met deze functie?
 
Kees de braak

Kees de braak

29/08/2006 17:04:00
Quote Anchor link
Wie weet hoe ik dit kan aanpakken? BUMB
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/08/2006 17:15:00
Quote Anchor link
Als je TIMEDIFF twee DATETIME's voert, doet hij het prima:

SELECT timediff( '2008-01-01 00:01:00', '2007-12-31 23:59:00' ) AS verschil

geeft keurig 00:02:00
 
Kees de braak

Kees de braak

03/09/2006 16:23:00
Quote Anchor link
Hmmm, ik ben er achter waarom het niet wilde, mijn mysql versie is te laag, je hebt minimaal versie 4.1 nodig om de functie timediff() te gebruiken. Maar hoe krijg ik het voor elkaar dat die versie omhoog gaat. Ik zit namenlijk bij iemand anders op zijn webspace.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

03/09/2006 16:26:00
Quote Anchor link
Als je niet de beschikking hebt over TIMEDIFF, zul je het verschil met een PHP functie uit moeten rekenen.

Als je de twee tijden in dit formaat zet:
yyyy-mm-dd hh:mm:ss
dan kun je er een UNIX timestamp van maken met strtotime. Dat levert twee getallen op die je van elkaar af kunt trekken om het verschil in seconden te krijgen.
 
Kees de braak

Kees de braak

03/09/2006 16:30:00
Quote Anchor link
Maar ik heb in de database een hh:mm:ss en een volle datum, kan ik dan ook gewoon met twee tijden dat uitrekenen, inplaats van date-date?

En exploden op een spatie kan dat?

En het min verschil kijk je dat of niet?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.