uniek sorteren uit DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »
BlcKJcK

BlcKJcK

15/01/2007 00:59:00
Quote Anchor link
Hallo phphulp,

ik heb jullie hulp nodig, de titel zegt eigenlijk al genoeg,

uit een queryresult krijg ik dit (een aanal cijfers bestaande uit 2 karakters):

13
14
16
22
23
25
31
32
33
34
35
36
44
46

Het linkerkarakter mag meedere malen voorkomen, maar het rechterkarakter moet uniek blijven. Hoe is dit (direct) te realiseren in SQL, en anders in php (sort functie)

Dit moet uiteindelijk het resultaat worden van bovenstaande uitvoer:

13
22
25
31
44
46
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door BlcKJcK
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:42:58
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

15/01/2007 01:05:00
Quote Anchor link
de mysql functie DISTINCT gaat hierover.

volgens mij was het zo uit mn hoofd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$query
= "SELECT DISTINCT(field),field2, field3 FROM somehing order by id DESC";

?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/01/2007 01:24:00
Quote Anchor link
BlcKJcK schreef op 15.01.2007 00:59:
Het linkerkarakter mag meedere malen voorkomen, maar het rechterkarakter moet uniek blijven.

Het kan bijna niet anders of je datamodel klopt niet. Waarom wil je dit zo?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

15/01/2007 08:06:00
Quote Anchor link
Ik ben net als Jan Koehoorn errug benieuwt waarom je dit wilt. Ik kan alvast verklappen dat Jurgens oplossing niet de juiste is.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

15/01/2007 09:21:00
Quote Anchor link
Ik kan niet echt bevatten waarom je dit zou willen, maar de truc zit um in het gebruik van de ingebouwde substring functie van mysql.

Input
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
CREATE TABLE `test` (
  `id` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment,
  `field1` varchar(255) default NULL,
  `field2` varchar(255) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
)


INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '10', 'Lorem Ipsum 10');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '11', 'Lorem Ipsum 11');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '12', 'Lorem Ipsum 12');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '13', 'Lorem Ipsum 13');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '14', 'Lorem Ipsum 14');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '15', 'Lorem Ipsum 15');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '16', 'Lorem Ipsum 16');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '17', 'Lorem Ipsum 17');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '18', 'Lorem Ipsum 18');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '19', 'Lorem Ipsum 19');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '20', 'Lorem Ipsum 20');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '21', 'Lorem Ipsum 21');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '22', 'Lorem Ipsum 22');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '23', 'Lorem Ipsum 23');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '24', 'Lorem Ipsum 24');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '25', 'Lorem Ipsum 25');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '26', 'Lorem Ipsum 26');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '27', 'Lorem Ipsum 27');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '28', 'Lorem Ipsum 28');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '29', 'Lorem Ipsum 29');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '30', 'Lorem Ipsum 30');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '31', 'Lorem Ipsum 31');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '32', 'Lorem Ipsum 32');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '33', 'Lorem Ipsum 33');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '34', 'Lorem Ipsum 34');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '35', 'Lorem Ipsum 35');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '36', 'Lorem Ipsum 36');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '37', 'Lorem Ipsum 37');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '38', 'Lorem Ipsum 38');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '39', 'Lorem Ipsum 39');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '40', 'Lorem Ipsum 40');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '41', 'Lorem Ipsum 41');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '42', 'Lorem Ipsum 42');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '43', 'Lorem Ipsum 43');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '44', 'Lorem Ipsum 44');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '45', 'Lorem Ipsum 45');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '46', 'Lorem Ipsum 46');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '47', 'Lorem Ipsum 47');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '48', 'Lorem Ipsum 48');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '49', 'Lorem Ipsum 49');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '50', 'Lorem Ipsum 50');


SQL:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT DISTINCT substring(`field1`, 2, 1) AS `_char`, id, field1, field2
FROM `test`
GROUP BY `_char`


Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
0      2      10      Lorem Ipsum 10
1     3     11     Lorem Ipsum 11
2     4     12     Lorem Ipsum 12
3     5     13     Lorem Ipsum 13
4     6     14     Lorem Ipsum 14
5     7     15     Lorem Ipsum 15
6     8     16     Lorem Ipsum 16
7     9     17     Lorem Ipsum 17
8     10     18     Lorem Ipsum 18
9     11     19     Lorem Ipsum 19
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.