Undefined variable: wachtwoord

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »
Mohamed nvt

Mohamed nvt

11/01/2021 23:11:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
// Controleer het wachtwoord:
$wachtwoord = trim($_POST['wachtwoord']);
if (empty($wachtwoord)) {
    $errors[] = 'Wachtwoord mag niet leeg zijn';
}
if (empty($errors)) {
$hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);
}

Bij het uitvoeren van bovenstaande code, wanneer het wachtwoord wordt gehasht, krijg ik telkens de melding: Undefined variable: wachtwoord.
En ik heb alles gecontroleerd op fouten, maar ik kom er niet uit.

Overigens; dit is zeg maar versie 1 van code en later ga ik het nog meer beveilig inbouwen, maar ik loop nu vast op deze foutmelding en kan niet verder.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:20:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2021 23:50:41
Quote Anchor link
Undefined index zal je bedoelen?

Blijkbaar bestaat $_POST['wachtwoord'] niet.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 11:32:16
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/01/2021 23:50:41:
Undefined index zal je bedoelen?

Blijkbaar bestaat $_POST['wachtwoord'] niet.


Nee ik bedoel geen undefined index.
de volledige foutmelding:
An error occurred in script 'register.php' on line 39: Undefined variable: wachtwoord
Ikzelf ben echt verbaasd, want alles bestaat en toch krijg ik deze foutmelding...
Hieronder zie je pagina register.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
<?php
include('Inc/config.inc.php');
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$errors = array();
// Controleer de voornaam:
$voornaam= trim($_POST['voornaam']);
if (empty($voornaam)) {
    $errors[] = 'Voornaam mag niet leeg zijn!';
}

// Controleer de achternaam:
$achternaam= trim($_POST['achternaam']);
if (empty($achternaam)) {
    $errors[] = 'Achternaam mag niet leeg zijn!';
}


// Controleer de bedrijfsnaam:
$bedrijfsnaam = trim($_POST['bedrijfsnaam']);
if (empty($bedrijfsnaam)) {
    $errors[] = 'bedrijfsnaam mag niet leeg zijn';
    }


// Controleer het mailadres:
$mailadres = trim($_POST['mailadres']);
if (empty($mailadres)) {
    $errors[] = 'Mailadres mag niet leeg zijn';
}

// Controleer het wachtwoord:
$wachtwoord = trim($_POST['wachtwoord']);
if (empty($wachtwoord)) {
    $errors[] = 'Wachtwoord mag niet leeg zijn';
}

// Controleer de functie:
$functie = trim($_POST['functie']);
if (empty($functie)) {
    $errors[] = 'Functie mag niet leeg zijn';
    }
}

if (empty($errors)) {
$hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);
require('Inc/db-connection.php');
$query = "INSERT INTO Behandelaars (BehandelaarID, Voornaam, Achternaam, Bedrijfsnaam , Mailadres , Wachtwoord, Functie, DatumAanmaak )";
$query.= "VALUES ('',?, ?,?, ?, ?, ?, NOW())";
$q = mysqli_stmt_init($dbc);
mysqli_stmt_prepare($q,$query);
mysqli_stmt_bind_param($q, 'ssssss', $voornaam, $achternaam, $bedrijfsnaam, $mailadres, $hashed_passcode,$functie);
mysqli_stmt_execute($q);
if (mysqli_stmt_affected_rows($q) == 1){
    header ("Location: index.php");
    exit();
    }
}

?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="Inc/main.css">
    <title>Registreer pagina</title>
</head>
<body>
    

    
    
    <div class="container">
    <div class="regform">
        <form action="register.php" method="POST">
            <fieldset><legend>Registreer formulier</legend>
        <label for="Voornaam">Voornaam</label><br />
        <input type="text" id="voornaam" name="voornaam" value="<?php if (isset($_POST['voornaam']))echo htmlspecialchars($_POST['voornaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="achternaam">Achternaam</label><br />
        <input type="text" id="achternaam" name="achternaam" value="<?php if (isset($_POST['achternaam']))echo htmlspecialchars($_POST['achternaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="bedrijfsnaam">Bedrijfsnaam</label><br />
        <input type="text" id="bedrijfsnaam" name="bedrijfsnaam" value="<?php if (isset($_POST['bedrijfsnaam']))echo htmlspecialchars($_POST['bedrijfsnaam'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="Mailadres">Mailadres</label><br />
        <input type="text" id="mailadres" name="mailadres" value="<?php if (isset($_POST['mailadres']))echo htmlspecialchars($_POST['mailadres'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="wachtwoord">Wachtwoord</label><br />
        <input type="password" id="wachtwoord" name="wachtwoord" value="<?php if (isset($_POST['wachtwoord']))echo htmlspecialchars($_POST['wachtwoord'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <label for="functie">Functie</label><br />
        <input type="text" id="functie" name="functie" value="<?php if (isset($_POST['functie']))echo htmlspecialchars($_POST['functie'], ENT_QUOTES); ?>" required><br />
        <input type="submit" value="Verzenden">
    <p>Al een geregistreerd account?<a href="login.php">Registreer</a></p>
</fieldset>    
</form>    
</div>
    <div class="regformplaatje"></div>
    
    
    </div>
    
    
    
</body>
</html>
Gewijzigd op 12/01/2021 11:37:26 door Mohamed nvt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 12:04:08
Quote Anchor link
Met de eerste code kreeg ik toch echt een 'undefined index'.
Bestaat $_POST['wachtwoord'] wel?

Waar zie je die foutmelding? In je editor? Of bij uitvoer van het script in de browser?
Gewijzigd op 12/01/2021 12:04:48 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 12:06:54
Quote Anchor link
- Ariën - op 12/01/2021 12:04:08:
Met de eerste code kreeg ik toch echt een 'undefined index'.
Bestaat $_POST['wachtwoord'] wel?

Waar zie je die foutmelding? In je editor? Of bij uitvoer van het script in de browser?

Het is toch vreemd dat je een undefined index krijgt, want $_POST['wachtwoord'] bestaat gewoon in het formulier.
Bij het opvragen van pagina register.php krijg ik direct deze melding, dus ik heb nog niet geklikt op de knop
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 12:10:41
Quote Anchor link
Ja, maar een sandbox werkt anders...
Die post niet vanzelf, dus jouw probleem kan ik nog niet reproduceren.

Anyway, waar komt 'An error occured' dan vandaan? Heb je een eigen error handler?
Gewijzigd op 12/01/2021 12:12:07 door - Ariën -
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

12/01/2021 12:25:59
Quote Anchor link
Ik gebruik idd een eigen error handler en die is de boosdoener.
Zodra ik de error handler werkt, dan wordt wel een user aangemaakt in DB.
Maar toch wil ik graag mijn eigen error handler gebruiken.
Mijn eigen error handler is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php # Script 18.3 - config.inc.php
/* This script:
 * - define constants and settings
 * - dictates how errors are handled
 * - defines useful functions
 */
 
// Document who created this site, when, why, etc.


// ********************************** //
// ************ SETTINGS ************ //

// Flag variable for site status:

define('LIVE', TRUE);

// Admin contact address:
define('EMAIL', '[email protected]');

// Site URL (base for all redirections):
define ('BASE_URL', 'http://www.mijndomein.nl');

// Location of the MySQL connection script:
define ('MYSQL', 'Inc/db-connection.php');

// Adjust the time zone for PHP 5.1 and greater:
date_default_timezone_set ('Europe/Amsterdam');

// ************ SETTINGS ************ //
// ********************************** //


// ****************************************** //
// ************ ERROR MANAGEMENT ************ //

// Create the error handler:

function my_error_handler ($e_number, $e_message, $e_file, $e_line, $e_vars) {

    // Build the error message:
    $message = "An error occurred in script '$e_file' on line $e_line: $e_message\n";
    
    // Add the date and time:
    $message .= "Date/Time: " . date('n-j-Y H:i:s') . "\n";
    
    if (!LIVE) { // Development (print the error).

        // Show the error message:

        echo '<div class="error">' . nl2br($message);
    
        // Add the variables and a backtrace:
        echo '<pre>' . print_r ($e_vars, 1) . "\n";
        debug_print_backtrace();
        echo '</pre></div>';
        
    }
else { // Don't show the error:

        // Send an email to the admin:

        $body = $message . "\n" . print_r ($e_vars, 1);
        mail(EMAIL, 'Site Error!', $body, 'From: [email protected]');
    
        // Only print an error message if the error isn't a notice:
        /*if ($e_number != E_NOTICE) {
            echo '<div class="error">A system error occurred. We apologize for the inconvenience.</div><br />';
        }*/

    } // End of !LIVE IF.

} // End of my_error_handler() definition.

// Use my error handler:

set_error_handler ('my_error_handler');

// ************ ERROR MANAGEMENT ************ //
// ****************************************** //
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/01/2021 13:04:42
Quote Anchor link
En wat gebeurt er zonder die errorhandler ?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2021 13:14:19
Quote Anchor link
De variabele $wachtwoord wordt binnen deze controle if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') aangemaakt.

De eerste keer dat de pagina wordt aangeroepen en het formulier wordt getoond, is het een GET-request en niet een POST-request (het formulier wordt namelijk niet verzonden). Met andere woorden, de variabele $wachtwoord wordt op dat moment dus niet aangemaakt.

Echter, ná de bovengenoemde controle - op regel 39 - probeer jij wel om die variabele te gebruiken terwijl die niet is aangemaakt: $hashed_passcode = password_hash($wachtwoord, PASSWORD_DEFAULT);

Pas als je het formulier verstuurt, wordt de variabele aangemaakt. Wat je dus moet doen is de overige PHP-code ook in het if-statement plaatsen.

Oplossing:

Verplaats de accolade op regel 37 (in het voorbeeld hierboven) naar regel 52.
Gewijzigd op 12/01/2021 13:38:25 door Ozzie PHP
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

17/01/2021 22:56:34
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken.
Blijkbaar moest het in de if statement.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.