Undefined variable: wachtwoord

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »
Mohamed nvt

Mohamed nvt

11/01/2021 23:11:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
// Controleer het wachtwoord:
$wachtwoord = trim($_POST['wachtwoord']);
if (empty($wachtwoord)) {
    $errors[] = 'Wachtwoord mag niet leeg zijn';
}
if (empty($errors)) {
$hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);
}

Bij het uitvoeren van bovenstaande code, wanneer het wachtwoord wordt gehasht, krijg ik telkens de melding: Undefined variable: wachtwoord.
En ik heb alles gecontroleerd op fouten, maar ik kom er niet uit.

Overigens; dit is zeg maar versie 1 van code en later ga ik het nog meer beveilig inbouwen, maar ik loop nu vast op deze foutmelding en kan niet verder.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:55:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2021 23:50:41
Quote Anchor link
Undefined index zal je bedoelen?

Blijkbaar bestaat $_POST['wachtwoord'] niet.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 11:32:16
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/01/2021 23:50:41:
Undefined index zal je bedoelen?

Blijkbaar bestaat $_POST['wachtwoord'] niet.


Nee ik bedoel geen undefined index.
de volledige foutmelding:
An error occurred in script 'register.php' on line 39: Undefined variable: wachtwoord
Ikzelf ben echt verbaasd, want alles bestaat en toch krijg ik deze foutmelding...
Hieronder zie je pagina register.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php
include('Inc/config.inc.php');
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$errors = array();
// Controleer de voornaam:
$voornaam= trim($_POST['voornaam']);
if (empty($voornaam)) {
    $errors[] = 'Voornaam mag niet leeg zijn!';
}

// Controleer de achternaam:
$achternaam= trim($_POST['achternaam']);
if (empty($achternaam)) {
    $errors[] = 'Achternaam mag niet leeg zijn!';
}


// Controleer de bedrijfsnaam:
$bedrijfsnaam = trim($_POST['bedrijfsnaam']);
if (empty($bedrijfsnaam)) {
    $errors[] = 'bedrijfsnaam mag niet leeg zijn';
    }


// Controleer het mailadres:
$mailadres = trim($_POST['mailadres']);
if (empty($mailadres)) {
    $errors[] = 'Mailadres mag niet leeg zijn';
}

// Controleer het wachtwoord:
$wachtwoord = trim($_POST['wachtwoord']);
if (empty($wachtwoord)) {
    $errors[] = 'Wachtwoord mag niet leeg zijn';
}

// Controleer de functie:
$functie = trim($_POST['functie']);
if (empty($functie)) {
    $errors[] = 'Functie mag niet leeg zijn';
    }
}

if (empty($errors)) {
$hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);
require('Inc/db-connection.php');
$query = "INSERT INTO Behandelaars (BehandelaarID, Voornaam, Achternaam, Bedrijfsnaam , Mailadres , Wachtwoord, Functie, DatumAanmaak )";
$query.= "VALUES ('',?, ?,?, ?, ?, ?, NOW())";
$q = mysqli_stmt_init($dbc);
mysqli_stmt_prepare($q,$query);
mysqli_stmt_bind_param($q, 'ssssss', $voornaam, $achternaam, $bedrijfsnaam, $mailadres, $hashed_passcode,$functie);
mysqli_stmt_execute($q);
if (mysqli_stmt_affected_rows($q) == 1){
    header ("Location: index.php");
    exit();
    }
}

?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="Inc/main.css">
    <title>Registreer pagina</title>
</head>
<body>
    

    
    
    <div class="container">
    <div class="regform">
        <form action="register.php" method="POST">
            <fieldset><legend>Registreer formulier</legend>
        <label for="Voornaam">Voornaam</label><br />
        <input type="text" id="voornaam" name="voornaam" value="<?php if (isset($_POST['voornaam']))echo htmlspecialchars($_POST['voornaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="achternaam">Achternaam</label><br />
        <input type="text" id="achternaam" name="achternaam" value="<?php if (isset($_POST['achternaam']))echo htmlspecialchars($_POST['achternaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="bedrijfsnaam">Bedrijfsnaam</label><br />
        <input type="text" id="bedrijfsnaam" name="bedrijfsnaam" value="<?php if (isset($_POST['bedrijfsnaam']))echo htmlspecialchars($_POST['bedrijfsnaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="Mailadres">Mailadres</label><br />
        <input type="text" id="mailadres" name="mailadres" value="<?php if (isset($_POST['mailadres']))echo htmlspecialchars($_POST['mailadres'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="wachtwoord">Wachtwoord</label><br />
        <input type="password" id="wachtwoord" name="wachtwoord" value="<?php if (isset($_POST['wachtwoord']))echo htmlspecialchars($_POST['wachtwoord'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="functie">Functie</label><br />
        <input type="text" id="functie" name="functie" value="<?php if (isset($_POST['functie']))echo htmlspecialchars($_POST['functie'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <input type="submit" value="Verzenden">
    <p>Al een geregistreerd account?<a href="login.php">Registreer</a></p>
</fieldset>    
</form>    
</div>
    <div class="regformplaatje"></div>
    
    
    </div>
    
    
    
</body>
</html>
Gewijzigd op 12/01/2021 11:37:26 door Mohamed nvt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 12:04:08
Quote Anchor link
Met de eerste code kreeg ik toch echt een 'undefined index'.
Bestaat $_POST['wachtwoord'] wel?

Waar zie je die foutmelding? In je editor? Of bij uitvoer van het script in de browser?
Gewijzigd op 12/01/2021 12:04:48 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 12:06:54
Quote Anchor link
- Ariën - op 12/01/2021 12:04:08:
Met de eerste code kreeg ik toch echt een 'undefined index'.
Bestaat $_POST['wachtwoord'] wel?

Waar zie je die foutmelding? In je editor? Of bij uitvoer van het script in de browser?

Het is toch vreemd dat je een undefined index krijgt, want $_POST['wachtwoord'] bestaat gewoon in het formulier.
Bij het opvragen van pagina register.php krijg ik direct deze melding, dus ik heb nog niet geklikt op de knop
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 12:10:41
Quote Anchor link
Ja, maar een sandbox werkt anders...
Die post niet vanzelf, dus jouw probleem kan ik nog niet reproduceren.

Anyway, waar komt 'An error occured' dan vandaan? Heb je een eigen error handler?
Gewijzigd op 12/01/2021 12:12:07 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 12:25:59
Quote Anchor link
Ik gebruik idd een eigen error handler en die is de boosdoener.
Zodra ik de error handler werkt, dan wordt wel een user aangemaakt in DB.
Maar toch wil ik graag mijn eigen error handler gebruiken.
Mijn eigen error handler is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php # Script 18.3 - config.inc.php
/* This script:
 * - define constants and settings
 * - dictates how errors are handled
 * - defines useful functions
 */
 
// Document who created this site, when, why, etc.


// ********************************** //
// ************ SETTINGS ************ //

// Flag variable for site status:

define('LIVE', TRUE);

// Admin contact address:
define('EMAIL', '[email protected]');

// Site URL (base for all redirections):
define ('BASE_URL', 'http://www.mijndomein.nl');

// Location of the MySQL connection script:
define ('MYSQL', 'Inc/db-connection.php');

// Adjust the time zone for PHP 5.1 and greater:
date_default_timezone_set ('Europe/Amsterdam');

// ************ SETTINGS ************ //
// ********************************** //


// ****************************************** //
// ************ ERROR MANAGEMENT ************ //

// Create the error handler:

function my_error_handler ($e_number, $e_message, $e_file, $e_line, $e_vars) {

    // Build the error message:
    $message = "An error occurred in script '$e_file' on line $e_line: $e_message\n";
    
    // Add the date and time:
    $message .= "Date/Time: " . date('n-j-Y H:i:s') . "\n";
    
    if (!LIVE) { // Development (print the error).

        // Show the error message:

        echo '<div class="error">' . nl2br($message);
    
        // Add the variables and a backtrace:
        echo '<pre>' . print_r ($e_vars, 1) . "\n";
        debug_print_backtrace();
        echo '</pre></div>';
        
    }
else { // Don't show the error:

        // Send an email to the admin:

        $body = $message . "\n" . print_r ($e_vars, 1);
        mail(EMAIL, 'Site Error!', $body, 'From: [email protected]');
    
        // Only print an error message if the error isn't a notice:
        /*if ($e_number != E_NOTICE) {
            echo '<div class="error">A system error occurred. We apologize for the inconvenience.</div><br />';
        }*/

    } // End of !LIVE IF.

} // End of my_error_handler() definition.

// Use my error handler:

set_error_handler ('my_error_handler');

// ************ ERROR MANAGEMENT ************ //
// ****************************************** //
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 13:04:42
Quote Anchor link
En wat gebeurt er zonder die errorhandler ?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2021 13:14:19
Quote Anchor link
De variabele $wachtwoord wordt binnen deze controle if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') aangemaakt.

De eerste keer dat de pagina wordt aangeroepen en het formulier wordt getoond, is het een GET-request en niet een POST-request (het formulier wordt namelijk niet verzonden). Met andere woorden, de variabele $wachtwoord wordt op dat moment dus niet aangemaakt.

Echter, ná de bovengenoemde controle - op regel 39 - probeer jij wel om die variabele te gebruiken terwijl die niet is aangemaakt: $hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);

Pas als je het formulier verstuurt, wordt de variabele aangemaakt. Wat je dus moet doen is de overige PHP-code ook in het if-statement plaatsen.

Oplossing:

Verplaats de accolade op regel 37 (in het voorbeeld hierboven) naar regel 52.
Gewijzigd op 12/01/2021 13:38:25 door Ozzie PHP
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

17/01/2021 22:56:34
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken.
Blijkbaar moest het in de if statement.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.