Undefined variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:13:07
Quote Anchor link
Hallo php'ers,

Ik ben met een systeem bezig zoiets als joomla, maar lang niet zo uitgebreid. Het probleem zit zo: ik heb een config bestand en een index, maar als ik vanaf de index een veriable opvraag dn geef die error en ik heb werkelijk geen idee hoe ik dat weg krijg.

groet bas

ps de var ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$owes['basedate']['tabel']
Gewijzigd op 22/08/2010 22:14:31 door Bas Php
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:29:10
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:14:26
Quote Anchor link
post eens relevante code in volgorde zoals je die hebt, dan is het wat eenvoudiger om uit te leggen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $ikbestaniet['naam'];
?>


ikbestaniet.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ikbestaniet
['naam'] = 'Noppes';
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include 'ikbestaniet.php';
echo $ikbestaniet['naam'];
?>
Gewijzigd op 22/08/2010 22:16:35 door Noppes Homeland
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:16:01
Quote Anchor link
config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$owes
['basedate']['tabel'] = 'dos_tekst'; //tabel
$owes['basedate']['page_id'] = 'page_id'; //page_id
$owes['basedate']['id'] = 'id'; //id
$owes['basedate']['titel'] = 'titel'; //titel
$owes['basedate']['zien'] = 'zien'; //zien
$owes['basedate']['knopzien'] = 'knopzien'; //knopzien
$owes['basedate']['tekst'] = 'tekst'; //tekst
$owes['basedate']['recht'] = 'recht'; //recht
?>

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if(isset($_GET['id']) && $_GET['id'] == 3){
        $txt .= '&gt; Editor';
        $sql = "SELECT * FROM ".$owes['basedate']['tabel']." WHERE ".$owes['basedate']['page_id']." = '".mysql_real_escape_string($_GET['p'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        $txt .= '&gt; '.$row[$owes['basedate']['titel']];
        echo $txt;
    }

?>


Toevoeging op 22/08/2010 22:19:25:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $owes['basedate']['tabel'];
?>

daar komt uit:
dos_tekst
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:19:36
Quote Anchor link
dat is een totaal verkeerde aanpak:
Verwerk in je sql geen variabelen welke verwijzen naar tabel dan wel tabel velden!
Schiijf je queries dus uit op de normale manier

select page_id
, id
, titel
, zien
from dos_tekst

maar het antwoord is dat je totaal vergeet de file config te includen.
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:21:20
Quote Anchor link
die staat er wel in maar die had ik niet gekopieerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
include("inc/config.php");

function
titel(){
    $txt = '';
    if(isset($_GET['id']) && $_GET['id'] == 3){
        $txt .= '&gt; Editor';
        $sql = "SELECT * FROM ".$owes['basedate']['tabel']." WHERE ".$owes['basedate']['page_id']." = '".mysql_real_escape_string($_GET['p'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        $txt .= '&gt; '.$row[$owes['basedate']['titel']];
        echo $txt;
    }

    elseif(!isset($_GET['id']) && isset($_GET['cd'])){
        $txt .= '&gt; Preview';
        $sql = "SELECT * FROM ".$owes['basedate']['tabel']." WHERE ".$owes['basedate']['page_id']." = '".mysql_real_escape_string($_GET['cd'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $row = mysql_fetch_assoc($query);
        $txt .= '&gt; '.$row[$owes['basedate']['titel']];
        echo $txt;
    }

    elseif(!isset($_GET['cd'])){
        echo $txt;
    }
}

?>


Toevoeging op 22/08/2010 22:22:56:

oja trouwens hoezo zou ik niet een var kunnen neer zetten in een sql??
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:24:01
Quote Anchor link
Nogmaals het is een verkeerde aanpak, zie mijn voorgaande post!

de array $owes is niet bekend binnen de functie!

Dus zal je de array bij het aanroepen van de functie moeten doorgeven
Gewijzigd op 22/08/2010 22:26:11 door Noppes Homeland
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:25:28
Quote Anchor link
maar anders moet ik bij elke verandering 100.000 sql queries aanpassen
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

22/08/2010 22:27:47
Quote Anchor link
*insert face palm*
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:27:50
Quote Anchor link
Overdrijven is ook een vak!

Je hebt er meer plezier aan als je doet wat er geadviseerd wordt.
 
Bas Php

Bas Php

22/08/2010 22:32:35
Quote Anchor link
ja klopt is beetje overdreven, maar hoe doen ze dat dan bij systemen als joomla ofzo
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

22/08/2010 22:39:29
Quote Anchor link
Wel als je je dat afvraags, download die bagger en bekijk het eens
 
Www JdeRuijterNL

www JdeRuijterNL

22/08/2010 22:44:12
Quote Anchor link
Afbeelding
 
Aad B

Aad B

22/08/2010 22:54:26
Quote Anchor link
Hmmm, generieke PHP/SQL maken mag dus niet ?
Wat is er tegen om je tabelnaam in een variabele te zetten ?
Er zullen best wel applicaties zijn die dat doen en dan is dat niet per definitie "totaal verkeerde aanpak".
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2010 01:02:34
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 22/08/2010 22:24:01:
de array $owes is niet bekend binnen de functie!


Dit is dus je probleem in bovenstaande code.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

23/08/2010 10:03:33
Quote Anchor link
global $owes in de functie zetten...

Maar goed, ik denk dat je jouw applicatie wel kunt gaan vergelijken met Joomla.
Bagger. (beveiliging zal wel niet op orde zijn)
 
John D

John D

23/08/2010 12:22:45
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 23/08/2010 01:02:34:
Noppes Homeland op 22/08/2010 22:24:01:
de array $owes is niet bekend binnen de functie!


Dit is dus je probleem in bovenstaande code.

Dus: Bij de functie aanroep meegeven als parameter en iest zinvols returnen.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/08/2010 12:36:49
Quote Anchor link
Zoals Peter als zei: global $owes boven in je functie zetten.

John d meegeven als parameter?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2010 13:02:44
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 23/08/2010 12:36:49:
Zoals Peter als zei: global $owes boven in je functie zetten.

John d meegeven als parameter?


Kan beiden.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

23/08/2010 14:11:31
Quote Anchor link
Santhe klopt, maar waarom een parameter doorgeven? In dit geval is een global toch beter?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/08/2010 14:43:46
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 23/08/2010 14:11:31:
Santhe klopt, maar waarom een parameter doorgeven? In dit geval is een global toch beter?


Het gaat hier steeds om hetzelfde array(), dus dat even als global te definiëren lijkt mij het simpelst. Als parameter meegeven is zinvol als er verschillende array()'s worden gebruikt.
 
Chris -

Chris -

23/08/2010 14:57:53
Quote Anchor link
Overdatum puntNL op 22/08/2010 22:27:47:
*insert face palm*


Twee nutteloze reacties in één topic? Knap ;-)

Onderbouw voortaan wáárom iets een face palm is, dan help je iemand nog..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.