Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jacques

jacques

02/07/2009 21:11:00
Quote Anchor link
Hoi,

ik ben bezig met een sript dat foto's plaatst met een vastgestelde Height en Width. Alles werkt momenteel. De foto's worden geupload met de juiste grootte naar de juiste mappen op de server. Alleen komt de foto niet in de database te staan. Ik krijg de volgende error:
Notice: Undefined index: foto in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 237

Dit heb ik hier opgezocht: Deze error geeft aan dat een variable niet gedefineerd is of bekend is bij de server.

Mijn vraag: Hoe controleer ik dat de variable gepost is?

Het gaat over deze regel (237):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
NULL , '". $_POST["naam"] ."',  '". $_POST["titel"] ."', '". $_POST["leeftijd"] ."', '". $_POST["foto"] ."', '". strip_tags($_POST["text"]) ."', '". $_POST["email"] ."', '". $_POST["website"] ."', '". $_POST["telefoon"] ."',

Thx
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 16:06:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2009 21:28:00
Quote Anchor link
isset()
 
GaMer B

GaMer B

02/07/2009 21:28:00
Quote Anchor link
Met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(isset($_POST['naam']) && isset($_POST['title']) etc...)
{
}[
/code]
 
Jacques

jacques

02/07/2009 21:46:00
Quote Anchor link
Dus deze manier hieronder die ik nu toepas is niet correct!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
if (($_POST["naam"]) || ($_POST["leeftijd"] || ($_POST["titel"] || ($_POST["telefoon"] || ($_POST["email"] || ($_POST["website"] || ($_POST["text"] || ($_POST["foto"] || ($_POST["check"])))))))))

?>
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

02/07/2009 22:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
if (($_POST["naam"]) || ($_POST["leeftijd"] || ($_POST["titel"] || ($_POST["telefoon"] || ($_POST["email"] || ($_POST["website"] || ($_POST["text"] || ($_POST["foto"] || ($_POST["check"])))))))))

?>




Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//ifset by Jelmer
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}


ifset($_POST['naam']);
ifset($_POST['leefttijd'])

// wat jij doet is trouwens of
// ik denk dat je beter && kunt gebruiken ipv ||

?>
 
Jacques

jacques

02/07/2009 23:06:00
Quote Anchor link
Als ik deze methode gebruik dan komt hij gewoon terug op het formulier zonder iets op e slaan in de database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//ifset by Jelmer
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

ifset($_POST['naam']);
ifset($_POST['leefttijd'])
?>

Wat ik zeer eigenaardig vindt, is dat hij momenteel wel alle variable post UITGEZONDERD die van de foto.
 
Jacques

jacques

03/07/2009 22:50:00
Quote Anchor link
jacques schreef op 02.07.2009 23:06:
Als ik deze methode gebruik dan komt hij gewoon terug op het formulier zonder iets op e slaan in de database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//ifset by Jelmer
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

ifset($_POST['naam']);
ifset($_POST['leefttijd'])
?>

Wat ik zeer eigenaardig vindt, is dat hij momenteel wel alle variable post UITGEZONDERD die van de foto.


Niemand?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/07/2009 23:26:00
Quote Anchor link
Je moet dan ook wel iets met de function doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
//ifset by Jelmer
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

if(ifset($_POST['naam']))
{

     // doe iets
}
else
{
     // doe iets anders
}
?>

De function is niet echt interessant. Het is gewoon een vervanger voor isset() of voor empty().

Verder heb ik het idee door de regel in je eerste post dat je script sql-injection lek is.
 
Jacques

jacques

03/07/2009 23:48:00
Quote Anchor link
Hallo,
Alle Post word op deze manier gepost en gecontroleerd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?
/*controle op lege velde*/
if (($_POST["naam"]) || ($_POST["leeftijd"] || ($_POST["titel"] || ($_POST["telefoon"] || ($_POST["email"] || ($_POST["website"] || ($_POST["text"] || ($_POST["foto"] || ($_POST["check"])))))))))
{


/**
 * Verwerken
 */


$errors = false;


// Hier komen eerst alle controles...

if(!$_POST["naam"]) {            // Voorbeeld: Controle of naam gepost is.. ALs naam niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["naam_empty"] = "<font color=\"red\"> Naam invullen.</font>";
}

if(!$_POST["leeftijd"]) {            // Voorbeeld: Controle of leeftijd gepost is.. ALs leeftijd niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["leeftijd_empty"] = "<font color=\"red\"> Leeftijd invullen.</font>";
}

if(!$_POST["titel"]) {             // Voorbeeld: Controle of titel gepost is.. ALs titel niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["titel_empty"] = "<font color=\"red\"> Titel invullen.</font>";
}

if(!$_POST["email"]) {             // Voorbeeld: Controle of email gepost is.. ALs email niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["email_empty"] = "<font color=\"red\"> Email invullen.</font>";
}

if(!$_POST["text"]) {            // Voorbeeld: Controle of text gepost is.. ALs text niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["text_empty"] = "<font color=\"red\"> Text invullen.</font>";
}

if($_FILES['foto']['name'] == "") {            // Voorbeeld: Controle of foto gepost is.. ALs foto niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["foto_empty"] = "<font color=\"red\"> Foto invullen.</font>";
}

if(!$_POST["akkoord"]) {            // Voorbeeld: Controle of text gepost is.. ALs text niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["akkoord_empty"] = "<font color=\"red\"> U dient akkoord te gaan met de Terms of Use.</font>";
}



if(!($errors))
?>


De sql ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?
        $SQL
= "INSERT INTO `advertenties` (
        `adv_id` ,
        `naam` ,
        `payed` ,
        `titel` ,
        `leeftijd` ,
        `foto` ,
        `text` ,
        `email` ,
        `website` ,
        `telefoon` ,
        `gepl_op` ,
        `gepl_tot` ,
        `cat_id` ,
        `ip` ,
        `provider`
        )
        VALUES (
        NULL , '"
. $_POST["naam"] ."', '". $betaling ."', '". $_POST["titel"] ."', '". $_POST["leeftijd"] ."', '". $_POST["foto"] ."', '". strip_tags($_POST["text"]) ."', '". $_POST["email"] ."', '". $_POST["website"] ."', '". $_POST["telefoon"] ."',
        '"
. $timestamp ."' , '". $timestamp2 ."', '". $_POST["categorie"] ."', '" .$_SERVER['REMOTE_ADDR']."', '" .gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."'
        )"
;
?>


En het formulier is controleerd op de volgende manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
  echo '
   <div id="adverteer" >
            <form action="index.php?pagina=adv1" method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data">
            <p>Voeg hier uw advertentie toe.</p> <br />
              Maak hier uw advertentie keuze. <br />
               <div class="rubriekform">
                  <input type="radio" name="type" value="school" checked> school</input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="prive" > Prive </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="algemeen" > algemeen</input>
               </div><br />'
;
                  $SQL = 'SELECT *
                  FROM `categorieen` WHERE `visible`= "JA"'
;
                  /*$data= de gegevens van de database (categorieen)*/
                  $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());
                  while($row=mysql_fetch_object($data))
                  {

                  echo '<option value="'. $row->cat_id .'">'. ucfirst($row->naam) .'</option>';
                  }

          
            echo '
                  <br /><br />


*Naam: '
. $ERRORMSG["naam_empty"] . '<br />
<input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="'
.$_POST["naam"].'"></input><br />

*Leeftijd: '
. $ERRORMSG["leeftijd_empty"] . '<br />
<input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="'
.$_POST["leeftijd"].'"></input><br />
enz
?>



Waarom krijg ik enkel op die foto een foutmelding!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jacques
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2009 00:56:00
Quote Anchor link
Die if() op regel 3 slaat nergens op.

Je script is lek -> sql-injection.
 
Jacques

jacques

04/07/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Ok, hoe word zoiets dan gedaan? Deze manier?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$naam
= ($_POST['naam']);

//Controlleer of veld is ingevuld
if(!$_POST["naam"]) {            // Voorbeeld: Controle of naam gepost is.. ALs naam niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["naam_empty"] = "<font color=\"red\"> Naam invullen.</font>";
}

?>

En dit telkens per post?

Thx.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2009 14:08:00
 
Jacques

jacques

04/07/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Ok,

Eens uitproberen.

Thx.
 
Noppes

Noppes

04/07/2009 14:37:00
Quote Anchor link
Yep, dat moet je vooral doen, echter er zit 1 fout in, dat er empty() gebruikt wordt op $_POST/$_GET

empty doet manipulatie op de string, alle string waarden welke omgezet kunnen worden naar numerieke integer worden ook als zodanig geevalueerd en dan komt je in de knoop met de boolean waarde 0 is false en de rest is true

dus je kan het beter houden bij:
!= '' voor niet leeg
== '' voor leeg

En dan moet je ook nog letten op spaties, of je dat als true of false wilt beschouwen.

als je ' ' (1 of meerdere spaties) wilt toestaan dan geen trim over de var anders wel

Kijk ook eens naar de ctype_ functies
 
Jacques

jacques

04/07/2009 17:34:00
Quote Anchor link
Hoi,

Zo staat het script er nu bij: hij laat wel alle $error zien van zodra ik op het formulier kom.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
$error
= (empty($_POST['naam']) or ($_POST['naam']) ) ? ' Naam invullen.<br/> ' : '';
$error .= (empty($_POST['leeftijd']) or ($_POST['leeftijd']) ) ? 'Leeftijd invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['titel']) or ($_POST['titel']) ) ? 'Titel invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['telefoon']) or ($_POST['telefoon']) ) ? 'Telefoon invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['email']) or ($_POST['email']) ) ? 'E mail invullen .<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['website']) or ($_POST['website']) ) ? 'Website invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['text']) or ($_POST['text']) ) ? 'Tekst invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['foto']) or ($_POST['foto']) ) ? 'Foto invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['check']) or ($_POST['check']) ) ? 'akkoord met de Terms of Use .<br/>' : '';
// enzovoort
if($error != '')
{

    echo $error;
}

?>


Hoe zorg ik er voor dat de $error naast het inputveld komt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
*Naam: <br /> // hier zou ik de controle willen.
<input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="'.$_POST["naam"].'"></input><br />

*
Leeftijd:<br />
<
input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="'.$_POST["leeftijd"].'"></input><br />
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2009 17:39:00
Quote Anchor link
Dan zal je het dus niet in een string maar in een array() moeten zetten.

Edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$error
= array();
$error['naam'] = (empty($_POST['naam']) or ($_POST['naam']) ) ? ' Naam invullen.<br/> ' : '';
$error['leeftijd'] = (empty($_POST['leeftijd']) or ($_POST['leeftijd']) ) ? 'Leeftijd invullen.<br/>' : '';
// enzovoort

echo '*Naam: ' . $error['naam'] . '<br /><input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="' . $_POST['naam'] . '"/><br />';
echo '*Leeftijd: ' . $error['leeftijd']  . '<br /><input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="' . $_POST['leeftijd'] . '"/><br />';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jacques

jacques

04/07/2009 17:57:00
Quote Anchor link
Ja, nu denk ik dat ik het opgeef!

Dit alles was enkel om dat mijn foto niet upload in de databank.
Notice: Undefined index: foto in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 237
 

04/07/2009 18:05:00
Quote Anchor link
PHP is vallen en opstaan.. En niet opgeven..
 
Jacques

jacques

04/07/2009 19:04:00
Quote Anchor link
Volgende probleem!
Script ziet er nu zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?

 echo'           <div id="adverteer" ><form action="index.php?pagina=adv1" method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data">
            <p>Voeg hier uw advertentie toe in de rubriek </p> <br />
              Maak hier uw advertentie keuze. <br />
               <div class="rubriekform">
                  <input type="radio" name="type" value="escort" checked> chauffeur </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="prive" > Prive </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="jobs" > Jobs </input>
               </div><br />'
;
                  $SQL = 'SELECT *
                  FROM `categorieen` WHERE `visible`= "JA"'
;
                  /*$data= de gegevens van de database (categorieen)*/
                  $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());
                  while($row=mysql_fetch_object($data))
                  {

                  echo '<option value="'. $row->cat_id .'">'. ucfirst($row->naam) .'</option>';
                  }

$error = array();
$error['naam'] = (empty($_POST['naam']) or ucfirst($_POST['naam']) ) ? ' Naam invullen.<br/> ' : '';
$error['leeftijd'] = (empty($_POST['leeftijd']) or ($_POST['leeftijd']) ) ? 'Leeftijd invullen.<br/>' : '';
$error['titel'] = (empty($_POST['titel']) or ucfirst($_POST['titel']) ) ? 'titel invullen.<br/>' : '';
$error['telefoon'] = (empty($_POST['telefoon']) or ($_POST['telefoon']) ) ? 'telefoon invullen.<br/>' : '';
$error['email'] = (empty($_POST['email']) or ($_POST['email']) ) ? 'email invullen.<br/>' : '';
$error['website'] = (empty($_POST['website']) or ($_POST['website']) ) ? 'website invullen.<br/>' : '';
$error['text'] = (empty($_POST['text']) or ucfirst($_POST['text']) ) ? 'text invullen.<br/>' : '';
$error['foto'] = (empty($_POST['foto']) or ($_POST['foto']) ) ? 'foto invullen.<br/>' : '';
$error['check'] = (empty($_POST['check']) or ($_POST['check']) ) ? 'Akkoord met de Terms of Use.<br/>' : '';
// enzovoort

echo '*Naam: ' . $error['naam'] . '<br />
<input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="'
. $_POST['naam'] . '"/><br /><br />';
echo '*Leeftijd: ' . $error['leeftijd']  . '<br />
<input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="'
. $_POST['leeftijd'] . '"/><br />';
echo '*Titel : ' . $error['titel'] . '<br />
<input type="text" name="titel" size="30" maxlength="70" value="'
.$_POST['titel'].'"></input><br />';
echo 'Telefoon:<br />
<input type="text" name="telefoon" size="30"maxlength="20" value="'
.$_POST['telefoon'].'"></input><br />';
echo '*E Mail: ' . $error['email'] . '<br />
<input type="text" name="email" size="30" maxlength="50" value="'
.$_POST['email'].'"></input><br />';
echo 'Website:<br />
<input type="text" name="website" size="30" maxlength="50" value="'
.$_POST['website'].'"></input><br />';
echo '*Advertentie tekst: ' . $error['text'] . '<br />
<textarea name="text" cols="30" rows="5" onkeyup="Teller(this, 750)" onkeydown="Teller(this, 750)">'
.$_POST['text'].'</textarea><br />';
echo '<input type="text" name="teller" value="750" size="2"></input> Tekens resterend<br />';
echo '*foto ' . $error['foto'] . '<br />
<input type="file" name="foto" size="31" ></input><br />'
;
echo '<input type="checkbox" name="akkoord"  > Akkoord met de <a href="index.php?pagina=termofuse"> Terms of Use. </a></input>
'
. $error['akkoord'] . '<br /><br />';
echo '<input class="button" name="invoeren" type="submit" id="invoeren" value="Verzend">
  </form></div>'
;
?>

VOOR HET VERZENDEN: Volgende foutmeldingen.
Notice: Undefined index: naam in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 66
Notice: Undefined index: leeftijd in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 68
*Leeftijd: Leeftijd invullen. enz
Enkel bij foto geen foutmelding.

NA HET VERZENDEN: Enkel deze foutmelding.
Notice: Undefined index: akkoord in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 83
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2009 19:25:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat je de POST-vars echoot terwijl ze nog niet bestaan.
Een mogelijke oplossing is om te kijken of ze bestaan. Zo niet maak je een lege string zowel dan blijft ie zijn waarde houden.
Na regel 29:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$_POST
['naam'] = (isset($_POST['naam'])) ? $_POST['naam'] : '';
//enzovoort
?>
 
Jacques

jacques

04/07/2009 22:20:00
Quote Anchor link
Script: volgende problemen stellen zich,
De $error blijft aan dit wil zeggen hij geeft altijd de foutmelding weer (Naam invullen. )

De checkbox wordt niet gecontroleerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?
 echo'           <div id="adverteer" ><form action="index.php?pagina=adv1" method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data">
            <p>Voeg hier uw advertentie toe in de rubriek </p> <br />
              Maak hier uw advertentie keuze. <br />
               <div class="rubriekform">
                  <input type="radio" name="type" value="escort" checked> chauffeur </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="prive" > Prive </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="jobs" > Jobs </input>
               </div><br />'
;
                  $SQL = 'SELECT *
                  FROM `categorieen` WHERE `visible`= "JA"'
;
                  /*$data= de gegevens van de database (categorieen)*/
                  $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());
                  while($row=mysql_fetch_object($data))
                  {

                  echo '<option value="'. $row->cat_id .'">'. ucfirst($row->naam) .'</option>';
                  }

$error = array();
$error['naam'] = (empty($_POST['naam']) or ucfirst($_POST['naam']) ) ? ' Naam invullen.<br/> ' : '';
$error['leeftijd'] = (empty($_POST['leeftijd']) or ($_POST['leeftijd']) ) ? 'Leeftijd invullen.<br/>' : '';
$error['titel'] = (empty($_POST['titel']) or ucfirst($_POST['titel']) ) ? 'Titel invullen.<br/>' : '';
$error['telefoon'] = (empty($_POST['telefoon']) or ($_POST['telefoon']) ) ? 'Telefoon invullen.<br/>' : '';
$error['email'] = (empty($_POST['email']) or ($_POST['email']) ) ? 'Email invullen.<br/>' : '';
$error['website'] = (empty($_POST['website']) or ($_POST['website']) ) ? 'Website invullen.<br/>' : '';
$error['text'] = (empty($_POST['text']) or ucfirst($_POST['text']) ) ? 'Text invullen.<br/>' : '';
$error['foto'] = (empty($_POST['foto']) or ($_POST['foto']) ) ? 'Foto invullen.<br/>' : '';
$error['akkoord'] = (empty($_POST['akkoord']) or ($_POST['akkoord']) ) ? 'Akkoord met de Terms of Use.<br/>' : '';
// enzovoort


$_POST['naam'] = (isset($_POST['naam'])) ? $_POST['naam'] : '';
$_POST['leeftijd'] = (isset($_POST['leeftijd'])) ? $_POST['leeftijd'] : '';
$_POST['titel'] = (isset($_POST['titel'])) ? $_POST['titel'] : '';
$_POST['telefoon'] = (isset($_POST['telefoon'])) ? $_POST['telefoon'] : '';
$_POST['email'] = (isset($_POST['email'])) ? $_POST['email'] : '';
$_POST['website'] = (isset($_POST['website'])) ? $_POST['website'] : '';
$_POST['text'] = (isset($_POST['text'])) ? $_POST['text'] : '';
$_POST['foto'] = (isset($_POST['foto'])) ? $_POST['foto'] : '';
$_POST['akkoord'] = (isset($_POST['akkoord'])) ? $_POST['akkoord'] : '';
//enzovoort

echo '*Naam: ' . $error['naam'] . '<br />
<input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="'
. $_POST['naam'] . '"/><br /><br />';
echo '*Leeftijd: ' . $error['leeftijd']  . '<br />
<input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="'
. $_POST['leeftijd'] . '"/><br />';
echo '*Titel : ' . $error['titel'] . '<br />
<input type="text" name="titel" size="30" maxlength="70" value="'
.$_POST['titel'].'"></input><br />';
echo 'Telefoon:<br />
<input type="text" name="telefoon" size="30"maxlength="20" value="'
.$_POST['telefoon'].'"></input><br />';
echo '*E Mail: ' . $error['email'] . '<br />
<input type="text" name="email" size="30" maxlength="50" value="'
.$_POST['email'].'"></input><br />';
echo 'Website:<br />
<input type="text" name="website" size="30" maxlength="50" value="'
.$_POST['website'].'"></input><br />';
echo '*Advertentie tekst: ' . $error['text'] . '<br />
<textarea name="text" cols="30" rows="5" onkeyup="Teller(this, 750)" onkeydown="Teller(this, 750)">'
.$_POST['text'].'</textarea><br />';
echo '<input type="text" name="teller" value="750" size="2"></input> Tekens resterend<br />';
echo '*foto ' . $error['foto'] . '<br />
<input type="file" name="foto" size="31" ></input><br />'
;
echo '<input type="checkbox" name="akkoord"  > Akkoord met de <a href="index.php?pagina=termofuse"> Terms of Use. </a></input>
'
. $error['akkoord'] . '<br /><br />';
echo '<input class="button" name="invoeren" type="submit" id="invoeren" value="Verzend">
  </form></div>'
;
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.