Undefined variable: mysqli

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 15:22:05
Quote Anchor link
Hallo

Kan iemand mij zeggen wat ik fout heb gedaan in de volgende code?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
define('HOSTNAAM', $_CONFIG['hostnaam']);
define('GEBRUIKERSNAAM', $_CONFIG['gebruikersnaam']);
define('WACHTWOORD', $_CONFIG['wachtwoord']);
define('DATABASE', $_CONFIG['database']);

$database = new Database(HOSTNAAM, GEBRUIKERSNAAM, WACHTWOORD, DATABASE);
$database->connect();
$database->connect($mysqli);

Hierboven pakt hij de variable $mysqli niet terwijl die variable toch duidelijk is aangegeven hieronder na de connect() function...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
class Database extends mysqli {
    protected $hostnaam = HOSTNAAM;
    protected $gebruikersnaam = GEBRUIKERSNAAM;
    protected $wachtwoord = WACHTWOORD;
    protected $database = DATABASE;
    
    public function connect() {    
        $mysqli = @new mysqli($this->hostnaam, $this->gebruikersnaam, $this->wachtwoord, $this->database);
        if (mysqli_connect_errno()) {
           printf('Error');
       }
        return true;
        }
    
    function query($query) {
            $result = parent::query($query);
        if($this->error) {
            throw new Exception(mysqli_error($this), mysqli_errno($this));
        }
        return $result;
    }
}


alle hulp is welkom
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 18:11:54
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/01/2017 15:28:02
Quote Anchor link
Die variabele is niet bekend buiten de functie.

Toevoeging op 05/01/2017 15:29:10:

Euh ... wat wil je hier eigenlijk doen?

$database->connect($mysqli);
 
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 15:32:09
Quote Anchor link
De MYSQLI variable pakken, hoe maak ik hem dan bekend? want het is een public function. Moet ik dan global of static gebruiken voor mysqli?

Toevoeging op 05/01/2017 15:33:34:

dus zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
public function connect() {  
        static $mysqli;
         $mysqli = @new mysqli($this->hostnaam, $this->gebruikersnaam, $this->wachtwoord, $this->database);
         if (mysqli_connect_errno()) {
            printf('<title>Er is een fout opgetreden</title>
                   <link rel="stylesheet" href="http://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.6/css/bootstrap.min.css">
                  <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.12.0/jquery.min.js"></script>
                 <script src="http://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.6/js/bootstrap.min.js"></script>
                <div class="container">
                    <div class="modal show" id="myModal" role="dialog">
                     <div class="modal-dialog">
                         <div class="modal-content">
                             <div class="modal-header">
                                 <h4 class="modal-title">Er is een fout opgetreden</h4>
                             </div>
                             <div class="modal-body">
                                 <p>Het lijkt erop dat er een fout is tussen de verbinding met de database. Als u wilt kunt u contact opnemen met het bestuur met de volgende foutcode: <b>'. mysqli_connect_errno().'</b></p>
                             </div>
                             <div class="modal-footer">
                                 <a href="'.URL.'"><button id="btn" class="btn btn-default">Probeer het opnieuw</button></a>
                             </div>
                         </div>
                        </div>
                    </div>
                </div>');
        }
        return $mysqli;
        }


Toevoeging op 05/01/2017 15:35:16:

EDIT:
static moet global zijn
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/01/2017 15:37:08
Quote Anchor link
Woow ... wat ben je toch allemaal aan het doen? Html hoort helemaal niet huis in een functie.

>> De MYSQLI variable pakken, hoe maak ik hem dan bekend? want het is een public function. Moet ik dan global of static gebruiken voor mysqli?

Leg eens rustig uit wat je wilt. Stap voor stap, niet in code maar in woorden.
 
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 15:41:06
Quote Anchor link
Ik wil dat ik in elke file/class/functions de variable $mysqli kan gebruiken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 15:41:15
Quote Anchor link
Loop je nu niet iets te hard van stapel? Als ik zo kijk heb ik het idee dat je een hoop theorie hebt gemist in de tutorial van phptuts.

En verder is het gebruik van global in de wereld van het OO-design behoorlijk vies. Ikzelf geef ze gewoon mee in de instance waar je de class aanroept.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/01/2017 15:41:47
Quote Anchor link
Waarom zou je dat willen? Dat klinkt namelijk totaal niet logisch.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 15:43:55
Quote Anchor link
Bij eens naar de bestaande MySQLi-class van PHP, en speel daar eens mee.
Je zit nu met te weinig ervaring van OO-nu al een eigen class om die van de standaard MySQLi-class te bouwen.
Ik vind het nu best vergezocht... ;-)
 
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 15:44:11
Quote Anchor link
Bij mijn index pagina, werkt $mysqli wel. Maar in mijn class bestand lukt dit dan weer niet. Terwijl ik Database class wel heb geextends
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
class User extends Database


Toevoeging op 05/01/2017 15:47:58:

Ik heb $mysqli nodig voor query's .
Die in een class staan

En hoe moet ik anders $mysqli uit de class halen zonder global $mysqli?
Gewijzigd op 05/01/2017 15:52:26 door - Rob -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 15:52:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
class User extends Database

Dus volgens jou is een User een database?
Begrijp je eigenlijk wel wat extend precies doet, en waarvoor je het moet gebruiken?
Het is niet een soort 'include' van een willekeurige class ofzo.
Gewijzigd op 05/01/2017 15:55:39 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/01/2017 15:58:46
Quote Anchor link
>> Bij mijn index pagina, werkt $mysqli wel. Maar in mijn class bestand lukt dit dan weer niet. Terwijl ik Database class wel heb geextends

>> En hoe moet ik anders $mysqli uit de class halen zonder global $mysqli?

Ik wil niet vervelend doen, maar lees de reactie van Ariën. Je bent op dit moment, met alle respect, als een kip zonder kop zomaar iets aan het doen. Het schiet z'n doel voorbij en je hebt er uiteindelijk alleen jezelf mee. Je leert niet zomaar even OOP door 1 tutorial te lezen. OOP is een gerichte denkwijze die jij overduidelijk nog niet onder de knie hebt. Volg het advies van Ariën op en ga je eerst eens wat beter verdiepen, want anders ga je tegen een hoop moeilijkheden aanlopen. Nogmaals ... goed bedoeld.
 
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 16:04:19
Quote Anchor link
- Ariën - op 05/01/2017 15:52:45:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
class User extends Database

Dus volgens jou is een User een database?
Begrijp je eigenlijk wel wat extend precies doet, en waarvoor je het moet gebruiken?
Het is niet een soort 'include' van een willekeurige class ofzo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
REQUIRE_ONCE $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . '/core/classes/database_class.php';

class User extends Database {
}

Dit zijn gewoon moeten werken ^^ Ik heb zelfs nog gekeken bij een paar bestanden die ik mijn pc had (die waren van iemand anders) en daar werkte het
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/01/2017 16:06:45
Quote Anchor link
Rob, het lijkt er niet op dat jij iets van mij of Ariën wilt aannemen.

Het heeft verder dan ook geen zin om verder te discussiëren. Dan kun je het beter zelf gewoon allemaal op je eigen houtje uitzoeken en op je eigen manier doen. Succes.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2017 16:21:56
Quote Anchor link
- Rob - op 05/01/2017 16:04:19:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
class User extends Database {
}

Dit zijn gewoon moeten werken ^^ Ik heb zelfs nog gekeken bij een paar bestanden die ik mijn pc had (die waren van iemand anders) en daar werkte het

Dat het werkt wil niet zeggen dat het klopt. Op een snelweg waar je de enige bent zo vroeg in de morgen mag je ook niet 180 km/h rijden.
OO-design is erg leuk, mits je de theorie erachter wilt snappen. Anders kan je net zo goed geen OO-design gebruiken.
 
- Rob -

- Rob -

05/01/2017 18:00:40
Quote Anchor link
Oké! hartstikke bedankt. Ik denk dat ik OO-design nog even achterwege laat en eerst verder expirimenteer
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/01/2017 18:03:18
Quote Anchor link
Het connectie-object (van klasse mysqli) heb je ook niet nodig buiten de database-klasse, deze is onderdeel van een database-object. Het lijkt mij niet verstandig om dit mysqli-object buiten de klasse beschikbaar te stellen omdat men dan mogelijk dat object rechtstreeks gaat gebruiken, en dat zou het doel van een Database-klasse (die extra functionaliteit en gebruikersgemak toevoegt?) teniet doen...

Het maken van een connectie met een database is iets wat je toch altijd doet (lijkt mij?) dus dit zou je ook in de constructor (__construct()) kunnen opnemen. Dit scheelt je weer een methode-aanroep (connect() kan dan weg).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.