Top 5 doet het niet goed !

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

19/12/2010 22:54:00
Quote Anchor link
- Selecteer wat je wilt hebben, gebruik niet *. Correct.
- Een veld hoort niet tussen quotes te staan. Correct.
- Bouw foutafhandeling in. or die is dat niet.
- Toon nooit de php / mysql fouten aan de gebruiker. Die kunnen misbruikt worden.

- Zie wat mysql_query terug geeft. Nieuw!
- Objecten fetchen is nonsens. Gebruik gewoon mysql_fetch_assoc. Correct.
- Variabelen buiten quotes. Correct.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 20:46:45
 
Mitchel V

Mitchel V

19/12/2010 22:54:11
Quote Anchor link
Karl Karl op 19/12/2010 22:01:03:
Fout. Zie mysql_query.
Zie eens de tweede en derde post. Goh, daar staan dingen die jij niet verwerkt hebt.


Karl zegt dat er meer fouten zijn wat dingen is meervoud...

Toevoeging op 19/12/2010 22:56:20:

Karl Karl op 19/12/2010 22:54:00:
- Bouw foutafhandeling in. or die is dat niet.

Heb ik? $mysqlerror
Karl Karl op 19/12/2010 22:54:00:
- Toon nooit de php / mysql fouten aan de gebruiker. Die kunnen misbruikt worden.

Hij toont tot nu toe niets...?
Karl Karl op 19/12/2010 22:54:00:
- Zie wat mysql_query terug geeft. Nieuw!

Uhh
Gewijzigd op 19/12/2010 22:57:08 door Mitchel V
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2010 23:02:59
Quote Anchor link
Quote:
Heb ik? $mysqlerror

Dat noemen ze een variabele, geen foutafhandeling.
 

19/12/2010 23:09:14
Quote Anchor link
Mitchel V op 19/12/2010 22:54:11:
Karl Karl op 19/12/2010 22:54:00:
- Bouw foutafhandeling in. or die is dat niet.

Heb ik? $mysqlerror

Zoals Aar al opmerkt is dit een variabele. Wat jij hebt gemaakt is een verkapte constructie op or die. Verder doet het niet de foutafhandeling. Het slaat alleen de error op die mysql teruggeeft. Dus als er wat mis gaat, dan ga jij gewoon vrolijk verder.

Mitchel V op 19/12/2010 22:54:11:
Karl Karl op 19/12/2010 22:54:00:
- Toon nooit de php / mysql fouten aan de gebruiker. Die kunnen misbruikt worden.

Hij toont tot nu toe niets...?

Nee, waarom stop je het dan in een variabele? Het enige logische wat ik kan bedenken is dat je het gaat echoën. Anders hoef je het ook weer niet in een variabele te stoppen.

Mitchel V op 19/12/2010 22:54:11:
Karl Karl op 19/12/2010 22:54:00:
- Zie wat mysql_query terug geeft. Nieuw!

Uhh

Klik op de link. En dan staat er ergens iets over return o.i.d.
Maar heb dat dus nu ook al uitgelegd.
 
Mitchel V

Mitchel V

19/12/2010 23:17:29
Quote Anchor link
Karl Karl op 19/12/2010 23:09:14:

Mitchel V op 19/12/2010 22:54:11:
Karl Karl op 19/12/2010 22:54:00:
- Toon nooit de php / mysql fouten aan de gebruiker. Die kunnen misbruikt worden.

Hij toont tot nu toe niets...?

Nee, waarom stop je het dan in een variabele? Het enige logische wat ik kan bedenken is dat je het gaat echoën. Anders hoef je het ook weer niet in een variabele te stoppen.


Zodat dit aan zn fout afhandeling kan toepassen? :)
en je kan zelf een ontwerp constructie maken waarbij hij op de error pagina ziet of wat dan ook :) (zo als uitgelegd in voor gaande posts.
 

19/12/2010 23:23:33
Quote Anchor link
Mitchel V op 19/12/2010 23:17:29:
Karl Karl op 19/12/2010 23:09:14:

Mitchel V op 19/12/2010 22:54:11:
Karl Karl op 19/12/2010 22:54:00:
- Toon nooit de php / mysql fouten aan de gebruiker. Die kunnen misbruikt worden.

Hij toont tot nu toe niets...?

Nee, waarom stop je het dan in een variabele? Het enige logische wat ik kan bedenken is dat je het gaat echoën. Anders hoef je het ook weer niet in een variabele te stoppen.


Zodat dit aan zn fout afhandeling kan toepassen? :)
en je kan zelf een ontwerp constructie maken waarbij hij op de error pagina ziet of wat dan ook :) (zo als uitgelegd in voor gaande posts.


Ben je hardleers of wat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2010 23:31:54
Quote Anchor link
Je moet niet wachten totdat die foutafhandeling er op een manier komt, je moet die zelf plaatsen.
 
Wouter J

Wouter J

20/12/2010 10:46:15
Quote Anchor link
En om je dan een zetje in de goede richting te geven:
Een foutafhandeling bouw je op het geen wat de functies terug geven. Dus geven ze true terug dan ... , maar als ze false terug geven dan ....

En dit doe je dan natuurlijk met if ... else
 
Leroy schouten

leroy schouten

23/12/2010 17:33:17
Quote Anchor link
Helaas is het mij niet gelukt om hier uit te komen.
Is er iemand die dit voor mij kan en wil oplossen ?
PM me dan voor de gegevens wat je nodig hebt.

Mvg leroy schouten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2010 18:12:56
Quote Anchor link
Dan ben ik godsbenieuwd wat er niet aan lukt? Er zijn in dit topic zelfs linkjes geplaatst naar hoe je foutafhandeling inbouwt.

Wat heb je al geprobeerd?
Gewijzigd op 23/12/2010 18:13:18 door - Ariën -
 
Bart V B

Bart V B

23/12/2010 18:14:03
Quote Anchor link
Geeft eens wat code wat je nu hebt..
 
Arjan -

Arjan -

23/12/2010 18:30:01
Quote Anchor link
Om dan maar even een voorbeeld te geven van een simpele foutafhandeling:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
// Selecteer uit je DB wat je wilt en gebruik zomin mogelijk *
// visited niet in de ''

$sql = "SELECT urlu,user,visited FROM users ORDER BY visited DESC LIMIT 5";
$query = mysql_query($sql);

if($query) {
    
// controleren of er gebruikers zijn zo niet:
    if(mysql_num_rows($query) == 0){
        echo 'Er zijn geen gebruikers';
    }
else{
        // als er wel gebruikers zijn
        while($row = mysql_fetch_assoc($query)){
            // echo met de gegevens.
            echo '<li><a href="'.$row['urlu'].'"><strong>'.$row['user'].'</strong></a><br><small>'.$row['visited'].' bezoeken!</small></li>';
        }
    }
    
}
else {
    
    echo 'Er is een fout opgetreden tijdens het opvragen van de gegevens!';
    
}

?>


Voor de rest lijkt mij dat je goed uit de voeten kan met voorgaande adviezen!

Tip: Raadpleeg de documentatie van php.net voor de betreffende functies om te kijken welke waarden de functies teruggeven in het geval van een succes of een fout. In de documentatie staat alles zeer duidelijk vermeld!
Gewijzigd op 23/12/2010 18:31:49 door Arjan -
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.