Undefined Variabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marco Hopster

Marco Hopster

23/04/2017 19:32:28
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Zoals sommigen nu wel weten ben ik een oude site van mij aan het opknappen. Nu loop ik vast op het volgende:

Ik wil een javascript uit laten voeren, maar krijg een melding undefined variabel, terwijl er zeker wat achter staat.
Nu ben ik bang dat dit in de loop van de jaren veranderd is, en dat het daarom niet werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
$log="SELECT * FROM kieklog WHERE wieid=$id";
$logdata = mysqli_query($db,$log);
$logrij=mysqli_fetch_array($logdata);
$rows=mysqli_num_rows($logdata);
if ($rows) {
do {

$cover=$logrij['filmcover'];
$kiekcovers.='<a href="javascript:Popup(\'kiekkiekspiek.php?id='.$logrij['filmid'].'\');"><img src="dvd-covers/tn/tn_'.$cover.'" width=150 > &nbsp;';
} while ($logrij=mysqli_fetch_array($logdata));
}


Ik ben meteen bezig om de gekke benamingen te veranderen, maar dat lijkt me handiger als het script ook goed werkt.
Weet iemand wat ik hier fout doe?
Gewijzigd op 23/04/2017 19:33:20 door Marco Hopster
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 10:43:31
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/04/2017 19:36:54
Quote Anchor link
Je zou ook direct de mysql functies moeten omzetten naar mysqli. Welke variabele is undefined?
 
Marco Hopster

Marco Hopster

23/04/2017 19:48:01
Quote Anchor link
Sorry het gaat inderdaad om regel 9 $kiekcovers.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/04/2017 19:56:37
Quote Anchor link
er staat .=
Waarschijnlijk moet die punt weg.


Dit kan wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$kiekover
= 'abc';
$kiekover .= 'def';  // abcdef
?>
Gewijzigd op 23/04/2017 19:58:05 door Frank Nietbelangrijk
 
Marco Hopster

Marco Hopster

23/04/2017 20:06:04
Quote Anchor link
Nu is inderdaad de melding weg, alleen nu moeten er dus afbeeldingen te zien zijn, en die zijn er niet.
Ze staan wel in de map, en de benaming is ook juist.
Gewijzigd op 23/04/2017 20:06:32 door Marco Hopster
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/04/2017 20:09:32
Quote Anchor link
Kijk even naar de html (bron) van je pagina. daar staat iets als

<a href="javascript:Popup('kiekkiekspiek.php?id=1') ..

die url bijv kiekkiekspiek.php?id=1 plak die eens in je browser en kijk eens of je foutmeldingen krijgt


Toevoeging op 23/04/2017 20:09:54:

Bijv. http://127.0.0.1/kiekkiekspiek.php?id=1
 
Marco Hopster

Marco Hopster

23/04/2017 20:18:11
Quote Anchor link
Nee, ik krijg daar geen foutmeldingen.

Ik zou dus een rij met covers moeten zien, (die die persoon bekeken heeft) en als ik op een cover klik, dat dan kiekkiekspiek wordt geopend met de film wat bij die cover hoort.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

23/04/2017 21:20:57
Quote Anchor link
Zo op het eerste gezicht ontbreekt aan het eind van regel 9, voor de &nbsp; , een afsluitende </a>
 
Marco Hopster

Marco Hopster

24/04/2017 14:42:30
Quote Anchor link
Deze heb ik nu toegevoegd, maar het mocht niet baten. ik heb nog even voor de zekerheid gecontrolleerd, hij pakt wel de juiste id.

Toevoeging op 25/04/2017 14:12:59:

Ik heb het nu zo ver dat hij wel één cover laat zien. Ik had een echo niet goed staan. Maar als ik nu alles wil laten zien, hoe moet ik dat doen dan?

UPDATE: Opgelost, ik heb $kiekcovers in de loop gezet.
Gewijzigd op 25/04/2017 14:58:43 door Marco Hopster
 

26/05/2017 17:06:49
Quote Anchor link
Alle variabelen moeten ineens vooraf gedefinieerd worden... dit was voordien niet nodig

Edit:
Bericht teruggeplaatst, verwijderen is niet de bedoeling!
Gewijzigd op 28/05/2017 18:03:46 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

26/05/2017 17:22:23
Quote Anchor link
>> Alle variabelen moeten ineens vooraf gedefinieerd worden... dit was voordien niet nodig
Dat was altijd al nodig. Dat je de meldingen erover uit had staan zegt niets over wat hoort en wat niet.
 

26/05/2017 17:57:17
Quote Anchor link
Voor zover ik weet is error melding altijd al aan geweest, omdat als er onverhoopt een echte error ingeslopen was ik dat in error melding terug kon zien en daarbij de regelnummer zodat ik de fout kon fixen.

Nu is dan voor ongedefinieerde variable noodzakelijk geworden om dat ook te gaan definieren als $voorbeeldzo='';

Volgens mijn handleiding PHP boek zou dit een overbodige opdracht zijn .
Tevens is er nu ineens ook error met het verkrijgen van informatie $_SERVER['HTTP_REFERER'];

Backend log: PHP Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/bla/blaa.eu/index.php on line 308\n
hoe kan dat Undefined index voor $servHttpRef = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
Dit zou toch ook goed moeten werken...
Edit:
Bericht teruggeplaatst, verwijderen is niet de bedoeling!
Gewijzigd op 28/05/2017 18:04:49 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

26/05/2017 18:24:52
Quote Anchor link
>> Voor zover ik weet is error melding altijd al aan geweest, omdat als er onverhoopt een echte error ingeslopen was ik dat in error melding terug kon zien en daarbij de regelnummer zodat ik de fout kon fixen.
Had je notices ook aan staan? Dat was heel lang niet standaard zo.

>> Nu is dan voor ongedefinieerde variable noodzakelijk geworden om dat ook te gaan definieren als $voorbeeldzo='';
Is altijd al noodzakelijk geweest, of op zijn minst wel zo netjes. Je kan notices natuurlijk uitzetten, maar dat gaat vroeg of laat tot bugs leiden.

>> hoe kan dat Undefined index voor $servHttpRef = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
Dat is niet zo heel lastig, als de browser geen referer doorgeeft bestaat hij niet. Genoeg gevallen waarin de browser geen referer doorgeeft, bijvoorbeeld omdat je niet ergens vandaan gekomen bent. Soms wordt het ook als maatregel gebruikt door antivirus software.
Gewijzigd op 26/05/2017 18:25:27 door Ben van Velzen
 

26/05/2017 18:29:03
Quote Anchor link
Maar dan zou de waarde zonder error gewoon "" zijn waaron is "" nu opeens een foutmelding
Dit is niet logisch

Edit:
Bericht teruggeplaatst, verwijderen is niet de bedoeling!
Gewijzigd op 28/05/2017 18:05:21 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

26/05/2017 19:23:01
Quote Anchor link
Nee, want het is een niet gedefinieerde variabele/index. De waarde daarvan is effectief wel leeg, maar omdat dit een foutsituatie is krijg je er een melding over. Nogmaals, dit is altijd al zo geweest. De melding zelf is uitschakelbaar, net als elke andere melding.
Gewijzigd op 26/05/2017 19:24:01 door Ben van Velzen
 

27/05/2017 22:38:36
Quote Anchor link
Bedankt Ben...
Nu dan..
..Heb ik een volgende probleem...
TEST 1
$teller=0;
$teller++;$teller++;

if($teller==2)$doeditdan=$teller + 5;

in php 7.1 geeft dit het volgende: PHP Warning A non-numeric value encountered

hoe komt het dat $teller++ niet automatisch als numeric gezien word?

TEST 2
$teller2='0';
$teller2++;$teller2++;

if($teller2=='2')$doeditdan=$teller2 + '5';

in php 7.1 geeft dit het volgende: PHP Warning A non-numeric value encountered

hoe komt het dat ook $teller2++ niet automatisch als numeric gezien word?
Het mag duidelijk zijn dat mijn website in PHP 7.1 niet goed door zijn data loopt... (:

Edit:
Bericht teruggeplaatst, verwijderen is niet de bedoeling!
Gewijzigd op 28/05/2017 18:05:56 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2017 22:46:51
Quote Anchor link
Waar komt $doeditdan vandaan?
 

28/05/2017 00:00:16
Quote Anchor link
$doeditdan='';

$doeditdan=zou een css met een waarde 7 als resultaat krijgen een voorbeeld

$doeditdan = '<div class=csscolor' . $teller + 5. ' > blub </div>

echo($doeditdan);

waarbij in css

csscolor0 {color:#000;}
.............
csscolor5 {color:#555;}
csscolor6 {color:#666;}
csscolor7 {color:#777;}
........... enzovoorts

Edit:
Bericht teruggeplaatst, verwijderen is niet de bedoeling!
Gewijzigd op 28/05/2017 18:06:35 door - Ariën -
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/05/2017 00:24:48
Quote Anchor link
>> hoe komt het dat $teller++ niet automatisch als numeric gezien word?
Lijkt me heel sterk wanneer je $teller als 0 initialiseert.

>> In php 7.1 geeft dit het volgende: PHP Warning A non-numeric value encountered
Op welke regel? Dit is wel een nieuwe melding, en ook een logische. Hoeveel bugs zijn er veroorzaakt doordat een string wordt opgeteld? Dit zorgt ervoor dat je dat ziet.
 

28/05/2017 00:44:51
Quote Anchor link
I
Gewijzigd op 28/05/2017 12:07:57 door
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/05/2017 01:04:22
Quote Anchor link
Waarom zit je continu te z**ken over PHP 7.1 terwijl je zelf rare dingen doet?

if($teller2=='2')$doeditdan=$teller2 + '5';

Je snapt toch het verschil tussen een string en een getal ... of niet?

https://3v4l.org/DMoUi

Werkt gewoon.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.