Tips wat betreft Datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »
Tim Groot

Tim Groot

30/12/2006 11:39:00
Quote Anchor link
Beste leden,

Voor een nieuw project moet ik een agenda systeem maken. daarvoor moet ik een admin gedeelte maken waar mensen een datum kunnen invoeren en de activiteit die er op die datum is.

Nu moet het ook zijn dat de datum op volgorde getoond moet gaan worden en de data's die verleden zijn automatisch uit de agenda verdwijnen.

bijvoorbeeld:

de datum van vandaag is 30 december 2006

Activiteiten:

30 december t/m 31 december
kamp

31 december
oudjaars feest.

---------------------------------

Nu wil ik graag advies van jullie hoe ik dit het beste kan aanpakken met de database indeling en database functies, en advies over de berekening die ik nodig heb.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 23:45:46
 

30/12/2006 11:44:00
Quote Anchor link
Automatisch verwijderen via b.v. een cronjob/taakplanner en dan controleren of de einddatum al is geweest.

Tabel zal er ongeveer zo uitzien:
agendaId
gebruikerId
omschrijving
begindatumtijd
einddatumtijd
status (bijvoorbeeld belangrijk, afgezegd)
label (eventueel extra label, werk, school)

En dan voor het weergeven kijken welke activiteiten tussen vandaag en de begindatum en tussen vandaag en de eindatum zitten.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/12/2006 11:45:00
Quote Anchor link
Het gaat om een agenda en dat is altijd een lastig datamodel.

Er zijn dus veel tips te geven, maar één heel belangrijke: als users zelf een datum moeten intypen (dus in een input type text) gaat het onherroepelijk fout. Werk dus met selects, of met een calender popup (die zijn wel te vinden via Google)

Verder zie ik in je voorbeeld dat je zowel afspraken over meer dan 1 dag wilt hebben, als afspraken op 1 dag. Ik zou twee velden type DATETIME maken, noem ze van en tot of zo, dan kun je alle kanten op.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

30/12/2006 11:45:00
Quote Anchor link
Oude dingen verwijderen kan door de unix_timestamp van nu te pakken en te vergelijken met de timestamp van de content

Dat ziet er ongeveer zo uit

$query = "DELETE FROM agenda WHERE UNIX_TIMESTAMP(`datum`)<$timestamp_now" ;

Edit:

ik zou voor het opslaan van de datum zowiezo gaan voor het unix_timestamp formaat. Hier kun je namelijk eventueel ook nog tijden in verwerken (mocht je dit nodig vinden)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 

30/12/2006 11:48:00
Quote Anchor link
Overigens zou ik niet zomaar beginnen aan het verwijderen van agenda items, zou pas na een maand of als de gebruiker het aangeeft doen.
 
Tim Groot

Tim Groot

30/12/2006 11:53:00
Quote Anchor link
Bedankt alvast voor de hierboven genoemde tips.

Ik denk dat zoals Jan koehoorn met de datetime tabellen de beste optie is voor dit. Ook inderdaad met een select deel, ipv input type text.

Webmakerij ook jou voorbeeld ga ik zeker gebruiken

Jacco, ik denk dat ik jou stukje wel ga gebruiken maar niet met delete. ik denk dat ik dat ga gebruiken voor de lus met 'wat te laten zien' zoals webmakerij zegt.
En dan maak ik er een gedeelte in waar de admin oude items handmatig kan verwijderen.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

30/12/2006 11:55:00
Quote Anchor link
Zoals ik al aangaf mischien is het een idee om alles in UTS formaat op te slaan. Mischien is het nu niet nodig tijden er bij te kunnen vermelden maar als het later wel nodig blijkt te zijn scheelt je dat een hoop werk :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/12/2006 11:58:00
Quote Anchor link
@ Jacco: die UTS is een slecht idee. Het bereik van een DATETIME is veel groter, en je kunt er alle datum- en tijdfuncties van MySQL op loslaten.
 
Tim Groot

Tim Groot

30/12/2006 11:58:00
Quote Anchor link
@jacco,

UTS heeft alleen tijd als extratje vergeleken met DT of zijn er meer verschillen?

edit:

Ik lees nu het stukje van Jan. Dat is me duidelijker nu. Dus DT, is uiteindelijk een beter optie, als ik het zo lees. ook met wat tuts erbij gepakt te hebben
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Groot
 
Jacco Engel

Jacco Engel

30/12/2006 12:07:00
Quote Anchor link
@ Jan

I rest my case :)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

30/12/2006 12:08:00
Quote Anchor link
http://arjan.i-cey.net/agenda/ inloggen met test:test, hij staat hier ook in de scriptdatabase. Wellicht kan je er wat uithalen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/12/2006 12:12:00
Quote Anchor link
Een paar kleine voorbeeldjes om je op weg te helpen:

SELECT DATE_FORMAT(datumtijd, '%Y-%m-%d') AS datum
FROM tabelnaam

geeft iets als '2006-12-30'

SELECT DATE_FORMAT(datumtijd, '%H:%i') AS datum
FROM tabelnaam

geeft iets als '12:15'

Zie ook het MySQL manual voor andere type-specifiers.
 
Tim Groot

Tim Groot

30/12/2006 12:19:00
Quote Anchor link
Bedankt arjan voor het voorbeeld. Het script wat ik heb gevonden van jou is niet het zelfde als wat je als voorbeeld gaf.
http://www.phphulp.nl/php/scripts/7/690/

maar misschien kan ik hier ook nog wel wat mee.

Jan bedankt voor je nadere uitleg
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

30/12/2006 12:21:00
Quote Anchor link
Dit is waar het om gaat, deze zorgt ervoor dat al je variabelen goed staan, datums kloppen (selecteer maar eens een dag die niet bestaat) etc etc. De rest heb ik er in 10 minuten omheen gebouwd als voorbeeld van de mogelijkheden.
 
Tim Groot

Tim Groot

30/12/2006 12:23:00
Quote Anchor link
ok dan, begreep het al niet.
ik ga je script even goed doorneuzen
 
Frank -

Frank -

30/12/2006 13:35:00
Quote Anchor link
Voor de liefhebber nog even een voorbeeldje wat je met datums kunt doen die als DATE of DATETIME zijn opgeslagen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    CONCAT(
        ELT(DAYOFWEEK(datum),
            'zondag', 'maandag', 'dindsag', 'woensdag', 'donderdag', 'vrijdag', 'zaterdag'
        ),
        ' ',
        DAYOFMONTH(datum),
        ' ',
        ELT(MONTH(datum),
               'januari', 'februari', 'maart', 'april', 'mei', 'juni', 'juli', 'augustus', 'september', 'oktober', 'november', 'december'
        ),
        ' ',
        YEAR(datum)
    ) AS date_format
FROM
    tabelnaam

Dit geeft je keurig de dagnaam, dagnummer, maand en jaar als date_format retour.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.