Toplijstje maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:13:52
Quote Anchor link
Beste users,

Ik heb een database gevuld met transacties. Ik wil hiervan een toplijstje maken van degene die het meest heeft verkocht, hieronder een voorbeeld. De echte database gevuld is met meer dan 800 pagina's.

Nu is het nog zo:
Jasper
Pieter
Jasper
Pieter
Pieter
Henk
Pieter
Henk

Hier moet een toplijst van gemaakt worden, zoiets:
Pieter
Jasper
Henk

Dit heb ik nu (uitkomst ziet eruit als voorbeeld 1, moet voorbeeld 2 worden):
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$con
=mysqli_connect("--","--","--","--");
// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
  {

  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }


$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM shop_transactions");

while($row = mysqli_fetch_array($result))
  {

  echo $row['Player1'];
  echo "</br>";
  }


?>


Alvast bedankt.
Gewijzigd op 21/05/2013 10:15:17 door Pix Pixer
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 13:11:15
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2013 10:23:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC


En dit is natuurlijk de query die je moet gebruiken om de spelers op te halen, de rest kan je laten zoals je al had.
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:25:56
Quote Anchor link
Erwin H op 21/05/2013 10:23:52:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC


En dit is natuurlijk de query die je moet gebruiken om de spelers op te halen, de rest kan je laten zoals je al had.


Dat werkt top, hartelijk bedankt! Enig idee hoe ik nu zorg dat er maximaal 5 resultaten komen? Veel dank.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2013 10:28:13
Quote Anchor link
LIMIT 5
 
Reshad F

Reshad F

21/05/2013 10:29:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:29:40
Quote Anchor link
Erwin H op 21/05/2013 10:28:13:
LIMIT 5


Erg bedankt. Laatste vraag: hoe kan ik zorgen dat ik 1 resultaat er uit laat? Dit is de naam van mij namelijk en deze moet eruit.
 
Reshad F

Reshad F

21/05/2013 10:31:21
Quote Anchor link
Volgens mij zoiets ( ik neem even aan dat je henk heet maar je moet daar dus je eigen naam invullen )

SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
WHERE player1 != 'henk'
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:33:44
Quote Anchor link
Reshad F op 21/05/2013 10:31:21:
Volgens mij zoiets ( ik neem even aan dat je henk heet maar je moet daar dus je eigen naam invullen )

SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM shop_transactions
WHERE player1 != 'henk'
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5


Dat werkt inderdaad, wist niet dat het zo kon. Weer wat geleerd.

Dank voor de hulp.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2013 10:34:14
Quote Anchor link
En dan bij voorkeur niet '!=' als operator gebruiken, maar '<>'.
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:35:18
Quote Anchor link
Erwin H op 21/05/2013 10:34:14:
En dan bij voorkeur niet '!=' als operator gebruiken, maar '<>'.


Waarom precies? Ben benieuwd.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2013 10:38:21
Quote Anchor link
<> is de standard in SQL en is altijd in de specificaties zo geweest. != is over komen waaien uit programmeertalen wordt door een aantal database systemen inmiddels ondersteund, maar niet door alle. In MySQL zal het overigens gewoon werken (in elk geval MySQL 5, eerdere versies weet ik niet 100% zeker), maar je zal maar eens je code willen overzetten op een systeem dat die operator niet kent. Gebruik je <> dan zit je altijd goed.
 
Pix Pixer

Pix Pixer

21/05/2013 10:39:05
Quote Anchor link
Erwin H op 21/05/2013 10:38:21:
<> is de standard in SQL en is altijd in de specificaties zo geweest. != is over komen waaien uit programmeertalen wordt door een aantal database systemen inmiddels ondersteund, maar niet door alle. In MySQL zal het overigens gewoon werken (in elk geval MySQL 5, eerdere versies weet ik niet 100% zeker), maar je zal maar eens je code willen overzetten op een systeem dat die operator niet kent. Gebruik je <> dan zit je altijd goed.


Bedankt!
 
Pix Pixer

Pix Pixer

28/05/2013 08:46:26
Quote Anchor link
Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van een bug. Mensen helpen elkaar door heel veel van elkaar te kopen en daardoor heel hoog komen. Ik wil dit oplossen, dit leek mij handig.

Het script pakt uit de database Player2 maar 1x. Hierdoor kijkt hij dus hoeveel unieke spelers er uit de shop hebben gekocht. Zou dit nog met een aanpassing in de query kunnen? Ik heb gezocht op Google maar kon het maar niet uitvinden.

Bedankt.
 
Erwin H

Erwin H

28/05/2013 09:11:47
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik helemaal begrijp wat je bedoelt, maar ik denk dat je het met een DISTINCT in een subquery op kunt lossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
  SELECT DISTINCT player1, player2
  FROM shop_transactions
  WHERE player1 <> 'henk'
)
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5

Dit selecteert dus alle unieke player1, player2 combinaties uit de database en voert over die subset de rest van de query uit.
De uitgezonderde speler heb ik meteen in de subquery opgenomen omdat je de rest van de query daar toch niet overheen hoeft laten te gaan.
 
Pix Pixer

Pix Pixer

28/05/2013 09:18:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$con
=mysqli_connect("XX","XX","XX","XX");
// Check connection
if (mysqli_connect_errno())
  {

  echo "Failed to connect to MySQL: " . mysqli_connect_error();
  }


$result = mysqli_query($con,"SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
  SELECT DISTINCT player1, player2
  FROM shop_transactions
  WHERE player1 <> 'ADMIN SHOP'
)
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5
"
);

  echo "<b>Best verkopende shops:</b>";
  echo "<i></br>In de afgelopen 7 dagen</i>";
  echo "</br>";
  echo "<ol id='trala'>";
  
while($row = mysqli_fetch_array($result))
  {

  $uitkomst = $row['Player1'];
  echo "<li>$uitkomst</li>";
  echo "";
  }

   echo "</ol>";
?>


Op dit moment krijg ik deze error;

Warning: mysqli_fetch_array() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /var/www/toplist/index.php on line 38

Dit is line 38: while($row = mysqli_fetch_array($result))
Gewijzigd op 28/05/2013 09:21:05 door Pix Pixer
 
Erwin H

Erwin H

28/05/2013 09:31:32
Quote Anchor link
klopt, sorry, een subquery heeft altijd een alias nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
  SELECT DISTINCT player1, player2
  FROM shop_transactions
  WHERE player1 <> 'henk'
) a
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5

En dus misschien ook tijd om je foutafhandeling wat te verbeteren....
Gewijzigd op 28/05/2013 09:31:53 door Erwin H
 
Pix Pixer

Pix Pixer

28/05/2013 09:42:16
Quote Anchor link
Erwin H op 28/05/2013 09:31:32:
klopt, sorry, een subquery heeft altijd een alias nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
  SELECT DISTINCT player1, player2
  FROM shop_transactions
  WHERE player1 <> 'henk'
) a
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5

En dus misschien ook tijd om je foutafhandeling wat te verbeteren....


Volgens mij werkt die nu inderdaad goed. Maar even voor de zekerheid, dit wil ik ermee:

Database:
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Pieter koopt 1 kroket van Jasper
Pieter koopt 1 kroket van Jasper
Henk koopt 1 patat van Jasper

In het toplijstje moet ''henk'' dus eigenlijk maar 1x patat kopen van Piet en 1 kroket van Jasper om zo misbruik te voorkomen. Maar als henk 1x een patat koopt bij
Piet dan moet hij Henk zijn transactie nog wel meetellen als hij bij iemand anders koopt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/05/2013 10:06:04
Quote Anchor link
SELECT DISTINCT zorgt er voor dat er geen duplicaat rijen geselecteerd op de kolommen die in de select lijst staan. In Erwins voorbeeld maakt het dus niet wat Henk bij Piet koopt, de combinatie Henk, Piet wordt maar één keer geselecteerd.
Wil je dat onderscheid wel maken, dan voeg je de kolom met het product toe aan de SELECT DISTINCT in de subquery.
Gewijzigd op 28/05/2013 10:06:25 door Ger van Steenderen
 
Pix Pixer

Pix Pixer

29/05/2013 09:13:15
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 28/05/2013 10:06:04:
SELECT DISTINCT zorgt er voor dat er geen duplicaat rijen geselecteerd op de kolommen die in de select lijst staan. In Erwins voorbeeld maakt het dus niet wat Henk bij Piet koopt, de combinatie Henk, Piet wordt maar één keer geselecteerd.
Wil je dat onderscheid wel maken, dan voeg je de kolom met het product toe aan de SELECT DISTINCT in de subquery.


SELECT player1, COUNT(*) AS num_transactions
FROM (
SELECT DISTINCT player1, player2
FROM shop_transactions
WHERE player1 <> 'henk'
WHERE ItemID = 264
) a
GROUP BY player1
ORDER BY num_transactions DESC
LIMIT 5


Zoiets?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/05/2013 10:03:06
Quote Anchor link
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 patat van Piet
Henk koopt 1 kroket van Piet
Pieter koopt 1 kroket van Jasper
Pieter koopt 1 kroket van Jasper
Henk koopt 1 patat van Jasper

SELECT DISTICT player1, player2 FROM shop_transactions geeft:
Henk, Piet
Pieter, Jasper
Henk, Jasper

Verander je die naar:
SELECT DISTINCT player1, player2, item_id FROM shop_transactions krijg je:
Henk, Piet, patat
Henk, Piet, kroket
Pieter, Jasper, kroket
Henk, Jasper, patat

Een (sub)query kan overigens altijd maar 1 WHERE bevatten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.