Undefined Variabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marco Hopster

Marco Hopster

23/04/2017 19:32:28
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Zoals sommigen nu wel weten ben ik een oude site van mij aan het opknappen. Nu loop ik vast op het volgende:

Ik wil een javascript uit laten voeren, maar krijg een melding undefined variabel, terwijl er zeker wat achter staat.
Nu ben ik bang dat dit in de loop van de jaren veranderd is, en dat het daarom niet werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$log="SELECT * FROM kieklog WHERE wieid=$id";
$logdata = mysqli_query($db,$log);
$logrij=mysqli_fetch_array($logdata);
$rows=mysqli_num_rows($logdata);
if ($rows) {
do {

$cover=$logrij['filmcover'];
$kiekcovers.='<a href="javascript:Popup(\'kiekkiekspiek.php?id='.$logrij['filmid'].'\');"><img src="dvd-covers/tn/tn_'.$cover.'" width=150 > &nbsp;';
} while ($logrij=mysqli_fetch_array($logdata));
}


Ik ben meteen bezig om de gekke benamingen te veranderen, maar dat lijkt me handiger als het script ook goed werkt.
Weet iemand wat ik hier fout doe?
Gewijzigd op 23/04/2017 19:33:20 door Marco Hopster
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 19:54:41
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/04/2017 19:36:54
Quote Anchor link
Je zou ook direct de mysql functies moeten omzetten naar mysqli. Welke variabele is undefined?
 
Marco Hopster

Marco Hopster

23/04/2017 19:48:01
Quote Anchor link
Sorry het gaat inderdaad om regel 9 $kiekcovers.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/04/2017 19:56:37
Quote Anchor link
er staat .=
Waarschijnlijk moet die punt weg.


Dit kan wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$kiekover
= 'abc';
$kiekover .= 'def';  // abcdef
?>
Gewijzigd op 23/04/2017 19:58:05 door Frank Nietbelangrijk
 
Marco Hopster

Marco Hopster

23/04/2017 20:06:04
Quote Anchor link
Nu is inderdaad de melding weg, alleen nu moeten er dus afbeeldingen te zien zijn, en die zijn er niet.
Ze staan wel in de map, en de benaming is ook juist.
Gewijzigd op 23/04/2017 20:06:32 door Marco Hopster
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/04/2017 20:09:32
Quote Anchor link
Kijk even naar de html (bron) van je pagina. daar staat iets als

<a href="javascript:Popup('kiekkiekspiek.php?id=1') ..

die url bijv kiekkiekspiek.php?id=1 plak die eens in je browser en kijk eens of je foutmeldingen krijgt


Toevoeging op 23/04/2017 20:09:54:

Bijv. http://127.0.0.1/kiekkiekspiek.php?id=1
 
Marco Hopster

Marco Hopster

23/04/2017 20:18:11
Quote Anchor link
Nee, ik krijg daar geen foutmeldingen.

Ik zou dus een rij met covers moeten zien, (die die persoon bekeken heeft) en als ik op een cover klik, dat dan kiekkiekspiek wordt geopend met de film wat bij die cover hoort.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

23/04/2017 21:20:57
Quote Anchor link
Zo op het eerste gezicht ontbreekt aan het eind van regel 9, voor de &nbsp; , een afsluitende </a>
 
Marco Hopster

Marco Hopster

24/04/2017 14:42:30
Quote Anchor link
Deze heb ik nu toegevoegd, maar het mocht niet baten. ik heb nog even voor de zekerheid gecontrolleerd, hij pakt wel de juiste id.

Toevoeging op 25/04/2017 14:12:59:

Ik heb het nu zo ver dat hij wel één cover laat zien. Ik had een echo niet goed staan. Maar als ik nu alles wil laten zien, hoe moet ik dat doen dan?

UPDATE: Opgelost, ik heb $kiekcovers in de loop gezet.
Gewijzigd op 25/04/2017 14:58:43 door Marco Hopster
 

26/05/2017 17:06:49
Quote Anchor link
Alle variabelen moeten ineens vooraf gedefinieerd worden... dit was voordien niet nodig

Edit:
Bericht teruggeplaatst, verwijderen is niet de bedoeling!
Gewijzigd op 28/05/2017 18:03:46 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

26/05/2017 17:22:23
Quote Anchor link
>> Alle variabelen moeten ineens vooraf gedefinieerd worden... dit was voordien niet nodig
Dat was altijd al nodig. Dat je de meldingen erover uit had staan zegt niets over wat hoort en wat niet.
 

26/05/2017 17:57:17
Quote Anchor link
Voor zover ik weet is error melding altijd al aan geweest, omdat als er onverhoopt een echte error ingeslopen was ik dat in error melding terug kon zien en daarbij de regelnummer zodat ik de fout kon fixen.

Nu is dan voor ongedefinieerde variable noodzakelijk geworden om dat ook te gaan definieren als $voorbeeldzo='';

Volgens mijn handleiding PHP boek zou dit een overbodige opdracht zijn .
Tevens is er nu ineens ook error met het verkrijgen van informatie $_SERVER['HTTP_REFERER'];

Backend log: PHP Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/bla/blaa.eu/index.php on line 308\n
hoe kan dat Undefined index voor $servHttpRef = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
Dit zou toch ook goed moeten werken...
Edit:
Bericht teruggeplaatst, verwijderen is niet de bedoeling!
Gewijzigd op 28/05/2017 18:04:49 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

26/05/2017 18:24:52
Quote Anchor link
>> Voor zover ik weet is error melding altijd al aan geweest, omdat als er onverhoopt een echte error ingeslopen was ik dat in error melding terug kon zien en daarbij de regelnummer zodat ik de fout kon fixen.
Had je notices ook aan staan? Dat was heel lang niet standaard zo.

>> Nu is dan voor ongedefinieerde variable noodzakelijk geworden om dat ook te gaan definieren als $voorbeeldzo='';
Is altijd al noodzakelijk geweest, of op zijn minst wel zo netjes. Je kan notices natuurlijk uitzetten, maar dat gaat vroeg of laat tot bugs leiden.

>> hoe kan dat Undefined index voor $servHttpRef = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
Dat is niet zo heel lastig, als de browser geen referer doorgeeft bestaat hij niet. Genoeg gevallen waarin de browser geen referer doorgeeft, bijvoorbeeld omdat je niet ergens vandaan gekomen bent. Soms wordt het ook als maatregel gebruikt door antivirus software.
Gewijzigd op 26/05/2017 18:25:27 door Ben van Velzen
 

26/05/2017 18:29:03
Quote Anchor link
Maar dan zou de waarde zonder error gewoon "" zijn waaron is "" nu opeens een foutmelding
Dit is niet logisch

Edit:
Bericht teruggeplaatst, verwijderen is niet de bedoeling!
Gewijzigd op 28/05/2017 18:05:21 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

26/05/2017 19:23:01
Quote Anchor link
Nee, want het is een niet gedefinieerde variabele/index. De waarde daarvan is effectief wel leeg, maar omdat dit een foutsituatie is krijg je er een melding over. Nogmaals, dit is altijd al zo geweest. De melding zelf is uitschakelbaar, net als elke andere melding.
Gewijzigd op 26/05/2017 19:24:01 door Ben van Velzen
 

27/05/2017 22:38:36
Quote Anchor link
Bedankt Ben...
Nu dan..
..Heb ik een volgende probleem...
TEST 1
$teller=0;
$teller++;$teller++;

if($teller==2)$doeditdan=$teller + 5;

in php 7.1 geeft dit het volgende: PHP Warning A non-numeric value encountered

hoe komt het dat $teller++ niet automatisch als numeric gezien word?

TEST 2
$teller2='0';
$teller2++;$teller2++;

if($teller2=='2')$doeditdan=$teller2 + '5';

in php 7.1 geeft dit het volgende: PHP Warning A non-numeric value encountered

hoe komt het dat ook $teller2++ niet automatisch als numeric gezien word?
Het mag duidelijk zijn dat mijn website in PHP 7.1 niet goed door zijn data loopt... (:

Edit:
Bericht teruggeplaatst, verwijderen is niet de bedoeling!
Gewijzigd op 28/05/2017 18:05:56 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2017 22:46:51
Quote Anchor link
Waar komt $doeditdan vandaan?
 

28/05/2017 00:00:16
Quote Anchor link
$doeditdan='';

$doeditdan=zou een css met een waarde 7 als resultaat krijgen een voorbeeld

$doeditdan = '<div class=csscolor' . $teller + 5. ' > blub </div>

echo($doeditdan);

waarbij in css

csscolor0 {color:#000;}
.............
csscolor5 {color:#555;}
csscolor6 {color:#666;}
csscolor7 {color:#777;}
........... enzovoorts

Edit:
Bericht teruggeplaatst, verwijderen is niet de bedoeling!
Gewijzigd op 28/05/2017 18:06:35 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/05/2017 00:24:48
Quote Anchor link
>> hoe komt het dat $teller++ niet automatisch als numeric gezien word?
Lijkt me heel sterk wanneer je $teller als 0 initialiseert.

>> In php 7.1 geeft dit het volgende: PHP Warning A non-numeric value encountered
Op welke regel? Dit is wel een nieuwe melding, en ook een logische. Hoeveel bugs zijn er veroorzaakt doordat een string wordt opgeteld? Dit zorgt ervoor dat je dat ziet.
 

28/05/2017 00:44:51
Quote Anchor link
I
Gewijzigd op 28/05/2017 12:07:57 door
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2017 01:04:22
Quote Anchor link
Waarom zit je continu te z**ken over PHP 7.1 terwijl je zelf rare dingen doet?

if($teller2=='2')$doeditdan=$teller2 + '5';

Je snapt toch het verschil tussen een string en een getal ... of niet?

https://3v4l.org/DMoUi

Werkt gewoon.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.