Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jacques

jacques

02/07/2009 21:11:00
Quote Anchor link
Hoi,

ik ben bezig met een sript dat foto's plaatst met een vastgestelde Height en Width. Alles werkt momenteel. De foto's worden geupload met de juiste grootte naar de juiste mappen op de server. Alleen komt de foto niet in de database te staan. Ik krijg de volgende error:
Notice: Undefined index: foto in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 237

Dit heb ik hier opgezocht: Deze error geeft aan dat een variable niet gedefineerd is of bekend is bij de server.

Mijn vraag: Hoe controleer ik dat de variable gepost is?

Het gaat over deze regel (237):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
NULL , '". $_POST["naam"] ."',  '". $_POST["titel"] ."', '". $_POST["leeftijd"] ."', '". $_POST["foto"] ."', '". strip_tags($_POST["text"]) ."', '". $_POST["email"] ."', '". $_POST["website"] ."', '". $_POST["telefoon"] ."',

Thx
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:20:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2009 21:28:00
Quote Anchor link
isset()
 
GaMer B

GaMer B

02/07/2009 21:28:00
Quote Anchor link
Met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(isset($_POST['naam']) && isset($_POST['title']) etc...)
{
}[
/code]
 
Jacques

jacques

02/07/2009 21:46:00
Quote Anchor link
Dus deze manier hieronder die ik nu toepas is niet correct!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
if (($_POST["naam"]) || ($_POST["leeftijd"] || ($_POST["titel"] || ($_POST["telefoon"] || ($_POST["email"] || ($_POST["website"] || ($_POST["text"] || ($_POST["foto"] || ($_POST["check"])))))))))

?>
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

02/07/2009 22:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
if (($_POST["naam"]) || ($_POST["leeftijd"] || ($_POST["titel"] || ($_POST["telefoon"] || ($_POST["email"] || ($_POST["website"] || ($_POST["text"] || ($_POST["foto"] || ($_POST["check"])))))))))

?>




Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
//ifset by Jelmer
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}


ifset($_POST['naam']);
ifset($_POST['leefttijd'])

// wat jij doet is trouwens of
// ik denk dat je beter && kunt gebruiken ipv ||

?>
 
Jacques

jacques

02/07/2009 23:06:00
Quote Anchor link
Als ik deze methode gebruik dan komt hij gewoon terug op het formulier zonder iets op e slaan in de database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//ifset by Jelmer
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

ifset($_POST['naam']);
ifset($_POST['leefttijd'])
?>

Wat ik zeer eigenaardig vindt, is dat hij momenteel wel alle variable post UITGEZONDERD die van de foto.
 
Jacques

jacques

03/07/2009 22:50:00
Quote Anchor link
jacques schreef op 02.07.2009 23:06:
Als ik deze methode gebruik dan komt hij gewoon terug op het formulier zonder iets op e slaan in de database.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//ifset by Jelmer
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

ifset($_POST['naam']);
ifset($_POST['leefttijd'])
?>

Wat ik zeer eigenaardig vindt, is dat hij momenteel wel alle variable post UITGEZONDERD die van de foto.


Niemand?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/07/2009 23:26:00
Quote Anchor link
Je moet dan ook wel iets met de function doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
//ifset by Jelmer
function ifset(&$x, $y = null) {
    return isset($x) ? $x : $y;
}

if(ifset($_POST['naam']))
{

     // doe iets
}
else
{
     // doe iets anders
}
?>

De function is niet echt interessant. Het is gewoon een vervanger voor isset() of voor empty().

Verder heb ik het idee door de regel in je eerste post dat je script sql-injection lek is.
 
Jacques

jacques

03/07/2009 23:48:00
Quote Anchor link
Hallo,
Alle Post word op deze manier gepost en gecontroleerd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?
/*controle op lege velde*/
if (($_POST["naam"]) || ($_POST["leeftijd"] || ($_POST["titel"] || ($_POST["telefoon"] || ($_POST["email"] || ($_POST["website"] || ($_POST["text"] || ($_POST["foto"] || ($_POST["check"])))))))))
{


/**
 * Verwerken
 */


$errors = false;


// Hier komen eerst alle controles...

if(!$_POST["naam"]) {            // Voorbeeld: Controle of naam gepost is.. ALs naam niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["naam_empty"] = "<font color=\"red\"> Naam invullen.</font>";
}

if(!$_POST["leeftijd"]) {            // Voorbeeld: Controle of leeftijd gepost is.. ALs leeftijd niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["leeftijd_empty"] = "<font color=\"red\"> Leeftijd invullen.</font>";
}

if(!$_POST["titel"]) {             // Voorbeeld: Controle of titel gepost is.. ALs titel niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["titel_empty"] = "<font color=\"red\"> Titel invullen.</font>";
}

if(!$_POST["email"]) {             // Voorbeeld: Controle of email gepost is.. ALs email niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["email_empty"] = "<font color=\"red\"> Email invullen.</font>";
}

if(!$_POST["text"]) {            // Voorbeeld: Controle of text gepost is.. ALs text niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["text_empty"] = "<font color=\"red\"> Text invullen.</font>";
}

if($_FILES['foto']['name'] == "") {            // Voorbeeld: Controle of foto gepost is.. ALs foto niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["foto_empty"] = "<font color=\"red\"> Foto invullen.</font>";
}

if(!$_POST["akkoord"]) {            // Voorbeeld: Controle of text gepost is.. ALs text niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["akkoord_empty"] = "<font color=\"red\"> U dient akkoord te gaan met de Terms of Use.</font>";
}



if(!($errors))
?>


De sql ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?
        $SQL
= "INSERT INTO `advertenties` (
        `adv_id` ,
        `naam` ,
        `payed` ,
        `titel` ,
        `leeftijd` ,
        `foto` ,
        `text` ,
        `email` ,
        `website` ,
        `telefoon` ,
        `gepl_op` ,
        `gepl_tot` ,
        `cat_id` ,
        `ip` ,
        `provider`
        )
        VALUES (
        NULL , '"
. $_POST["naam"] ."', '". $betaling ."', '". $_POST["titel"] ."', '". $_POST["leeftijd"] ."', '". $_POST["foto"] ."', '". strip_tags($_POST["text"]) ."', '". $_POST["email"] ."', '". $_POST["website"] ."', '". $_POST["telefoon"] ."',
        '"
. $timestamp ."' , '". $timestamp2 ."', '". $_POST["categorie"] ."', '" .$_SERVER['REMOTE_ADDR']."', '" .gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."'
        )"
;
?>


En het formulier is controleerd op de volgende manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
  echo '
   <div id="adverteer" >
            <form action="index.php?pagina=adv1" method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data">
            <p>Voeg hier uw advertentie toe.</p> <br />
              Maak hier uw advertentie keuze. <br />
               <div class="rubriekform">
                  <input type="radio" name="type" value="school" checked> school</input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="prive" > Prive </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="algemeen" > algemeen</input>
               </div><br />'
;
                  $SQL = 'SELECT *
                  FROM `categorieen` WHERE `visible`= "JA"'
;
                  /*$data= de gegevens van de database (categorieen)*/
                  $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());
                  while($row=mysql_fetch_object($data))
                  {

                  echo '<option value="'. $row->cat_id .'">'. ucfirst($row->naam) .'</option>';
                  }

          
            echo '
                  <br /><br />


*Naam: '
. $ERRORMSG["naam_empty"] . '<br />
<input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="'
.$_POST["naam"].'"></input><br />

*Leeftijd: '
. $ERRORMSG["leeftijd_empty"] . '<br />
<input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="'
.$_POST["leeftijd"].'"></input><br />
enz
?>



Waarom krijg ik enkel op die foto een foutmelding!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jacques
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2009 00:56:00
Quote Anchor link
Die if() op regel 3 slaat nergens op.

Je script is lek -> sql-injection.
 
Jacques

jacques

04/07/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Ok, hoe word zoiets dan gedaan? Deze manier?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$naam
= ($_POST['naam']);

//Controlleer of veld is ingevuld
if(!$_POST["naam"]) {            // Voorbeeld: Controle of naam gepost is.. ALs naam niet gepost is zetten we de error-waarde aan, en zetten we onze foutboodschap op aan.
    $errors = true;
    $ERRORMSG["naam_empty"] = "<font color=\"red\"> Naam invullen.</font>";
}

?>

En dit telkens per post?

Thx.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2009 14:08:00
 
Jacques

jacques

04/07/2009 14:15:00
Quote Anchor link
Ok,

Eens uitproberen.

Thx.
 
Noppes

Noppes

04/07/2009 14:37:00
Quote Anchor link
Yep, dat moet je vooral doen, echter er zit 1 fout in, dat er empty() gebruikt wordt op $_POST/$_GET

empty doet manipulatie op de string, alle string waarden welke omgezet kunnen worden naar numerieke integer worden ook als zodanig geevalueerd en dan komt je in de knoop met de boolean waarde 0 is false en de rest is true

dus je kan het beter houden bij:
!= '' voor niet leeg
== '' voor leeg

En dan moet je ook nog letten op spaties, of je dat als true of false wilt beschouwen.

als je ' ' (1 of meerdere spaties) wilt toestaan dan geen trim over de var anders wel

Kijk ook eens naar de ctype_ functies
 
Jacques

jacques

04/07/2009 17:34:00
Quote Anchor link
Hoi,

Zo staat het script er nu bij: hij laat wel alle $error zien van zodra ik op het formulier kom.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
$error
= (empty($_POST['naam']) or ($_POST['naam']) ) ? ' Naam invullen.<br/> ' : '';
$error .= (empty($_POST['leeftijd']) or ($_POST['leeftijd']) ) ? 'Leeftijd invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['titel']) or ($_POST['titel']) ) ? 'Titel invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['telefoon']) or ($_POST['telefoon']) ) ? 'Telefoon invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['email']) or ($_POST['email']) ) ? 'E mail invullen .<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['website']) or ($_POST['website']) ) ? 'Website invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['text']) or ($_POST['text']) ) ? 'Tekst invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['foto']) or ($_POST['foto']) ) ? 'Foto invullen.<br/>' : '';
$error .= (empty($_POST['check']) or ($_POST['check']) ) ? 'akkoord met de Terms of Use .<br/>' : '';
// enzovoort
if($error != '')
{

    echo $error;
}

?>


Hoe zorg ik er voor dat de $error naast het inputveld komt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
*Naam: <br /> // hier zou ik de controle willen.
<input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="'.$_POST["naam"].'"></input><br />

*
Leeftijd:<br />
<
input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="'.$_POST["leeftijd"].'"></input><br />
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2009 17:39:00
Quote Anchor link
Dan zal je het dus niet in een string maar in een array() moeten zetten.

Edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$error
= array();
$error['naam'] = (empty($_POST['naam']) or ($_POST['naam']) ) ? ' Naam invullen.<br/> ' : '';
$error['leeftijd'] = (empty($_POST['leeftijd']) or ($_POST['leeftijd']) ) ? 'Leeftijd invullen.<br/>' : '';
// enzovoort

echo '*Naam: ' . $error['naam'] . '<br /><input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="' . $_POST['naam'] . '"/><br />';
echo '*Leeftijd: ' . $error['leeftijd']  . '<br /><input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="' . $_POST['leeftijd'] . '"/><br />';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jacques

jacques

04/07/2009 17:57:00
Quote Anchor link
Ja, nu denk ik dat ik het opgeef!

Dit alles was enkel om dat mijn foto niet upload in de databank.
Notice: Undefined index: foto in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 237
 

04/07/2009 18:05:00
Quote Anchor link
PHP is vallen en opstaan.. En niet opgeven..
 
Jacques

jacques

04/07/2009 19:04:00
Quote Anchor link
Volgende probleem!
Script ziet er nu zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?

 echo'           <div id="adverteer" ><form action="index.php?pagina=adv1" method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data">
            <p>Voeg hier uw advertentie toe in de rubriek </p> <br />
              Maak hier uw advertentie keuze. <br />
               <div class="rubriekform">
                  <input type="radio" name="type" value="escort" checked> chauffeur </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="prive" > Prive </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="jobs" > Jobs </input>
               </div><br />'
;
                  $SQL = 'SELECT *
                  FROM `categorieen` WHERE `visible`= "JA"'
;
                  /*$data= de gegevens van de database (categorieen)*/
                  $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());
                  while($row=mysql_fetch_object($data))
                  {

                  echo '<option value="'. $row->cat_id .'">'. ucfirst($row->naam) .'</option>';
                  }

$error = array();
$error['naam'] = (empty($_POST['naam']) or ucfirst($_POST['naam']) ) ? ' Naam invullen.<br/> ' : '';
$error['leeftijd'] = (empty($_POST['leeftijd']) or ($_POST['leeftijd']) ) ? 'Leeftijd invullen.<br/>' : '';
$error['titel'] = (empty($_POST['titel']) or ucfirst($_POST['titel']) ) ? 'titel invullen.<br/>' : '';
$error['telefoon'] = (empty($_POST['telefoon']) or ($_POST['telefoon']) ) ? 'telefoon invullen.<br/>' : '';
$error['email'] = (empty($_POST['email']) or ($_POST['email']) ) ? 'email invullen.<br/>' : '';
$error['website'] = (empty($_POST['website']) or ($_POST['website']) ) ? 'website invullen.<br/>' : '';
$error['text'] = (empty($_POST['text']) or ucfirst($_POST['text']) ) ? 'text invullen.<br/>' : '';
$error['foto'] = (empty($_POST['foto']) or ($_POST['foto']) ) ? 'foto invullen.<br/>' : '';
$error['check'] = (empty($_POST['check']) or ($_POST['check']) ) ? 'Akkoord met de Terms of Use.<br/>' : '';
// enzovoort

echo '*Naam: ' . $error['naam'] . '<br />
<input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="'
. $_POST['naam'] . '"/><br /><br />';
echo '*Leeftijd: ' . $error['leeftijd']  . '<br />
<input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="'
. $_POST['leeftijd'] . '"/><br />';
echo '*Titel : ' . $error['titel'] . '<br />
<input type="text" name="titel" size="30" maxlength="70" value="'
.$_POST['titel'].'"></input><br />';
echo 'Telefoon:<br />
<input type="text" name="telefoon" size="30"maxlength="20" value="'
.$_POST['telefoon'].'"></input><br />';
echo '*E Mail: ' . $error['email'] . '<br />
<input type="text" name="email" size="30" maxlength="50" value="'
.$_POST['email'].'"></input><br />';
echo 'Website:<br />
<input type="text" name="website" size="30" maxlength="50" value="'
.$_POST['website'].'"></input><br />';
echo '*Advertentie tekst: ' . $error['text'] . '<br />
<textarea name="text" cols="30" rows="5" onkeyup="Teller(this, 750)" onkeydown="Teller(this, 750)">'
.$_POST['text'].'</textarea><br />';
echo '<input type="text" name="teller" value="750" size="2"></input> Tekens resterend<br />';
echo '*foto ' . $error['foto'] . '<br />
<input type="file" name="foto" size="31" ></input><br />'
;
echo '<input type="checkbox" name="akkoord"  > Akkoord met de <a href="index.php?pagina=termofuse"> Terms of Use. </a></input>
'
. $error['akkoord'] . '<br /><br />';
echo '<input class="button" name="invoeren" type="submit" id="invoeren" value="Verzend">
  </form></div>'
;
?>

VOOR HET VERZENDEN: Volgende foutmeldingen.
Notice: Undefined index: naam in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 66
Notice: Undefined index: leeftijd in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 68
*Leeftijd: Leeftijd invullen. enz
Enkel bij foto geen foutmelding.

NA HET VERZENDEN: Enkel deze foutmelding.
Notice: Undefined index: akkoord in C:\xampp\htdocs\love1\pages\adv1.php on line 83
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2009 19:25:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat je de POST-vars echoot terwijl ze nog niet bestaan.
Een mogelijke oplossing is om te kijken of ze bestaan. Zo niet maak je een lege string zowel dan blijft ie zijn waarde houden.
Na regel 29:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$_POST
['naam'] = (isset($_POST['naam'])) ? $_POST['naam'] : '';
//enzovoort
?>
 
Jacques

jacques

04/07/2009 22:20:00
Quote Anchor link
Script: volgende problemen stellen zich,
De $error blijft aan dit wil zeggen hij geeft altijd de foutmelding weer (Naam invullen. )

De checkbox wordt niet gecontroleerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?
 echo'           <div id="adverteer" ><form action="index.php?pagina=adv1" method="POST" ENCTYPE="multipart/form-data">
            <p>Voeg hier uw advertentie toe in de rubriek </p> <br />
              Maak hier uw advertentie keuze. <br />
               <div class="rubriekform">
                  <input type="radio" name="type" value="escort" checked> chauffeur </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="prive" > Prive </input>&nbsp;
                  <input type="radio" name="type" value="jobs" > Jobs </input>
               </div><br />'
;
                  $SQL = 'SELECT *
                  FROM `categorieen` WHERE `visible`= "JA"'
;
                  /*$data= de gegevens van de database (categorieen)*/
                  $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());
                  while($row=mysql_fetch_object($data))
                  {

                  echo '<option value="'. $row->cat_id .'">'. ucfirst($row->naam) .'</option>';
                  }

$error = array();
$error['naam'] = (empty($_POST['naam']) or ucfirst($_POST['naam']) ) ? ' Naam invullen.<br/> ' : '';
$error['leeftijd'] = (empty($_POST['leeftijd']) or ($_POST['leeftijd']) ) ? 'Leeftijd invullen.<br/>' : '';
$error['titel'] = (empty($_POST['titel']) or ucfirst($_POST['titel']) ) ? 'Titel invullen.<br/>' : '';
$error['telefoon'] = (empty($_POST['telefoon']) or ($_POST['telefoon']) ) ? 'Telefoon invullen.<br/>' : '';
$error['email'] = (empty($_POST['email']) or ($_POST['email']) ) ? 'Email invullen.<br/>' : '';
$error['website'] = (empty($_POST['website']) or ($_POST['website']) ) ? 'Website invullen.<br/>' : '';
$error['text'] = (empty($_POST['text']) or ucfirst($_POST['text']) ) ? 'Text invullen.<br/>' : '';
$error['foto'] = (empty($_POST['foto']) or ($_POST['foto']) ) ? 'Foto invullen.<br/>' : '';
$error['akkoord'] = (empty($_POST['akkoord']) or ($_POST['akkoord']) ) ? 'Akkoord met de Terms of Use.<br/>' : '';
// enzovoort


$_POST['naam'] = (isset($_POST['naam'])) ? $_POST['naam'] : '';
$_POST['leeftijd'] = (isset($_POST['leeftijd'])) ? $_POST['leeftijd'] : '';
$_POST['titel'] = (isset($_POST['titel'])) ? $_POST['titel'] : '';
$_POST['telefoon'] = (isset($_POST['telefoon'])) ? $_POST['telefoon'] : '';
$_POST['email'] = (isset($_POST['email'])) ? $_POST['email'] : '';
$_POST['website'] = (isset($_POST['website'])) ? $_POST['website'] : '';
$_POST['text'] = (isset($_POST['text'])) ? $_POST['text'] : '';
$_POST['foto'] = (isset($_POST['foto'])) ? $_POST['foto'] : '';
$_POST['akkoord'] = (isset($_POST['akkoord'])) ? $_POST['akkoord'] : '';
//enzovoort

echo '*Naam: ' . $error['naam'] . '<br />
<input type="text" name="naam" size="30" maxlength="25" value="'
. $_POST['naam'] . '"/><br /><br />';
echo '*Leeftijd: ' . $error['leeftijd']  . '<br />
<input type="text" name="leeftijd" size="30" maxlength="2" value="'
. $_POST['leeftijd'] . '"/><br />';
echo '*Titel : ' . $error['titel'] . '<br />
<input type="text" name="titel" size="30" maxlength="70" value="'
.$_POST['titel'].'"></input><br />';
echo 'Telefoon:<br />
<input type="text" name="telefoon" size="30"maxlength="20" value="'
.$_POST['telefoon'].'"></input><br />';
echo '*E Mail: ' . $error['email'] . '<br />
<input type="text" name="email" size="30" maxlength="50" value="'
.$_POST['email'].'"></input><br />';
echo 'Website:<br />
<input type="text" name="website" size="30" maxlength="50" value="'
.$_POST['website'].'"></input><br />';
echo '*Advertentie tekst: ' . $error['text'] . '<br />
<textarea name="text" cols="30" rows="5" onkeyup="Teller(this, 750)" onkeydown="Teller(this, 750)">'
.$_POST['text'].'</textarea><br />';
echo '<input type="text" name="teller" value="750" size="2"></input> Tekens resterend<br />';
echo '*foto ' . $error['foto'] . '<br />
<input type="file" name="foto" size="31" ></input><br />'
;
echo '<input type="checkbox" name="akkoord"  > Akkoord met de <a href="index.php?pagina=termofuse"> Terms of Use. </a></input>
'
. $error['akkoord'] . '<br /><br />';
echo '<input class="button" name="invoeren" type="submit" id="invoeren" value="Verzend">
  </form></div>'
;
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.