tld uit url halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Robin

Robin

04/12/2006 19:04:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een manier om de tld uit een opgegeven url te halen en op te slaan.

nu heb ik al wat geprobeerd met "parse url" maar daar kan ik de tld niet mee naar boven halen.

ook ben ik bezig met het volgende :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$string
= 'http://www.google.nl';
$string = str_replace('http://','',$string);
$onderdelen = explode('.',$string);

$var = $onderdelen[0];
$var = $onderdelen[1];
$var = $onderdelen[2];

?>


aangezien elke url anders is werkt bovenstaande niet goed...en het word ook een aardige code om te controleren waar de tld zich bevind.

iemand een idee hoe ik dit het beste voor elkaar kan krijgen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:43:50
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:08:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je met $_SERVER['HTTP_HOST'] direct te pakken hebt wat jij wilt...
 
Robin

Robin

04/12/2006 19:21:00
Quote Anchor link
met $_SERVER['HTTP_HOST'] haal ik toch de gehele url op ??

de url heb ik al. ik wil alleen weten wat de tld is, dus .nl .com .eu .net etc

dan is het de bedoeling dat deze word opgeslagen in een variabele, dus stel dat de tld .nl dan moet het zoeits worden $tld=".nl"
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 19:33:00
Quote Anchor link
Maar je kunt die waarde toch gewoon exploden? In dit geval zou je het zelfs met strrchr() kunnen doen omdat je alleen alles vanaf de laatste punt (.) wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$tld
= strrchr($_SERVER['HTTP_HOST'], '.');
?>
 
Robin

Robin

04/12/2006 19:36:00
Quote Anchor link
1 probleem, stel dat de url als volgt word opgegeven : http://www.voorbeeld.nl/index.php

dan geeft hij dus als resultaat "php"

kan ik ook de gegevens ophalen tussen de enelaatste en de laatste punt ? op die manier zou ik dan kunnen controleren waar de tld zich bevind.

explode is ook lastig aangezien de url dus elke keer anders is en niet standaar op .nl eindigt. hoe kan ik dan checken waar de tld zich bevind ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Jelmer -

Jelmer -

04/12/2006 20:21:00
Quote Anchor link
Kijk ook eens naar parse_url.
 
Robin

Robin

04/12/2006 20:46:00
Quote Anchor link
ja daar heb ik reeds naar gekeken, die haalt echt alles op uit een url behalve de tld.

hij haalt wel een stuk op met een gedeelte van het tld, misschien dat ik dat kan combineren met bovenstaande code
 
- -

- -

04/12/2006 20:49:00
Quote Anchor link
dr was een functie voor, ben vergeten. gewoon met regex doen
 
Legolas

Legolas

04/12/2006 20:52:00
Quote Anchor link
parse_url, dan host exploden, en vervolgens laatste waarde
 
Robin

Robin

04/12/2006 20:59:00
Quote Anchor link
thx voor de reacties...ik kan weer aan het werk ha ha. ik zal het meteen even proberen
 
- -

- -

04/12/2006 21:32:00
Quote Anchor link
tada:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$string
= 'http://www.google.nl/';
$onderdelen = pathinfo($string);
$var = $onderdelen['extension'];
?>

Edit:
let op: http://www.google.com/google.php levert php op!

nja zo dan maar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$string
= 'http://www.google.nl/lol.php';
$onderdelen = pathinfo($string);
$var = $onderdelen['dirname'];
$onderdelen = pathinfo($var);
$var = $onderdelen['extension'];
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Legolas

Legolas

04/12/2006 21:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$arr
= parse_url($url);
$arr = explode('.', $arr['host']);
$tld = array_pop($arr);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Legolas
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 21:47:00
Quote Anchor link
@Jonathan: tja dat werkt niet erg lekker he...

@Robin: heb jij mijn oplossing wel geprobeerd. $_SERVER['HTTP_HOST'] bevat namelijk van een url als www.voorbeeld.com/test/index.php alleen het gedeelte 'www.voorbeeld.com'.

ps. @Legolas: nice :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Robin

Robin

04/12/2006 22:32:00
Quote Anchor link
blanche,

wat je zegt klopt inderdaad. op zich werkte het prima, maar hij pakt dan de tld van de website zelf en niet van de opgegeven url.

een bezoeker van mijn site geeft dmv een formulier een url door die in een database gezet word en adhv deze url wil ik de tld hebben, iets wat me niet is gelukt met $_SERVER['HTTP_HOST']


ik heb nu onderstaande code, maar om de een of andere reden werkt hij niet goed :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$website
= parse_url("http://www.voorbeeld.com");
$host = $website[host];
$parts = explode('.',$host);
$tld = strrchr($parts, '.');

echo $tld;

?>


het ligt hem in het explode gedeelte. als ik onderstaande code naar het scherm probeer te schrijven geeft hij "array" weer ipv "www", "voorbeeld" en "com"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$website
= parse_url("http://www.voorbeeld.com");
$host = $website[host];
$parts = explode('.',$host);
echo $parts;
?>


edit : ik had de overige reacties nog niet gezien, dus die ga ik ook even proberen.

edit 2 : de post van legola werkt zo te zien het best en geeft tot op heden altijd het goede resultaat :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$arr
= parse_url("http://www.test.com/index.php");
$arr = explode('.', $arr['host']);
$tld = array_pop($arr);

echo $tld;

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/12/2006 22:37:00
Quote Anchor link
Aha, dan heb ik je vraag verkeerd begrepen. Ik dacht dat het ging om de url waarmee je website aangeroepen was...

Maar kijk dan even naar het voorbeeld van Legolas, dat is dan precies wat je zoekt.
 
Robin

Robin

04/12/2006 22:38:00
Quote Anchor link
blanche toch bedankt want op zich was het wel hetgeen ik uiteindelijk wilde hebben alleen dan met een opgegeven url.

die van legolas werkt inderdaad perfect.

iedereen erg bedankt voor de reacties, echt super
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.