Toplijstje maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:13:52
Quote Anchor link
Beste users,

Ik heb een database gevuld met transacties. Ik wil hiervan een toplijstje maken van degene die het meest heeft verkocht, hieronder een voorbeeld. De echte database gevuld is met meer dan 800 pagina's.

Nu is het nog zo:
Jasper
Pieter
Jasper
Pieter
Pieter
Henk
Pieter
Henk

Hier moet een toplijst van gemaakt worden, zoiets:
Pieter
Jasper
Henk

Dit heb ik nu (uitkomst ziet eruit als voorbeeld 1, moet voorbeeld 2 worden):
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$con
=mysqli_connect("--","--","--","--");
// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
  {

  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }


$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM shop_transactions");

while($row = mysqli_fetch_array($result))
  {

  echo $row['Player1'];
  echo "</br>";
  }


?>


Alvast bedankt.
Gewijzigd op 21/05/2013 10:15:17 door Pix Pixer
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 22:15:25
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2013 10:23:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC


En dit is natuurlijk de query die je moet gebruiken om de spelers op te halen, de rest kan je laten zoals je al had.
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:25:56
Quote Anchor link
Erwin H op 21/05/2013 10:23:52:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC


En dit is natuurlijk de query die je moet gebruiken om de spelers op te halen, de rest kan je laten zoals je al had.


Dat werkt top, hartelijk bedankt! Enig idee hoe ik nu zorg dat er maximaal 5 resultaten komen? Veel dank.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2013 10:28:13
Quote Anchor link
LIMIT 5
 
Reshad F

Reshad F

21/05/2013 10:29:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:29:40
Quote Anchor link
Erwin H op 21/05/2013 10:28:13:
LIMIT 5


Erg bedankt. Laatste vraag: hoe kan ik zorgen dat ik 1 resultaat er uit laat? Dit is de naam van mij namelijk en deze moet eruit.
 
Reshad F

Reshad F

21/05/2013 10:31:21
Quote Anchor link
Volgens mij zoiets ( ik neem even aan dat je henk heet maar je moet daar dus je eigen naam invullen )

SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
WHERE player1 != 'henk'
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:33:44
Quote Anchor link
Reshad F op 21/05/2013 10:31:21:
Volgens mij zoiets ( ik neem even aan dat je henk heet maar je moet daar dus je eigen naam invullen )

SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
WHERE player1 != 'henk'
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5


Dat werkt inderdaad, wist niet dat het zo kon. Weer wat geleerd.

Dank voor de hulp.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2013 10:34:14
Quote Anchor link
En dan bij voorkeur niet '!=' als operator gebruiken, maar '<>'.
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:35:18
Quote Anchor link
Erwin H op 21/05/2013 10:34:14:
En dan bij voorkeur niet '!=' als operator gebruiken, maar '<>'.


Waarom precies? Ben benieuwd.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2013 10:38:21
Quote Anchor link
<> is de standard in SQL en is altijd in de specificaties zo geweest. != is over komen waaien uit programmeertalen wordt door een aantal database systemen inmiddels ondersteund, maar niet door alle. In MySQL zal het overigens gewoon werken (in elk geval MySQL 5, eerdere versies weet ik niet 100% zeker), maar je zal maar eens je code willen overzetten op een systeem dat die operator niet kent. Gebruik je <> dan zit je altijd goed.
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:39:05
Quote Anchor link
Erwin H op 21/05/2013 10:38:21:
<> is de standard in SQL en is altijd in de specificaties zo geweest. != is over komen waaien uit programmeertalen wordt door een aantal database systemen inmiddels ondersteund, maar niet door alle. In MySQL zal het overigens gewoon werken (in elk geval MySQL 5, eerdere versies weet ik niet 100% zeker), maar je zal maar eens je code willen overzetten op een systeem dat die operator niet kent. Gebruik je <> dan zit je altijd goed.


Bedankt!
 
Pix Pixer

Pix Pixer

28/05/2013 08:46:26
Quote Anchor link
Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van een bug. Mensen helpen elkaar door heel veel van elkaar te kopen en daardoor heel hoog komen. Ik wil dit oplossen, dit leek mij handig.

Het script pakt uit de database Player2 maar 1x. Hierdoor kijkt hij dus hoeveel unieke spelers er uit de shop hebben gekocht. Zou dit nog met een aanpassing in de query kunnen? Ik heb gezocht op Google maar kon het maar niet uitvinden.

Bedankt.
 
Erwin H

Erwin H

28/05/2013 09:11:47
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik helemaal begrijp wat je bedoelt, maar ik denk dat je het met een DISTINCT in een subquery op kunt lossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
  SELECT DISTINCT player1, player2
  FROM shop_transactions
  WHERE player1 <> 'henk'
)
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5

Dit selecteert dus alle unieke player1, player2 combinaties uit de database en voert over die subset de rest van de query uit.
De uitgezonderde speler heb ik meteen in de subquery opgenomen omdat je de rest van de query daar toch niet overheen hoeft laten te gaan.
 
Pix Pixer

Pix Pixer

28/05/2013 09:18:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$con
=mysqli_connect("XX","XX","XX","XX");
// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
  {

  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }


$result = mysqli_query($con,"SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
  SELECT DISTINCT player1, player2
  FROM shop_transactions
  WHERE player1 <> 'ADMIN SHOP'
)
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5
"
);

  echo "<b>Best verkopende shops:</b>";
  echo "<i></br>In de afgelopen 7 dagen</i>";
  echo "</br>";
  echo "<ol id='trala'>";
  
while($row = mysqli_fetch_array($result))
  {

  $uitkomst = $row['Player1'];
  echo "<li>$uitkomst</li>";
  echo "";
  }

   echo "</ol>";
?>


Op dit moment krijg ik deze error;

Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /var/www/toplist/index.php on line 38

Dit is line 38: while($row = mysqli_fetch_array($result))
Gewijzigd op 28/05/2013 09:21:05 door Pix Pixer
 
Erwin H

Erwin H

28/05/2013 09:31:32
Quote Anchor link
klopt, sorry, een subquery heeft altijd een alias nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
  SELECT DISTINCT player1, player2
  FROM shop_transactions
  WHERE player1 <> 'henk'
) a
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5

En dus misschien ook tijd om je foutafhandeling wat te verbeteren....
Gewijzigd op 28/05/2013 09:31:53 door Erwin H
 
Pix Pixer

Pix Pixer

28/05/2013 09:42:16
Quote Anchor link
Erwin H op 28/05/2013 09:31:32:
klopt, sorry, een subquery heeft altijd een alias nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
  SELECT DISTINCT player1, player2
  FROM shop_transactions
  WHERE player1 <> 'henk'
) a
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5

En dus misschien ook tijd om je foutafhandeling wat te verbeteren....


Volgens mij werkt die nu inderdaad goed. Maar even voor de zekerheid, dit wil ik ermee:

Database:
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Pieter koopt 1 kroket van Jasper
Pieter koopt 1 kroket van Jasper
Henk koopt 1 patat van Jasper

In het toplijstje moet ''henk'' dus eigenlijk maar 1x patat kopen van Piet en 1 kroket van Jasper om zo misbruik te voorkomen. Maar als henk 1x een patat koopt bij
Piet dan moet hij Henk zijn transactie nog wel meetellen als hij bij iemand anders koopt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/05/2013 10:06:04
Quote Anchor link
SELECT DISTINCT zorgt er voor dat er geen duplicaat rijen geselecteerd op de kolommen die in de select lijst staan. In Erwins voorbeeld maakt het dus niet wat Henk bij Piet koopt, de combinatie Henk, Piet wordt maar één keer geselecteerd.
Wil je dat onderscheid wel maken, dan voeg je de kolom met het product toe aan de SELECT DISTINCT in de subquery.
Gewijzigd op 28/05/2013 10:06:25 door Ger van Steenderen
 
Pix Pixer

Pix Pixer

29/05/2013 09:13:15
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 28/05/2013 10:06:04:
SELECT DISTINCT zorgt er voor dat er geen duplicaat rijen geselecteerd op de kolommen die in de select lijst staan. In Erwins voorbeeld maakt het dus niet wat Henk bij Piet koopt, de combinatie Henk, Piet wordt maar één keer geselecteerd.
Wil je dat onderscheid wel maken, dan voeg je de kolom met het product toe aan de SELECT DISTINCT in de subquery.


SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
SELECT DISTINCT player1, player2
FROM shop_transactions
WHERE player1 <> 'henk'
WHERE ItemID = 264
) a
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5


Zoiets?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/05/2013 10:03:06
Quote Anchor link
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 kroket van Piet
Pieter koopt 1 kroket van Jasper
Pieter koopt 1 kroket van Jasper
Henk koopt 1 patat van Jasper

SELECT DISTICT player1, player2 FROM shop_transactions geeft:
Henk, Piet
Pieter, Jasper
Henk, Jasper

Verander je die naar:
SELECT DISTINCT player1, player2, item_id FROM shop_transactions krijg je:
Henk, Piet, patat
Henk, Piet, kroket
Pieter, Jasper, kroket
Henk, Jasper, patat

Een (sub)query kan overigens altijd maar 1 WHERE bevatten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.