Toplijstje maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:13:52
Quote Anchor link
Beste users,

Ik heb een database gevuld met transacties. Ik wil hiervan een toplijstje maken van degene die het meest heeft verkocht, hieronder een voorbeeld. De echte database gevuld is met meer dan 800 pagina's.

Nu is het nog zo:
Jasper
Pieter
Jasper
Pieter
Pieter
Henk
Pieter
Henk

Hier moet een toplijst van gemaakt worden, zoiets:
Pieter
Jasper
Henk

Dit heb ik nu (uitkomst ziet eruit als voorbeeld 1, moet voorbeeld 2 worden):
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$con
=mysqli_connect("--","--","--","--");
// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
  {

  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }


$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM shop_transactions");

while($row = mysqli_fetch_array($result))
  {

  echo $row['Player1'];
  echo "</br>";
  }


?>


Alvast bedankt.
Gewijzigd op 21/05/2013 10:15:17 door Pix Pixer
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 16:10:07
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2013 10:23:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC


En dit is natuurlijk de query die je moet gebruiken om de spelers op te halen, de rest kan je laten zoals je al had.
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:25:56
Quote Anchor link
Erwin H op 21/05/2013 10:23:52:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC


En dit is natuurlijk de query die je moet gebruiken om de spelers op te halen, de rest kan je laten zoals je al had.


Dat werkt top, hartelijk bedankt! Enig idee hoe ik nu zorg dat er maximaal 5 resultaten komen? Veel dank.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2013 10:28:13
Quote Anchor link
LIMIT 5
 
Reshad F

Reshad F

21/05/2013 10:29:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:29:40
Quote Anchor link
Erwin H op 21/05/2013 10:28:13:
LIMIT 5


Erg bedankt. Laatste vraag: hoe kan ik zorgen dat ik 1 resultaat er uit laat? Dit is de naam van mij namelijk en deze moet eruit.
 
Reshad F

Reshad F

21/05/2013 10:31:21
Quote Anchor link
Volgens mij zoiets ( ik neem even aan dat je henk heet maar je moet daar dus je eigen naam invullen )

SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
WHERE player1 != 'henk'
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:33:44
Quote Anchor link
Reshad F op 21/05/2013 10:31:21:
Volgens mij zoiets ( ik neem even aan dat je henk heet maar je moet daar dus je eigen naam invullen )

SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
WHERE player1 != 'henk'
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5


Dat werkt inderdaad, wist niet dat het zo kon. Weer wat geleerd.

Dank voor de hulp.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2013 10:34:14
Quote Anchor link
En dan bij voorkeur niet '!=' als operator gebruiken, maar '<>'.
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:35:18
Quote Anchor link
Erwin H op 21/05/2013 10:34:14:
En dan bij voorkeur niet '!=' als operator gebruiken, maar '<>'.


Waarom precies? Ben benieuwd.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2013 10:38:21
Quote Anchor link
<> is de standard in SQL en is altijd in de specificaties zo geweest. != is over komen waaien uit programmeertalen wordt door een aantal database systemen inmiddels ondersteund, maar niet door alle. In MySQL zal het overigens gewoon werken (in elk geval MySQL 5, eerdere versies weet ik niet 100% zeker), maar je zal maar eens je code willen overzetten op een systeem dat die operator niet kent. Gebruik je <> dan zit je altijd goed.
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:39:05
Quote Anchor link
Erwin H op 21/05/2013 10:38:21:
<> is de standard in SQL en is altijd in de specificaties zo geweest. != is over komen waaien uit programmeertalen wordt door een aantal database systemen inmiddels ondersteund, maar niet door alle. In MySQL zal het overigens gewoon werken (in elk geval MySQL 5, eerdere versies weet ik niet 100% zeker), maar je zal maar eens je code willen overzetten op een systeem dat die operator niet kent. Gebruik je <> dan zit je altijd goed.


Bedankt!
 
Pix Pixer

Pix Pixer

28/05/2013 08:46:26
Quote Anchor link
Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van een bug. Mensen helpen elkaar door heel veel van elkaar te kopen en daardoor heel hoog komen. Ik wil dit oplossen, dit leek mij handig.

Het script pakt uit de database Player2 maar 1x. Hierdoor kijkt hij dus hoeveel unieke spelers er uit de shop hebben gekocht. Zou dit nog met een aanpassing in de query kunnen? Ik heb gezocht op Google maar kon het maar niet uitvinden.

Bedankt.
 
Erwin H

Erwin H

28/05/2013 09:11:47
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik helemaal begrijp wat je bedoelt, maar ik denk dat je het met een DISTINCT in een subquery op kunt lossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
  SELECT DISTINCT player1, player2
  FROM shop_transactions
  WHERE player1 <> 'henk'
)
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5

Dit selecteert dus alle unieke player1, player2 combinaties uit de database en voert over die subset de rest van de query uit.
De uitgezonderde speler heb ik meteen in de subquery opgenomen omdat je de rest van de query daar toch niet overheen hoeft laten te gaan.
 
Pix Pixer

Pix Pixer

28/05/2013 09:18:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$con
=mysqli_connect("XX","XX","XX","XX");
// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
  {

  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }


$result = mysqli_query($con,"SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
  SELECT DISTINCT player1, player2
  FROM shop_transactions
  WHERE player1 <> 'ADMIN SHOP'
)
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5
"
);

  echo "<b>Best verkopende shops:</b>";
  echo "<i></br>In de afgelopen 7 dagen</i>";
  echo "</br>";
  echo "<ol id='trala'>";
  
while($row = mysqli_fetch_array($result))
  {

  $uitkomst = $row['Player1'];
  echo "<li>$uitkomst</li>";
  echo "";
  }

   echo "</ol>";
?>


Op dit moment krijg ik deze error;

Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /var/www/toplist/index.php on line 38

Dit is line 38: while($row = mysqli_fetch_array($result))
Gewijzigd op 28/05/2013 09:21:05 door Pix Pixer
 
Erwin H

Erwin H

28/05/2013 09:31:32
Quote Anchor link
klopt, sorry, een subquery heeft altijd een alias nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
  SELECT DISTINCT player1, player2
  FROM shop_transactions
  WHERE player1 <> 'henk'
) a
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5

En dus misschien ook tijd om je foutafhandeling wat te verbeteren....
Gewijzigd op 28/05/2013 09:31:53 door Erwin H
 
Pix Pixer

Pix Pixer

28/05/2013 09:42:16
Quote Anchor link
Erwin H op 28/05/2013 09:31:32:
klopt, sorry, een subquery heeft altijd een alias nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
  SELECT DISTINCT player1, player2
  FROM shop_transactions
  WHERE player1 <> 'henk'
) a
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5

En dus misschien ook tijd om je foutafhandeling wat te verbeteren....


Volgens mij werkt die nu inderdaad goed. Maar even voor de zekerheid, dit wil ik ermee:

Database:
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Pieter koopt 1 kroket van Jasper
Pieter koopt 1 kroket van Jasper
Henk koopt 1 patat van Jasper

In het toplijstje moet ''henk'' dus eigenlijk maar 1x patat kopen van Piet en 1 kroket van Jasper om zo misbruik te voorkomen. Maar als henk 1x een patat koopt bij
Piet dan moet hij Henk zijn transactie nog wel meetellen als hij bij iemand anders koopt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/05/2013 10:06:04
Quote Anchor link
SELECT DISTINCT zorgt er voor dat er geen duplicaat rijen geselecteerd op de kolommen die in de select lijst staan. In Erwins voorbeeld maakt het dus niet wat Henk bij Piet koopt, de combinatie Henk, Piet wordt maar één keer geselecteerd.
Wil je dat onderscheid wel maken, dan voeg je de kolom met het product toe aan de SELECT DISTINCT in de subquery.
Gewijzigd op 28/05/2013 10:06:25 door Ger van Steenderen
 
Pix Pixer

Pix Pixer

29/05/2013 09:13:15
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 28/05/2013 10:06:04:
SELECT DISTINCT zorgt er voor dat er geen duplicaat rijen geselecteerd op de kolommen die in de select lijst staan. In Erwins voorbeeld maakt het dus niet wat Henk bij Piet koopt, de combinatie Henk, Piet wordt maar één keer geselecteerd.
Wil je dat onderscheid wel maken, dan voeg je de kolom met het product toe aan de SELECT DISTINCT in de subquery.


SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
SELECT DISTINCT player1, player2
FROM shop_transactions
WHERE player1 <> 'henk'
WHERE ItemID = 264
) a
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5


Zoiets?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/05/2013 10:03:06
Quote Anchor link
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 kroket van Piet
Pieter koopt 1 kroket van Jasper
Pieter koopt 1 kroket van Jasper
Henk koopt 1 patat van Jasper

SELECT DISTICT player1, player2 FROM shop_transactions geeft:
Henk, Piet
Pieter, Jasper
Henk, Jasper

Verander je die naar:
SELECT DISTINCT player1, player2, item_id FROM shop_transactions krijg je:
Henk, Piet, patat
Henk, Piet, kroket
Pieter, Jasper, kroket
Henk, Jasper, patat

Een (sub)query kan overigens altijd maar 1 WHERE bevatten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.