Update query loopt fout ??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:17:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?php
include 'connect.php';
function
add($string) {
    $string=mysql_real_escape_string($string);
    return $string;
}
function
strip($string) {
    $string=stripslashes($string);
    $string=htmlspecialchars($string);
    return $string;
}

$qry="SELECT * FROM ".$_GET["tabel"];
if ( !($result = mysql_query($qry)) ) {
    echo "Error: ".mysql_error();
}

else {
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        $error=0;
        $goed=0;
        while (list($key, $val) = each($_POST)) {
            if ($key != "submit_edit") {
                if (!mysql_query("UPDATE ".$_GET['tabel']." SET ".$key." = ".add($val)." WHERE id = ".$_GET['id'])) {
                    echo "Error: ".trigger_error(mysql_error());
                    $error++;
                }

                else {
                    $goed++;
                }
            }
        }

        if ($error==0) {
            echo 'Succesvol ge-update!!';
            echo '<meta http-equiv="refresh" content="2; URL=edit.php?tabel='.$_GET["tabel"].'&id='.$_GET["id"].'" />';
        }

        else {
            echo 'Er is een error opgetreden.';
            echo '<br />Er zijn '.$goed.' Query\'s gelukt.';
        }
    }

    else {
        echo '<form action="edit.php?tabel='.$_GET["tabel"].'&id='.$_GET["id"].'" method="POST">';
            $i=0;
            $a=0;
            $fields=mysql_num_fields($result);
            while ($i != mysql_num_fields($result)) {
                $field_names = array();
                $field_type = array();
                while ($i != mysql_num_fields($result)) {
                    $field_names[] = mysql_field_name($result, $i);
                    $field_types[] = mysql_field_type($result, $i);
                    $i++;
                }

                echo '<table style="width: auto; margin: 0px auto; margin-top: 40px;">';
                    foreach ($field_names as $field_name) {
                        $Qry=mysql_query("SELECT ".$field_name." FROM ".$_GET["tabel"]." WHERE id = ".$_GET["id"]) or die (mysql_error());
                        while ($row=mysql_fetch_assoc($Qry)) {
                            echo '<tr>';
                                echo '<th align="left" valign="top">'.$field_name.'</th>';
                                if ($field_name == "album") {
                                    echo '<td>';
                                        $qrY=mysql_query("SELECT * FROM album") or die (mysql_error());
                                        echo '<select name="'.$field_name.'">';
                                            while ($rijtje=mysql_fetch_assoc($qrY)) {
                                                if ($rijtje["id"] == $row[$field_name]) {
                                                    echo '<option value="'.$rijtje["id"].'" selected="selected">'.$rijtje["naam"].'</option>';
                                                }

                                                else {
                                                    echo '<option value="'.$rijtje["id"].'">'.$rijtje["naam"].'</option>';
                                                }
                                            }

                                        echo '</select>';
                                    echo '</td>';
                                }

                                elseif (mysql_field_type($result, $a) != "blob") {
                                    echo '<td><input type="text" name="'.$field_name.'" value="'.strip($row[$field_name]).'"></td>';
                                }

                                else {
                                    $row[$field_name]=str_replace("<br />", "\n\r", $row[$field_name]);
                                    echo '<td><textarea name="'.$field_name.'" cols="70" rows="10">'.strip($row[$field_name]).'</textarea></td>';
                                }

                            echo '</tr>';            
                        }

                        $a++;
                    }

                    echo '<tr>';
                        echo '<td><a href="index.php?page=edit&delete=ja&tabel='.$_GET["tabel"].'&id='.$_GET["id"].'" onclick="javascript: return confirm(\'Weet je zeker dat je deze waarde wilt wissen?\')"><input type="button" class="submit" name="wissen" value="wissen"></a></td>';
                        echo "<td><input type='submit' class='submit' name='submit_edit' value='opslaan'></td>";
                    echo '</tr>';
                echo '</table>';
            }

        echo '</form>';
    }
}

?>


En de volgende errors:
Notice: Unknown column 'Test' in 'field list' in /*knip*/edit.php on line 22
Error: 1
Notice: Unknown table '1248025619IMG_4611' in field list in /*knip*/edit.php on line 22
Error: 1
Notice: Unknown column 'Test' in 'field list' in /*knip*/edit.php on line 22
Error: 1Er is een error opgetreden.

Hoe kan het dat hij verkeerd loopt na een aantal goed te hebben gedaan ??

Notice: Unknown column 'Test' in 'field list' in /*knip*/edit.php on line 23
Error: 1
Notice: Unknown table '1248025619IMG_4611' in field list in /*knip*/edit.php on line 23
Error: 1Er is een error opgetreden.
Er zijn 4 Query's gelukt

Uiteraard is 1248025619IMG_4611 geen tabel en is column 'Test' in 'field list' geen kolom, maar zijn dit waarden...

ergens zit er dus een "lek" in het script...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:55:15
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:21:00
Quote Anchor link
Die kolommen en tabellen bestaan dus niet in je database.

Edit: Tekst hoort tussen enkele quotes te staan. Verder moet je userinput altijd beveiligen met mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:22:00
Quote Anchor link
Ik had net het bericht een beetje ge-edit om het iets duidelijker te maken ;), ik had er dus ook bijgezet dat dat inderdaad geen tabellen en kolommen zijn.

Edit::
Het is geen user input, het is input wat ik zelf gebruik om dingen te wijzigen (als admin dus).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
Lol lol

lol lol

19/07/2009 21:26:00
Quote Anchor link
"UPDATE ".$_GET['tabel']." SET ".$key." = ".add($val)." WHERE id = ".$_GET['id']

Volgens mij sluit jij hier de Query niet goed af.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:28:00
Quote Anchor link
Ik zie GET en POST staan, dat is userinput.
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:30:00
Quote Anchor link
@lol: De Query word weldegelijk goed afgesloten ;)
@SanThe: Dat is input die ik zelf verstuur... via inderdaad GET en POST
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:32:00
Quote Anchor link
Dus jij maakt nooit fouten, je vergist je nooit en je kan feilloos typen?
Ja, dan heb je geen beveiliging nodig.
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:34:00
Quote Anchor link
Tuurlijk maak ik ook fouten, ik ben namelijk ook een mens, maar ik zal het beveiligen... en nu graag weer ontopic aub....
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:37:00
Quote Anchor link
Ik vind beveiliging behoorlijk ontopic.
Maar wat werkt er nu nog niet?
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:44:00
Quote Anchor link
Ik zal even mijn database model erbij "pakken"...

CREATE TABLE `foto` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`album` int(11) NOT NULL default '0',
`titel` varchar(150) collate utf8_unicode_ci NOT NULL default '',
`naam` varchar(150) collate utf8_unicode_ci NOT NULL default '',
`beschrijving` text collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`volg_nr` int(11) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=2

Nu heb ik dus geen tabel met de naam 1248025619IMG_4611 en geen kolom met de naam Test...

Als ik de query uit voer krijg ik dus te horen dat die tabel, nog de kolom niet bestaan...

Het vage is dus dat hij er 4 goed uitvoert, en dat de vijfde hij de waarde die in het <input> field zitten gebruikt als tabel of als naam van de kolom ??

Als ik de pagina open heb ik de volgende broncode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<form action="edit.php?tabel=foto&id=1" method="POST">
    <table style="width: auto; margin: 0px auto; margin-top: 40px;">
        <tr>
            <th align="left" valign="top">id</th>
            <td><input type="text" name="id" value="1"></td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">album</th>
            <td>
                <select name="album">
                    <option value="1" selected="selected">Marille</option>
                </select>
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">titel</th>
            <td><input type="text" name="titel" value="Test"></td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">naam</th>
            <td><input type="text" name="naam" value="1248025619IMG_4611.JPG"></td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">beschrijving</th>
            <td><textarea name="beschrijving" cols="70" rows="10"></textarea></td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">volg_nr</th>
            <td><input type="text" name="volg_nr" value="0"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td><a href="index.php?page=edit&delete=ja&tabel=foto&id=1" onclick="javascript: return confirm('Weet je zeker dat je deze waarde wilt wissen?')"><input type="button" class="submit" name="wissen" value="wissen"></a></td>
            <td><input type='submit' class='submit' name='submit_edit' value='opslaan'></td>
        </tr>
    </table>
</form>

De broncode klopt, alleen het updaten klopt niet....

Het vreemde is dus dat hij naam, waarde en tabel door elkaar haalt maar dit pas doet na 4 update query's...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:48:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.07.2009 21:21:
Edit: Tekst hoort tussen enkele quotes te staan.

Die missen nog steeds in de query.
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:53:00
Quote Anchor link
Whoej, over het hoofd gezien, fouten maken is dus toch menselijk :P
Bedankt voor jullie tijd ;)
 
Afra ca

Afra ca

19/07/2009 22:01:00
Quote Anchor link
Kleine opmerking:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function add($string) {
    $string=mysql_real_escape_string($string);
    return $string;
}
function
strip($string) {
    $string=stripslashes($string);
    $string=htmlspecialchars($string);
    return $string;
}

?>


Kan wat korter :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function add($string){
    return mysql_real_escape_string($string);
}
function
strip($string){
    return htmlspecialchars(stripslashes($string));
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.