Tips wat betreft Datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Tim Groot

Tim Groot

30/12/2006 11:39:00
Quote Anchor link
Beste leden,

Voor een nieuw project moet ik een agenda systeem maken. daarvoor moet ik een admin gedeelte maken waar mensen een datum kunnen invoeren en de activiteit die er op die datum is.

Nu moet het ook zijn dat de datum op volgorde getoond moet gaan worden en de data's die verleden zijn automatisch uit de agenda verdwijnen.

bijvoorbeeld:

de datum van vandaag is 30 december 2006

Activiteiten:

30 december t/m 31 december
kamp

31 december
oudjaars feest.

---------------------------------

Nu wil ik graag advies van jullie hoe ik dit het beste kan aanpakken met de database indeling en database functies, en advies over de berekening die ik nodig heb.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:06:36
 

30/12/2006 11:44:00
Quote Anchor link
Automatisch verwijderen via b.v. een cronjob/taakplanner en dan controleren of de einddatum al is geweest.

Tabel zal er ongeveer zo uitzien:
agendaId
gebruikerId
omschrijving
begindatumtijd
einddatumtijd
status (bijvoorbeeld belangrijk, afgezegd)
label (eventueel extra label, werk, school)

En dan voor het weergeven kijken welke activiteiten tussen vandaag en de begindatum en tussen vandaag en de eindatum zitten.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/12/2006 11:45:00
Quote Anchor link
Het gaat om een agenda en dat is altijd een lastig datamodel.

Er zijn dus veel tips te geven, maar één heel belangrijke: als users zelf een datum moeten intypen (dus in een input type text) gaat het onherroepelijk fout. Werk dus met selects, of met een calender popup (die zijn wel te vinden via Google)

Verder zie ik in je voorbeeld dat je zowel afspraken over meer dan 1 dag wilt hebben, als afspraken op 1 dag. Ik zou twee velden type DATETIME maken, noem ze van en tot of zo, dan kun je alle kanten op.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

30/12/2006 11:45:00
Quote Anchor link
Oude dingen verwijderen kan door de unix_timestamp van nu te pakken en te vergelijken met de timestamp van de content

Dat ziet er ongeveer zo uit

$query = "DELETE FROM agenda WHERE UNIX_TIMESTAMP(`datum`)<$timestamp_now" ;

Edit:

ik zou voor het opslaan van de datum zowiezo gaan voor het unix_timestamp formaat. Hier kun je namelijk eventueel ook nog tijden in verwerken (mocht je dit nodig vinden)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 

30/12/2006 11:48:00
Quote Anchor link
Overigens zou ik niet zomaar beginnen aan het verwijderen van agenda items, zou pas na een maand of als de gebruiker het aangeeft doen.
 
Tim Groot

Tim Groot

30/12/2006 11:53:00
Quote Anchor link
Bedankt alvast voor de hierboven genoemde tips.

Ik denk dat zoals Jan koehoorn met de datetime tabellen de beste optie is voor dit. Ook inderdaad met een select deel, ipv input type text.

Webmakerij ook jou voorbeeld ga ik zeker gebruiken

Jacco, ik denk dat ik jou stukje wel ga gebruiken maar niet met delete. ik denk dat ik dat ga gebruiken voor de lus met 'wat te laten zien' zoals webmakerij zegt.
En dan maak ik er een gedeelte in waar de admin oude items handmatig kan verwijderen.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

30/12/2006 11:55:00
Quote Anchor link
Zoals ik al aangaf mischien is het een idee om alles in UTS formaat op te slaan. Mischien is het nu niet nodig tijden er bij te kunnen vermelden maar als het later wel nodig blijkt te zijn scheelt je dat een hoop werk :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/12/2006 11:58:00
Quote Anchor link
@ Jacco: die UTS is een slecht idee. Het bereik van een DATETIME is veel groter, en je kunt er alle datum- en tijdfuncties van MySQL op loslaten.
 
Tim Groot

Tim Groot

30/12/2006 11:58:00
Quote Anchor link
@jacco,

UTS heeft alleen tijd als extratje vergeleken met DT of zijn er meer verschillen?

edit:

Ik lees nu het stukje van Jan. Dat is me duidelijker nu. Dus DT, is uiteindelijk een beter optie, als ik het zo lees. ook met wat tuts erbij gepakt te hebben
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Groot
 
Jacco Engel

Jacco Engel

30/12/2006 12:07:00
Quote Anchor link
@ Jan

I rest my case :)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

30/12/2006 12:08:00
Quote Anchor link
http://arjan.i-cey.net/agenda/ inloggen met test:test, hij staat hier ook in de scriptdatabase. Wellicht kan je er wat uithalen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/12/2006 12:12:00
Quote Anchor link
Een paar kleine voorbeeldjes om je op weg te helpen:

SELECT DATE_FORMAT(datumtijd, '%Y-%m-%d') AS datum
FROM tabelnaam

geeft iets als '2006-12-30'

SELECT DATE_FORMAT(datumtijd, '%H:%i') AS datum
FROM tabelnaam

geeft iets als '12:15'

Zie ook het MySQL manual voor andere type-specifiers.
 
Tim Groot

Tim Groot

30/12/2006 12:19:00
Quote Anchor link
Bedankt arjan voor het voorbeeld. Het script wat ik heb gevonden van jou is niet het zelfde als wat je als voorbeeld gaf.
http://www.phphulp.nl/php/scripts/7/690/

maar misschien kan ik hier ook nog wel wat mee.

Jan bedankt voor je nadere uitleg
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

30/12/2006 12:21:00
Quote Anchor link
Dit is waar het om gaat, deze zorgt ervoor dat al je variabelen goed staan, datums kloppen (selecteer maar eens een dag die niet bestaat) etc etc. De rest heb ik er in 10 minuten omheen gebouwd als voorbeeld van de mogelijkheden.
 
Tim Groot

Tim Groot

30/12/2006 12:23:00
Quote Anchor link
ok dan, begreep het al niet.
ik ga je script even goed doorneuzen
 
Frank -

Frank -

30/12/2006 13:35:00
Quote Anchor link
Voor de liefhebber nog even een voorbeeldje wat je met datums kunt doen die als DATE of DATETIME zijn opgeslagen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    CONCAT(
        ELT(DAYOFWEEK(datum),
            'zondag', 'maandag', 'dindsag', 'woensdag', 'donderdag', 'vrijdag', 'zaterdag'
        ),
        ' ',
        DAYOFMONTH(datum),
        ' ',
        ELT(MONTH(datum),
               'januari', 'februari', 'maart', 'april', 'mei', 'juni', 'juli', 'augustus', 'september', 'oktober', 'november', 'december'
        ),
        ' ',
        YEAR(datum)
    ) AS date_format
FROM
    tabelnaam

Dit geeft je keurig de dagnaam, dagnummer, maand en jaar als date_format retour.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.