uniek sorteren uit DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
BlcKJcK

BlcKJcK

15/01/2007 00:59:00
Quote Anchor link
Hallo phphulp,

ik heb jullie hulp nodig, de titel zegt eigenlijk al genoeg,

uit een queryresult krijg ik dit (een aanal cijfers bestaande uit 2 karakters):

13
14
16
22
23
25
31
32
33
34
35
36
44
46

Het linkerkarakter mag meedere malen voorkomen, maar het rechterkarakter moet uniek blijven. Hoe is dit (direct) te realiseren in SQL, en anders in php (sort functie)

Dit moet uiteindelijk het resultaat worden van bovenstaande uitvoer:

13
22
25
31
44
46
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door BlcKJcK
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 18:45:01
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

15/01/2007 01:05:00
Quote Anchor link
de mysql functie DISTINCT gaat hierover.

volgens mij was het zo uit mn hoofd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$query
= "SELECT DISTINCT(field),field2, field3 FROM somehing order by id DESC";

?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/01/2007 01:24:00
Quote Anchor link
BlcKJcK schreef op 15.01.2007 00:59:
Het linkerkarakter mag meedere malen voorkomen, maar het rechterkarakter moet uniek blijven.

Het kan bijna niet anders of je datamodel klopt niet. Waarom wil je dit zo?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

15/01/2007 08:06:00
Quote Anchor link
Ik ben net als Jan Koehoorn errug benieuwt waarom je dit wilt. Ik kan alvast verklappen dat Jurgens oplossing niet de juiste is.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

15/01/2007 09:21:00
Quote Anchor link
Ik kan niet echt bevatten waarom je dit zou willen, maar de truc zit um in het gebruik van de ingebouwde substring functie van mysql.

Input
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
CREATE TABLE `test` (
  `id` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment,
  `field1` varchar(255) default NULL,
  `field2` varchar(255) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
)


INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '10', 'Lorem Ipsum 10');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '11', 'Lorem Ipsum 11');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '12', 'Lorem Ipsum 12');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '13', 'Lorem Ipsum 13');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '14', 'Lorem Ipsum 14');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '15', 'Lorem Ipsum 15');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '16', 'Lorem Ipsum 16');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '17', 'Lorem Ipsum 17');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '18', 'Lorem Ipsum 18');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '19', 'Lorem Ipsum 19');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '20', 'Lorem Ipsum 20');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '21', 'Lorem Ipsum 21');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '22', 'Lorem Ipsum 22');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '23', 'Lorem Ipsum 23');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '24', 'Lorem Ipsum 24');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '25', 'Lorem Ipsum 25');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '26', 'Lorem Ipsum 26');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '27', 'Lorem Ipsum 27');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '28', 'Lorem Ipsum 28');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '29', 'Lorem Ipsum 29');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '30', 'Lorem Ipsum 30');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '31', 'Lorem Ipsum 31');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '32', 'Lorem Ipsum 32');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '33', 'Lorem Ipsum 33');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '34', 'Lorem Ipsum 34');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '35', 'Lorem Ipsum 35');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '36', 'Lorem Ipsum 36');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '37', 'Lorem Ipsum 37');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '38', 'Lorem Ipsum 38');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '39', 'Lorem Ipsum 39');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '40', 'Lorem Ipsum 40');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '41', 'Lorem Ipsum 41');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '42', 'Lorem Ipsum 42');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '43', 'Lorem Ipsum 43');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '44', 'Lorem Ipsum 44');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '45', 'Lorem Ipsum 45');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '46', 'Lorem Ipsum 46');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '47', 'Lorem Ipsum 47');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '48', 'Lorem Ipsum 48');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '49', 'Lorem Ipsum 49');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '50', 'Lorem Ipsum 50');


SQL:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT DISTINCT substring(`field1`, 2, 1) AS `_char`, id, field1, field2
FROM `test`
GROUP BY `_char`


Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
0      2      10      Lorem Ipsum 10
1     3     11     Lorem Ipsum 11
2     4     12     Lorem Ipsum 12
3     5     13     Lorem Ipsum 13
4     6     14     Lorem Ipsum 14
5     7     15     Lorem Ipsum 15
6     8     16     Lorem Ipsum 16
7     9     17     Lorem Ipsum 17
8     10     18     Lorem Ipsum 18
9     11     19     Lorem Ipsum 19
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.