uniek sorteren uit DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »
BlcKJcK

BlcKJcK

15/01/2007 00:59:00
Quote Anchor link
Hallo phphulp,

ik heb jullie hulp nodig, de titel zegt eigenlijk al genoeg,

uit een queryresult krijg ik dit (een aanal cijfers bestaande uit 2 karakters):

13
14
16
22
23
25
31
32
33
34
35
36
44
46

Het linkerkarakter mag meedere malen voorkomen, maar het rechterkarakter moet uniek blijven. Hoe is dit (direct) te realiseren in SQL, en anders in php (sort functie)

Dit moet uiteindelijk het resultaat worden van bovenstaande uitvoer:

13
22
25
31
44
46
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door BlcKJcK
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 06:53:18
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

15/01/2007 01:05:00
Quote Anchor link
de mysql functie DISTINCT gaat hierover.

volgens mij was het zo uit mn hoofd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$query
= "SELECT DISTINCT(field),field2, field3 FROM somehing order by id DESC";

?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

15/01/2007 01:24:00
Quote Anchor link
BlcKJcK schreef op 15.01.2007 00:59:
Het linkerkarakter mag meedere malen voorkomen, maar het rechterkarakter moet uniek blijven.

Het kan bijna niet anders of je datamodel klopt niet. Waarom wil je dit zo?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

15/01/2007 08:06:00
Quote Anchor link
Ik ben net als Jan Koehoorn errug benieuwt waarom je dit wilt. Ik kan alvast verklappen dat Jurgens oplossing niet de juiste is.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

15/01/2007 09:21:00
Quote Anchor link
Ik kan niet echt bevatten waarom je dit zou willen, maar de truc zit um in het gebruik van de ingebouwde substring functie van mysql.

Input
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
CREATE TABLE `test` (
  `id` int(10) unsigned NOT NULL auto_increment,
  `field1` varchar(255) default NULL,
  `field2` varchar(255) default NULL,
  PRIMARY KEY  (`id`)
)


INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '10', 'Lorem Ipsum 10');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '11', 'Lorem Ipsum 11');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '12', 'Lorem Ipsum 12');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '13', 'Lorem Ipsum 13');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '14', 'Lorem Ipsum 14');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '15', 'Lorem Ipsum 15');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '16', 'Lorem Ipsum 16');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '17', 'Lorem Ipsum 17');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '18', 'Lorem Ipsum 18');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '19', 'Lorem Ipsum 19');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '20', 'Lorem Ipsum 20');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '21', 'Lorem Ipsum 21');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '22', 'Lorem Ipsum 22');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '23', 'Lorem Ipsum 23');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '24', 'Lorem Ipsum 24');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '25', 'Lorem Ipsum 25');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '26', 'Lorem Ipsum 26');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '27', 'Lorem Ipsum 27');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '28', 'Lorem Ipsum 28');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '29', 'Lorem Ipsum 29');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '30', 'Lorem Ipsum 30');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '31', 'Lorem Ipsum 31');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '32', 'Lorem Ipsum 32');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '33', 'Lorem Ipsum 33');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '34', 'Lorem Ipsum 34');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '35', 'Lorem Ipsum 35');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '36', 'Lorem Ipsum 36');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '37', 'Lorem Ipsum 37');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '38', 'Lorem Ipsum 38');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '39', 'Lorem Ipsum 39');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '40', 'Lorem Ipsum 40');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '41', 'Lorem Ipsum 41');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '42', 'Lorem Ipsum 42');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '43', 'Lorem Ipsum 43');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '44', 'Lorem Ipsum 44');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '45', 'Lorem Ipsum 45');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '46', 'Lorem Ipsum 46');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '47', 'Lorem Ipsum 47');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '48', 'Lorem Ipsum 48');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '49', 'Lorem Ipsum 49');
INSERT INTO `test` (`id` , `field1` , `field2`) VALUES ('', '50', 'Lorem Ipsum 50');


SQL:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT DISTINCT substring(`field1`, 2, 1) AS `_char`, id, field1, field2
FROM `test`
GROUP BY `_char`


Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
0      2      10      Lorem Ipsum 10
1     3     11     Lorem Ipsum 11
2     4     12     Lorem Ipsum 12
3     5     13     Lorem Ipsum 13
4     6     14     Lorem Ipsum 14
5     7     15     Lorem Ipsum 15
6     8     16     Lorem Ipsum 16
7     9     17     Lorem Ipsum 17
8     10     18     Lorem Ipsum 18
9     11     19     Lorem Ipsum 19
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.