Undifined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:06:15
Quote Anchor link
Om 1 of andere manier kent die de selectbox titel en geboortejaar niet en ik krijg dit maar niet opgelost.

Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 253
Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 256

Hoe kan ik dit oplossen?
Op regel 253 en 256 is de SQL insert code.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` (
        `titel`,
        `akkoord`,
        `nieuwsbrief2`,
        `geboortejaar`,
        `id`, `salt`) VALUES (
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
Gewijzigd op 20/12/2012 15:06:34 door - Marco -
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 20:18:07
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/12/2012 15:07:58
Quote Anchor link
Lees de foutmelding. Blijkbaar is er dan geen titel en geboortejaar ingevoerd in het formulier (of de formuliervelden hebben een andere naam dan 'titel' en 'geboortejaar').
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:08:59
Quote Anchor link
Ik heb titel en geboortejaar beiden ingevuld en de formuliervelden hebben niet een andere naam.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
<p>
                <
label
                for="titel"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>">
                <
/label>
                <
select id="titel" name="titel">
                    <
option value="0">Uw aanhef</option>
                    <
option value="Dhr">Dhr</option>
                    <
option value="Mevr">Mevr.</option>
                <
/select>
            <
/p>
            <
label
                for="geboortejaar"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['geboortejaar'])) echo 'error'; ?>"
            >&nbsp;&nbsp;Geboortedatum:</label>
            <
select id="geboortejaar" name="geboortejaar">
                [
code]<?php
                for($i = date('Y'); $i >= 1900; $i--)
                {

                    if(isset($_SESSION['input']['geboortejaar']) && $_SESSION['input']['geboortejaar'] == $i)
                    {

                        echo '<option value="'.$i.'" selected="selected">'.$i.'</option>';
                    }

                    else
                    {
                        echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
                    }
                }

                ?>

            </select>
?>
 
Chris PHP

Chris PHP

20/12/2012 15:11:25
Quote Anchor link
Haal de quotes is weg bij de inster
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 $sql
= "INSERT INTO usertemp (
        titel,
        akkoord,
        nieuwsbrief2,
        geboortejaar,
        id, salt) VALUES (
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>


Probeer het eens met de bovenstaande query.
Gewijzigd op 20/12/2012 15:12:26 door Chris PHP
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:18:12
Quote Anchor link
Nu krijg ik deze error:
Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 253 Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/site/httpdocs/register.php on line 256 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''password', 'password2', 'bedrijf', 'postadres', 'stad', 'postcode', ' at line 2

Heel de SQL string:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        'password',
        'password2',
        'bedrijf',
        'postadres',
        'stad',
        'postcode',
        'land',
        'telefoon',
        'voornaam',
        'tussenvoegsel',
        'achternaam',
        'postadres2',
        'stad2',
        'postcode2',
        'land2',
        'titel',
        'akkoord',
        'nieuwsbrief2',
        'geboortejaar',
        'id', 'salt') VALUES ('"
.$_POST["email"]."',
        '"
.$_POST["password"]."',
        '"
.$_POST["password2"]."',
        '"
.$_POST["bedrijf"]."',
        '"
.$_POST["postadres"]."',        
        '"
.$_POST["stad"]."',
        '"
.$_POST["postcode"]."',
        '"
.$_POST["land"]."',
        '"
.$_POST["telefoon"]."',
        '"
.$_POST["voornaam"]."',
        '"
.$_POST["tussenvoegsel"]."',
        '"
.$_POST["achternaam"]."',
        '"
.$_POST["postadres2"]."',
        '"
.$_POST["stad2"]."',
        '"
.$_POST["postcode2"]."',
        '"
.$_POST["land2"]."',
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
Gewijzigd op 20/12/2012 15:19:20 door - Marco -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

20/12/2012 15:29:02
Quote Anchor link
Ik denk dat ik het probleem al zie.

Je doet in het label bij titel en geboortejaar deze controle:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(!empty($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>


Echter, als die error niet geset is, dan zul je een foutmelding krijgen. Vervang het eens door dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>
 
No One

No One

20/12/2012 15:29:12
Quote Anchor link
als je print_r($_POST) doet..kun je zien of geboortejaar inderdaad aanwezig is...

Toevoeging op 20/12/2012 15:32:19:

Overigens moet bij die query de lijst met kolomnamen geen singlequotes gebruikt worden..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

 $sql
= "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        password,
        password2,
        bedrijf,
        postadres,
        stad,
        postcode,
        land,
        telefoon,
        voornaam,
        tussenvoegsel,
        achternaam,
        postadres2,
        stad2,
        postcode2,
        land2,
        titel,
        akkoord,
        nieuwsbrief2,
        geboortejaar,
        id, salt) VALUES ('"
.$_POST["email"]."',
        '"
.$_POST["password"]."',
        '"
.$_POST["password2"]."',
        '"
.$_POST["bedrijf"]."',
        '"
.$_POST["postadres"]."',        
        '"
.$_POST["stad"]."',
        '"
.$_POST["postcode"]."',
        '"
.$_POST["land"]."',
        '"
.$_POST["telefoon"]."',
        '"
.$_POST["voornaam"]."',
        '"
.$_POST["tussenvoegsel"]."',
        '"
.$_POST["achternaam"]."',
        '"
.$_POST["postadres2"]."',
        '"
.$_POST["stad2"]."',
        '"
.$_POST["postcode2"]."',
        '"
.$_POST["land2"]."',
        '"
.$_POST["titel"]."',
        '"
.$_POST["akkoord"]."',
        '"
.$_POST["nieuwsbrief2"]."',
        '"
.$_POST["geboortejaar"]."',
        '$id', '$random_chars')"
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:32:27
Quote Anchor link
Ik zie dat je wel behoorlijk vatbaar bent voor SQL Injection.....
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:40:07
Quote Anchor link
@Ozzie ik heb het vervangen maar ik krijg dan nog steeds deze errror:
Notice: Undefined index: titel in /var/www/vhosts/brandofart.com/httpdocs/register.php on line 253 Notice: Undefined index: geboortejaar in /var/www/vhosts/brandofart.com/httpdocs/register.php on line 256 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''password', 'password2', 'bedrijf', 'postadres', 'stad', 'postcode', ' at line 2

@Henze dit is het result van die print_r($_POST)
Array ( => OZZIETest [password] => test123 [password2] => test123 [nieuwsbrief2] => 1 [akkoord] => 1 [recaptcha_challenge_field] => 03AHJ_VuueiuYm2pyBkGzQRbon_QDWWCgUxDiDswL_Khrs7etUDPfDrPZe2tbdte_iurMcJNK4WHQEudafs1FWtYkRVMz83Q6IK18a-SwG_Ovr4BVgsQGVZ2SeYfMqvSN8fO5XdBJN76NyKsD0N8xi58QIZjv-S0TRx7qFH5DQ1fCTEKZ99bP4RKYR1LF8EPa64iKRP9aEaFyC [recaptcha_response_field] => principally mseyse [x] => 74 [y] => 29 [bedrijf] => TestCompany [voornaam] => TestVoornaam [tussenvoegsel] => TestTussenvoegsel [achternaam] => TestAchternaam [postadres] => TestStraat 23 [stad] => Teststad [postcode] => 2222 DD [land] => TestLand [telefoon] => Telefoon nummmer [postadres2] => TestPostadrest [stad2] => TestStad [postcode2] => 2425 EE [land2] => TestLAnd )

@Aar oei dat is idd niet zo goed ligt dat aan de SQL string? zoja hoe moet ik die verbeteren dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:41:46
Quote Anchor link
Door mysql_real_escape_string() over je $_POST variabelen te halen.
In je array staat geen index met 'geboortejaar', dus blijkbaar is deze niet ingevuld.
Gewijzigd op 20/12/2012 15:43:16 door - Ariën -
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:44:56
Quote Anchor link
Dus '".$_POST["email"]."' moet '".mysql_real_escape_string($_POST["email"])."', zijn?
 
No One

No One

20/12/2012 15:46:20
Quote Anchor link
ja
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:50:14
Quote Anchor link
Ok dan pas ik dat alvast aan :)
 
No One

No One

20/12/2012 15:51:08
Quote Anchor link
Aar: ik denk zelfs dat dat formulier element niet eens wordt meegestuurd...
Marco: weet je zeker dat de select element binnen de formtags staat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 15:51:39
Quote Anchor link
is deze niet toevallig disabled? In dat geval wordt deze ook vaak niet meegestuurd.
 
Max -

Max -

20/12/2012 15:55:44
Quote Anchor link
- Marco - op 20/12/2012 15:44:56:
Dus '".$_POST["email"]."' moet '".mysql_real_escape_string($_POST["email"])."', zijn?


Een makkelijke manier om die $_POST's te beveiligen is dmv dit

Quote:

foreach(array_keys($_POST) as $key)
{
$clean[$key] = mysql_real_escape_string($_POST[$key]);
}

---

$iets = $clean['iets'];



Scheelt je een hoop werk ;)
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 15:58:07
Quote Anchor link
Ja die selectbox staat binnen <form> en </form>
Ik heb niks disabled aar en ook voor de zekerheid ff ctrl+f (zoeken) naar disabled en ook niks gevonden :p

@max ok dankjewel ik had het al helemaal aangepast maar ik zal het onthouden voor de volgende x! :D

Toevoeging op 20/12/2012 16:01:19:

@ de rest ik kan HEEEL de pagina wel ff posten op pastebin? dan kunnen jullie misschien de error vinden :p
Gewijzigd op 20/12/2012 15:59:44 door - Marco -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 16:03:36
Quote Anchor link
of plaats je relevante formuliercode in dit topic. Pastebin vergaat toch weer.
Gewijzigd op 20/12/2012 16:04:00 door - Ariën -
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 16:07:51
Quote Anchor link
ok hier is het php deel van het form en een deel van html stuk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
<?php
 if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Zorgen dat de array met errors leeg is.
    $_SESSION['errors'] = array();
    $_SESSION['input'] = array();
    
    // Velden in het formulier definiëren
    $formuliervelden = array(
        'password' => 'text',
        'password2' => 'text',
        'bedrijf' => 'text',
        'postadres' => 'text',
        'stad' => 'text',
        'email' => 'text',
        'voornaam' => 'text',
        'tussenvoegsel' => 'text',
        'achternaam' => 'text',
        'postcode' => 'text',
        'postcode2' => 'text',
        'postadres2' => 'text',
        'stad2' => 'text',
        'land' => 'text',
        'land2' => 'text',
        'telefoon' => 'text',
        'geboortejaar' => 'select',
        'titel' => 'select',
        'nieuwsbrief2' => 'select',
        'akkoord' => 'akkoord',
    );

    
    // Velden waar geen controle op uitgevoerd hoeft te worden.
    $no_check = array('telefoon', 'postadres2', 'stad2', 'postcode2', 'land2', "tussenvoegsel", "nieuwsbrief2",);

    
    // Loop alle elementen uit de $_POST array langs
    foreach($formuliervelden as $veld => $type)
    {

        if($type == 'akkoord')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                $errors[] = '- Je moet de Algemene Voorwaarden Accepteren';
            }

            else
            {
                $_SESSION['input'][$veld] = $_POST[$veld];
            }
        }

    
        elseif($type == 'radio')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                $errors[] = '- Kies een optie bij "'.$veld.'"';
            }

            else
            {
                $_SESSION['input'][$veld] = $_POST[$veld];
            }
        }
  
        elseif($type == 'nieuws')
        {

            if(empty($_POST[$veld]) && !in_array($veld, $no_check))
            {

                continue;
            }

            else
            {
               continue;
            }
        }
    
        else
        {
            if(isset($_POST[$veld]))
            {

                // Spaties voor en achter input verwijderen
                $value = trim($_POST[$veld]);
                
                // Ingevulde waarden in een sessievariabele zetten.
                $_SESSION['input'][$veld] = $value;
                
                // Controle van verschillende velden.
                // Velden waar geen controle op uitgevoerd hoeft te worden overslaan.

                if(in_array($veld, $no_check))
                {

                    continue;
                }

                // Controle op geldige gebruikersnaam (langer dan 6 tekens).
                elseif($veld == 'email')
                {

                    if(strlen($value) <= 3)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldige gebruikersnaam ingevuld.';
                    }
                }

                // Controle op password overeenkomst .
                elseif($veld == 'password')
                {

                    if(strlen($value) <= 3)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldig wachtwoord ingevuld.';
                    }
                }
    
                // Controle op land overeenkomst .
                elseif($veld == 'land')
                {

                    if(strlen($value) <= 1)
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldig land ingevuld.';
                    }
                }

                
                
                
                // Controle op geldige postcode (4 cijfers + 2 letters).
                elseif($veld == 'postcode')
                {

                    if(!preg_match('/^[0-9]{4}[[:space:]]?[a-z]{2}$/i', $value))
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je hebt geen geldige postcode ingevuld.';
                    }
                }

                // Controle of rest van de velden ingevuld is.
                else
                {
                    if(empty($value)
                    ||
$value == "Bedrijf"
                    || $value == "Stad"
                    || $value == "Land"
                    || $value == "Telefoon nummer"
                    || $value == "Voornaam"
                    || $value == "tussenvoegsel"
                    || $value == "Achternaam"
                    || $value == "Postcode"
                    || $value == "Post adres"
                    || $value == "E-mail"
                    || $value == "Wachtwoord"
                    || $value == "Herhaal Wachtwoord")
                    {

                        $_SESSION['errors'][$veld] = true;
                        $errors[] = '- Je bent vergeten het veld '.$veld.' in te vullen.';            
                    }
                
                }
            }

            else
            {
                $errors[] = '- Het veld '.$veld.' ontbreekt aan het formulier';
            }
            
        }      
    }

    if($_POST ["password"] != $_POST ["password2"])
        {

            $_SESSION['errors'][$veld] = true;
            $errors[] =  '- De wachtwoorden komen niet overeen.';
        }

        // Genereer een random nummer
        $id = substr(number_format(time() * rand(),0,'',''),0,10);
        
        // Geneer random salt
        
        $random_chars = "";
        $characters = array(
        "a","b","c","d","e","f","g","h","i","j","k","l","m",
        "n","o","p","q","r","s","t","u","v","w","x","y","z",
        "A","B","C","D","E","F","G","H","I","J","K","L","M",
        "N","O","P","Q","R","S","T","U","V","W","X","Y","Z",
        "1","2","3","4","5","6","7","8","9","0",
        "!","@","#","$","%","^","&","*","(");

        $keys = array();

        while(count($keys) < 40) {
            $x = mt_rand(0, count($characters)-1);
            if(!in_array($x, $keys)) {
               $keys[] = $x;
            }
        }


        foreach($keys as $key)
        {

           $random_chars .= $characters[$key];
        }

        $random_chars = '$2a$12$' . $random_chars .'$';

    // Verwerk het formulier als er geen fouten opgetreden zijn.
    if(empty($_SESSION['errors']))
    {

         require_once('recaptchalib.php');
          $privatekey = "DEZEKEYBLIJFTPRIVE";
          $resp = recaptcha_check_answer ($privatekey,
                                        $_SERVER["REMOTE_ADDR"],
                                        $_POST["recaptcha_challenge_field"],
                                        $_POST["recaptcha_response_field"]);

          if (!$resp->is_valid) {
            // What happens when the CAPTCHA was entered incorrectly
            die ("The reCAPTCHA wasn't entered correctly. Go back and try it again." .
                 "(reCAPTCHA said: " . $resp->error . ")");
          }
else {
            // Your code here to handle a successful verification
            
        
         $sql = "INSERT INTO `usertemp` ( `email`,
        'password',
        'password2',
        'bedrijf',
        'postadres',
        'stad',
        'postcode',
        'land',
        'telefoon',
        'voornaam',
        'tussenvoegsel',
        'achternaam',
        'postadres2',
        'stad2',
        'postcode2',
        'land2',
        'titel',
        'akkoord',
        'nieuwsbrief2',
        'geboortejaar',
        'id', 'salt') VALUES ('"
.mysql_real_escape_string($_POST["email"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["password"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["password2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["bedrijf"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postadres"])."',    
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["stad"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postcode"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["land"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["telefoon"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["voornaam"])."',
        
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["tussenvoegsel"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["achternaam"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postadres2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["stad2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["postcode2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["land2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["titel"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["akkoord"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["nieuwsbrief2"])."',
        '"
.mysql_real_escape_string($_POST["geboortejaar"])."',
        '$id', '$random_chars')"
;
                
        $result = mysql_query($sql, $connection);
            /*or die ("niet gelukt om de query:
            $sql uit te voeren op $connection");*/

        echo mysql_error();
        
          }

    }
}

?>

 -----------------------------------------START HTML---------------------------------
 <form method="POST" name="example" action="">
 <p>
          <label
                for="nieuwsbrief2"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['nieuwsbrief2'])) echo 'error'; ?>">
                </label>
                <select id="nieuwsbrief2" name="nieuwsbrief2">
                    <option value="0">Nieuwsbrief ontvangen?</option>
                    <option value="1">Ja</option>
                    <option value="0">Nee</option>
                </select></p>
     <p>
                <label
                for="titel"
                class="field <?php if(isset($_SESSION['errors']['titel'])) echo 'error'; ?>">
                </label>
                <select id="titel" name="titel">
                    <option value="0">Uw aanhef</option>
                    <option value="Dhr">Dhr</option>
                    <option value="Mevr">Mevr.</option>
                </select>
            </p>
            <label
                for="geboortejaar"
                class="field <?php if(!empty($_SESSION['errors']['geboortejaar'])) echo 'error'; ?>"
            >&nbsp;&nbsp;Geboortedatum:</label>
            <select id="geboortejaar" name="geboortejaar">
                <?php
                for($i = date('Y'); $i >= 1900; $i--)
                {

                    if(isset($_SESSION['input']['geboortejaar']) && $_SESSION['input']['geboortejaar'] == $i)
                    {

                        echo '<option value="'.$i.'" selected="selected">'.$i.'</option>';
                    }

                    else
                    {
                        echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
                    }
                }

                ?>

            </select>
 </form>        
        <!-- set input type to password onfocus -->
        <script type="text/javascript">
          function onFocusWachtwoord(id)
          {
               id.type="password";
               id.value="";
          }          
          function onFocusHerhaalWachtwoord(id)
          {
               id.type="password";
               id.value="";
          }
          
          function blurFunction(id, informationToFill)
          {
            if (id.value == '')
            {
                id.value = informationToFill;
                
                if((informationToFill == 'Wachtwoord') || (informationToFill == 'Herhaal wachtwoord'))
                {
                    id.type="text";
                }
            }
          }
        </script>
?>

Gewijzigd op 20/12/2012 16:23:11 door - Marco -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 16:09:32
Quote Anchor link
code-tags a.u.b.


En je HTML-source uit je browser?
 
- Marco -

- Marco -

20/12/2012 16:10:04
Quote Anchor link
wat bedoel je html source? hierboven is toch de enige relevante code?
Gewijzigd op 20/12/2012 16:15:33 door - Marco -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.