Top 5 doet het niet goed !

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Leroy schouten

leroy schouten

19/12/2010 21:50:07
Quote Anchor link
Top 5 werkt niet goed.
Alleen de eerst geregistreerde bezoekers komen in de top 5.`
Maar in de top 5 horen mensen te komen die de meeste bezoekers hebben gehad.
Neem een kijkje en dan zie je wat ik bedoel

www.promootsnel.net.tc
Alvast bedankt !

Dit is het scripttje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$query
= "SELECT * FROM users ORDER BY 'visited' DESC LIMIT 5";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
while($object = mysql_fetch_object($result)){
echo"<li><a href=\"$object->urlu\"><strong>$object->user</strong></a><br /><small>$object->visited bezoeken!</small></li>";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 18:25:53
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

19/12/2010 21:53:27
Quote Anchor link
En welke grote vriend heeft jouw geleerd om tabel velden te quoten!!

En gebruik in vredesnaam toch _fetch_assoc, dat is de enige geoptimaliseerde fetch methode voor mysql.
Gewijzigd op 19/12/2010 21:54:44 door Noppes Homeland
 

19/12/2010 21:54:29
Quote Anchor link
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik niet *.
- Een veld hoort niet tussen quotes te staan.
- Bouw foutafhandeling in. or die is dat niet.
- Toon nooit de php / mysql fouten aan de gebruiker. Die kunnen misbruikt worden.
- Objecten fetchen is nonsens. Gebruik gewoon mysql_fetch_assoc.
- Variabelen buiten quotes.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2010 21:56:04
Quote Anchor link
Tja, ligt aan de databasestructuur. Wij weten niet hoe deze in elkaar steekt.

Verder nog wat tips:
- < ? raden we af, gebruik < ?php
- Goede foutafhandeling bij je mysql_query, en geen or die()-kerkhof-technieken. Je script moet niet dood als er iets fout gebeurt.
- mysql_fetch_object() is traag, gebruik liever mysql_fetch_assoc() welke array;s gebruikt.
- variabelen buiten quotes
- Selecteer in je query alleen de velden die je nodig hebt.

En dit keer was Karl me voor....
Gewijzigd op 19/12/2010 21:58:53 door - Ariën -
 
Leroy schouten

leroy schouten

19/12/2010 21:58:10
Quote Anchor link
Dit scriptje heb ik gehad !

Ik snap niet zo veel van php dus liefst in mensentaal uitleggen..


bedankt @!@
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2010 21:59:04
Quote Anchor link
Wat snap je dan niet?
 
Mitchel V

Mitchel V

19/12/2010 21:59:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// Selecteer uit je DB wat je wilt en gebruik zomin mogelijk *
// visited niet in de ''

$sql = "SELECT urlu,user,visited FROM users ORDER BY visited DESC LIMIT 5";
$query = mysql_query($sql) or $mysqlerror = mysql_error();
// controleren of er gebruikers zijn zo niet:
if(mysql_num_rows($query) == 0){
    echo 'Er zijn geen gebruikers';
}
else{
    // als er wel gebruikers zijn
    while($row = mysql_fetch_assoc($query)){
        // echo met de gegevens.
        echo '<li><a href="'.$row['urlu'].'"><strong>'.$row['user'].'</strong></a><br><small>'.$row['visited'].' bezoeken!</small></li>';
    }
}

?>
Gewijzigd op 19/12/2010 22:01:14 door Mitchel V
 

19/12/2010 22:01:03
Quote Anchor link
Leroy schouten op 19/12/2010 21:58:10:
Dit scriptje heb ik gehad !

Heb je het nu niet meer?

Leroy schouten op 19/12/2010 21:58:10:
Ik snap niet zo veel van php dus liefst in mensentaal uitleggen..

Volgens mij schrijven Aar en ik gewoon Nederlands. En dat is gewoon een mensentaal.


Leroy schouten op 19/12/2010 21:58:10:
bedankt @!@

Snap meer van php:
site:phphulp.nl beginnershandleiding php

Mitchel V op 19/12/2010 21:59:55:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// Selecteer uit je DB wat je wilt en gebruik zomin mogelijk *
// visited niet in de ''

$sql = "SELECT urlu,user,visited FROM users ORDER BY visited DESC LIMIT 5";
$query = mysql_query($sql) or $mysqlerror = mysql_error();
// controleren of er gebruikers zijn zo niet:
if(mysql_num_rows($query) == 0){
    echo 'Er zijn geen gebruikers';
}
else{
    // als er wel gebruikers zijn
    while($row = mysql_fetch_assoc($query)){
        // echo met de gegevens.
        echo '<li><a href="'.$row['urlu'].'"><strong>'.$row['user'].'</strong></a><br><small>'.$row['visited'].' bezoeken!</small></li>';
    }
}

?>

Fout. Zie mysql_query.
Zie eens de tweede en derde post. Goh, daar staan dingen die jij niet verwerkt hebt.
Gewijzigd op 19/12/2010 22:04:06 door
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2010 22:02:58
Quote Anchor link
Karl Karl op 19/12/2010 22:01:03:
Leroy schouten op 19/12/2010 21:58:10:
Dit scriptje heb ik gehad !

Heb je het nu niet meer?

** Koffie over toetsenbord....
 
Leroy schouten

leroy schouten

19/12/2010 22:03:33
Quote Anchor link
Is dit scriptje goed ? voor gebruik ? moeten er nog aanpassingen gedaan worden ?
 
Mitchel V

Mitchel V

19/12/2010 22:04:24
Quote Anchor link
wat is er fout aan de query?
 

19/12/2010 22:04:41
Quote Anchor link
Leroy schouten op 19/12/2010 22:03:33:
Is dit scriptje goed ? voor gebruik ? moeten er nog aanpassingen gedaan worden ?


Het is fout.
Als je even die tutorial opzoekt, dan kan je zelf vinden hoe je zo'n script moet schrijven wat wel correct is.

Mitchel V op 19/12/2010 22:04:24:
wat is er fout aan de query?

Moet ik echt nog een keer op gaan sommen wat er mis is?
Gewijzigd op 19/12/2010 22:05:41 door
 
Leroy schouten

leroy schouten

19/12/2010 22:11:36
Quote Anchor link
Waar moet ik onder zoeken wat zijn de zoekworden ?
 
Mitchel V

Mitchel V

19/12/2010 22:11:48
Quote Anchor link
Karl Karl op 19/12/2010 22:04:41:
Mitchel V op 19/12/2010 22:04:24:
wat is er fout aan de query?

Moet ik echt nog een keer op gaan sommen wat er mis is?


JA :D
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2010 22:12:48
Quote Anchor link
Leroy schouten op 19/12/2010 22:11:36:
Waar moet ik onder zoeken wat zijn de zoekworden ?

Zie dit topic, Karl heeft je al op weg geholpen met de zoektocht.
 
Leroy schouten

leroy schouten

19/12/2010 22:14:37
Quote Anchor link
Sorry maar ben nog niet zo ver met dit soort dingen
 

19/12/2010 22:18:17
Quote Anchor link
Leroy schouten op 19/12/2010 22:14:37:
Sorry maar ben nog niet zo ver met dit soort dingen


Je kreeg van mij een linkie:
site:phphulp.nl beginnershandleiding php
daarop kan je dus klikken. Dan krijg je resultaten. Daarvan klik je het eerste resultaat aan. En dan kom je HIER terecht.
 
Mitchel V

Mitchel V

19/12/2010 22:21:42
Quote Anchor link
Karl, zou je een nadere uitleg kunnen geven over het script wat ik gepost hebt?
Want ik denk dat ik dan over de fout heen lees :$
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2010 22:23:12
Quote Anchor link
Alles ziet er goed uit, behalve de fout-afhandeling om je query heen....
 
Mitchel V

Mitchel V

19/12/2010 22:27:42
Quote Anchor link
Ja maar hij moet zelf weten wat hij met de fout afhandeling doet toch...

kan hij $mysqlerror in alle soorten gebruiken...
hij kan het naar zich zelf laten mailen, of in een db zetten of in een txt bestand...
of gewoon een echo....

maar dat is natuurlijk aan hem.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2010 22:28:55
Quote Anchor link
Dan moet je het wel op de juiste manier implementeren.
Dan kan je prima je eigen afhandeling maken zoals jij het wilt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.