Uibreiden if/else loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

13/01/2019 13:16:21
Quote Anchor link
Hallo lezers,

Heb even een klein probleempje met een dartspelletje want moet 324 posities in een 2d assenstelsel
van een cijfermatige waarde voorzien zo dat er een bijbehorende score weggeschreven kan worden.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function telling1() {
if (countx1 == 10 && county1 == 10) { score1 = 50; } else { score1 = 0; } //moet uitgebreidt worden
maxscore = maxscore - score1;
document.getElementById("pg4d1").innerHTML = maxscore;
 }
}


Nu is mijn vraag of deze lus uit te breiden is middels een elseif of is er een betere manier want het
wordt wel een lang verhaal?

B.v.d.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:28:26
 
- SanThe -

- SanThe -

13/01/2019 13:30:13
Quote Anchor link
Ietsje meer info kan geen kwaad.
Maak eens een kleine uitbreiding zodat we kunnen zien wat de bedoeling is.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

13/01/2019 13:53:25
Quote Anchor link
Zal er straks even een uitbreiding er bij maken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/01/2019 16:44:21
Quote Anchor link
Als ik dingen zie als telling1() (een cijfer in een functienaam, een functie zonder parameters), en countx1, county1 en score1 (wederom cijfers in namen van variabelen, die verder niet meegegeven worden aan de functie, dus dit zijn globale(re) variabelen?) dan stemt mij dat niet erg hoopvol.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

13/01/2019 17:50:19
Quote Anchor link
@Thomas

Ze zijn er wel en een hoop.
Zal hier even een lijst neerzetten' kijk en huiver:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
var vis1; var vis2; var dart1; var dart2; var dart3; var dart4; var countx1 = 0; var tx1 = 0; vxs1 = 0; var county1 = 0; var ty1 = 0; var vys1 = 0; var maxscore = <?php echo $spel;?>;
var maxsets = <?php echo $sets;?>; var maxlegs = <?php echo $legs;?>; countx2 = 0; var tx2 = 0; var vxs2 = 0; var county2 = 0; var ty2 = 0; var vys2 = 0 ; var countx3 = 0;
var tx3 = 0; var vxs3 = 0; var county3 = 0; var ty3 = 0; var vys3 = 0; var tel1 = 0; var tel2 = 0; var tel3 = 0; var score1 = 0; var score2 = 0; var score3 = 0; tw = 0;


Heb hen er alleen wegens de leesbaarheid achterwege gelaten, sorry. Maar ik ben van origine cnc-programmeur & een cijfer in een functiebenaming komt in mijn werk dagelijks voor. Maar het zijn superglobals , globals, enz. Er zijn zelfs aangemaakte variabelen binnen een functie aanwezig die in een andere functie overgenomen worden.

Toevoeging op 13/01/2019 18:10:55:

@ -SanThe-

Heb me eerst eens wat in gelezen over deze materie want het verhaal was me iets te onduidelijk.
Onderstaande is net getest en werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
function telling1() {
if (countx1 == 10 && county1 == 10)             //bullseye waarde 50 punten, posities met de klok mee
{
score1 = 50;
}
else if (countx1 == 9 && county1 == 9)          //single bull waarde 25 punten begin
{
score1 = 25;
}
else if (countx1 == 10 && county1 == 9)
{
score1 = 25;
}
else if (countx1 == 11 && county1 == 9)
{
score1 = 25;
}
else if (countx1 == 11 && county1 == 10)
{
score1 = 25;
}
else if (countx1 == 11 && county1 == 11)
{
score1 = 25;
}
else if (countx1 == 10 && county1 == 11)
{
score1 = 25;
}
else if (countx1 == 9 && county1 == 10)
{
score1 = 25;
}
else if(countx1 == 9 && county1 == 11)          //einde single bull
{
score1 = 25;
}
else {
score1 = 0;
}
maxscore = maxscore - score1;
document.getElementById("pg4d1").innerHTML = maxscore; if(maxscore == 0) { endscore(); } else { oldposv(); show3(); timex2(); }


Heb het idee dat als dit 3x moet wegens 3x een telling het een te lang verhaal wordt. Zit meer aan array of een functie te denken.
Gewijzigd op 13/01/2019 18:04:37 door Yoop Overmaat
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/01/2019 22:01:43
Quote Anchor link
Is goniometrie hier niet bij uitstek geschikt voor om te bepalen waar een pijltje in een dartbord is beland?

Met behulp van hoek en straal weet je in welk vakje je zit? Je hoeft "alleen" maar de intervallen te definiëren dan?
Gewijzigd op 13/01/2019 22:02:28 door Thomas van den Heuvel
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

15/01/2019 13:20:21
Quote Anchor link
@Thomas

Het was in eerste instantie ook het idee maar door een hoop bugs in de gebruikte script talen binnen de
configuratie niet te doen wegens de onoplosbare conflicten die er ontstaan plus aanwezige technische
beperkingen, de loop van richtmiddelen middels een javascript animatie op een x & y-as versus de
symmetrie van een dartbord is bijvoorbeeld ook een onmogelijk iets. Dat is de reden van deze opzet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.