Uitleg gevraagd preg_replace

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »
Guido  -

Guido -

18/03/2014 15:14:09
Quote Anchor link
Onderstaande validatiecode kom ik in een contactformulier tegen. Heb 2 vragen daarover.

1) Niet toegestane karakters worden omgezet naar blanco?
2) Wat is de bedoeling van 040?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
function clean_input($str){
$str1 = preg_replace("/(\s){2,}/",'$1',$str);
$allowed = "/[^a-z0-9\\040\\.\\-\\_\\\\]/i";
$str1 = preg_replace($allowed,"",$str1);
return $str1;
}
Gewijzigd op 18/03/2014 15:21:11 door Guido -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:52:38
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 15:25:05
Quote Anchor link
Quote:
For filename tidying I prefer to only ALLOW certain characters rather than converting particular ones that we want to exclude. To this end I use ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $allowed
= "/[^a-z0-9\\040\\.\\-\\_\\\\]/i";
  preg_replace($allowed,"",$str));
?>


Allows letters a-z, digits, space (\\040), hyphen (\\-), underscore (\\_) and backslash (\\\\), everything else is removed from the string.

Bron

1) Alles behalve genoemde wordt verwijdert
2) Spatie. Dit kan makkelijker met \s
Gewijzigd op 18/03/2014 15:28:04 door Michael -
 
Guido  -

Guido -

18/03/2014 15:30:27
Quote Anchor link
Hoi,

Thanks, toevallig ook ooit door jou geplaatst op php.net? (zelfde naam)

Guido
Gewijzigd op 18/03/2014 15:32:43 door Guido -
 
Wouter J

Wouter J

18/03/2014 15:32:47
Quote Anchor link
040 is de ANSI naam voor een space. Maar deze regex bevat veel te veel onnodige \, dit is genoeg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/[^a-z0-9 .-_\\\]/i
 
Michael -

Michael -

18/03/2014 15:33:13
Quote Anchor link
Nee toeval :-)
040 is het ASCII nummer voor een spatie.
 
Guido  -

Guido -

18/03/2014 15:38:59
Quote Anchor link
Helemaal duidelijk, dank jullie wel :-)

Guido
 
Guido  -

Guido -

13/06/2014 17:38:08
Quote Anchor link
Toch nog even een vraagje.

Waar doet de ^ voor die vóór a-z staat?
En wat doet de i aan het einde?

Guido
 
Wouter J

Wouter J

13/06/2014 17:44:09
Quote Anchor link
Quote:
For example, the character class [aeiou] matches any lower case vowel, while [^aeiou] matches any character that is not a lower case vowel.

Bron: http://nl3.php.net/manual/en/regexp.reference.character-classes.php


Quote:
i (PCRE_CASELESS)
If this modifier is set, letters in the pattern match both upper and lower case letters.

Bron: http://nl3.php.net/manual/en/reference.pcre.pattern.modifiers.php
 
Guido  -

Guido -

13/06/2014 17:56:15
Quote Anchor link
Hoi,

Dank je. Begrijp ik het zo goed:

^ = kleine EN hoofdletter toegestaan
i = combi van kleine en hoofdletters toegestaan

Guido
Gewijzigd op 13/06/2014 19:33:59 door Guido -
 
Dos Moonen

Dos Moonen

13/06/2014 19:58:40
Quote Anchor link
Nee, ^ heeft niets met kleine of grote letters te maken.
^ tussen [ en ] betekend dat de betekenis van dat [] block ge-inverteerd moet worden.

http://code.tutsplus.com/tutorials/regular-expressions-for-dummies-screencast-series--net-7887
 
Guido  -

Guido -

27/09/2014 22:38:21
Quote Anchor link
Hallo,

Ik breek dit oude topic even open omdat ik ergens tegenaan loop.

Het valt me op dat ik alleen 'ASCII printable characters' kan toevoegen aan deze functie.
Alles vanaf OCT 200 (The extended ASCII codes) pakt hij niet:

http://www.ascii-code.com/

Wie kan uitleggen waarom? En hoe kan ik tóch andere karakters toevoegen?

Guido
Gewijzigd op 27/09/2014 22:39:06 door Guido -
 
Willem vp

Willem vp

28/09/2014 00:56:04
Quote Anchor link
Door hexadecimale codes te gebruiken: \xe9
Of, als je nog verder in de unicodetabel wilt porren dan ASCII 0xff: \x{215a}
 
Guido  -

Guido -

28/09/2014 01:08:27
Quote Anchor link
Hallo Willem,

Ik gebruik nu de OCT codes uit de tabel.

De HEX code staat ook in die tabel, zoals bv het euro teken die OCT 200 heeft en HEX 80, maar beide doen het niet.

Heeft het misschien toch met die 'printable characters' te maken? Daar valt bv het euro teken niet onder.

Guido
 
Willem vp

Willem vp

28/09/2014 01:59:43
Quote Anchor link
Wellicht moet je nog een u-modifier meegeven, dus iets als:

preg_match("/\x80/u",$str);
 
Guido  -

Guido -

28/09/2014 11:30:13
Quote Anchor link
Werkt ook niet.. Jammer.

Andere vraag, helemaal bovenaan plaatste ik de code die ik gebruik. Vergeten te vragen wat deze regel doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$str1 = preg_replace("/(\s){2,}/",'$1',$str);


Ik bedoel natuurlijk de variabelen na preg_replace

Guido

UPDATE: sorry, ben er al achter, heeft te maken met aantal spaties in een tekst.
Gewijzigd op 28/09/2014 11:44:28 door Guido -
 
Willem vp

Willem vp

28/09/2014 13:32:44
Quote Anchor link
> heeft te maken met aantal spaties in een tekst.

Om precies te zijn: wanneer de input twee of meer whitespace-tekens achter elkaar heeft, laat dan alleen de eerste staan.
 
Ivo P

Ivo P

28/09/2014 14:07:14
Quote Anchor link
de - heeft een speciale betekenis:

a-z : a tot en met z

.-_ is dus van . tot en met _

als je met .-_ bedoelt: 1 van deze 3 tekens, dan moet je de - alsnog escapen, of eenvoudiger: als eerste of laatste zetten dus een [ ]
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.