Update query loopt fout ??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:17:00
Quote Anchor link
Ik heb het volgende script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?php
include 'connect.php';
function
add($string) {
    $string=mysql_real_escape_string($string);
    return $string;
}
function
strip($string) {
    $string=stripslashes($string);
    $string=htmlspecialchars($string);
    return $string;
}

$qry="SELECT * FROM ".$_GET["tabel"];
if ( !($result = mysql_query($qry)) ) {
    echo "Error: ".mysql_error();
}

else {
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
        $error=0;
        $goed=0;
        while (list($key, $val) = each($_POST)) {
            if ($key != "submit_edit") {
                if (!mysql_query("UPDATE ".$_GET['tabel']." SET ".$key." = ".add($val)." WHERE id = ".$_GET['id'])) {
                    echo "Error: ".trigger_error(mysql_error());
                    $error++;
                }

                else {
                    $goed++;
                }
            }
        }

        if ($error==0) {
            echo 'Succesvol ge-update!!';
            echo '<meta http-equiv="refresh" content="2; URL=edit.php?tabel='.$_GET["tabel"].'&id='.$_GET["id"].'" />';
        }

        else {
            echo 'Er is een error opgetreden.';
            echo '<br />Er zijn '.$goed.' Query\'s gelukt.';
        }
    }

    else {
        echo '<form action="edit.php?tabel='.$_GET["tabel"].'&id='.$_GET["id"].'" method="POST">';
            $i=0;
            $a=0;
            $fields=mysql_num_fields($result);
            while ($i != mysql_num_fields($result)) {
                $field_names = array();
                $field_type = array();
                while ($i != mysql_num_fields($result)) {
                    $field_names[] = mysql_field_name($result, $i);
                    $field_types[] = mysql_field_type($result, $i);
                    $i++;
                }

                echo '<table style="width: auto; margin: 0px auto; margin-top: 40px;">';
                    foreach ($field_names as $field_name) {
                        $Qry=mysql_query("SELECT ".$field_name." FROM ".$_GET["tabel"]." WHERE id = ".$_GET["id"]) or die (mysql_error());
                        while ($row=mysql_fetch_assoc($Qry)) {
                            echo '<tr>';
                                echo '<th align="left" valign="top">'.$field_name.'</th>';
                                if ($field_name == "album") {
                                    echo '<td>';
                                        $qrY=mysql_query("SELECT * FROM album") or die (mysql_error());
                                        echo '<select name="'.$field_name.'">';
                                            while ($rijtje=mysql_fetch_assoc($qrY)) {
                                                if ($rijtje["id"] == $row[$field_name]) {
                                                    echo '<option value="'.$rijtje["id"].'" selected="selected">'.$rijtje["naam"].'</option>';
                                                }

                                                else {
                                                    echo '<option value="'.$rijtje["id"].'">'.$rijtje["naam"].'</option>';
                                                }
                                            }

                                        echo '</select>';
                                    echo '</td>';
                                }

                                elseif (mysql_field_type($result, $a) != "blob") {
                                    echo '<td><input type="text" name="'.$field_name.'" value="'.strip($row[$field_name]).'"></td>';
                                }

                                else {
                                    $row[$field_name]=str_replace("<br />", "\n\r", $row[$field_name]);
                                    echo '<td><textarea name="'.$field_name.'" cols="70" rows="10">'.strip($row[$field_name]).'</textarea></td>';
                                }

                            echo '</tr>';            
                        }

                        $a++;
                    }

                    echo '<tr>';
                        echo '<td><a href="index.php?page=edit&delete=ja&tabel='.$_GET["tabel"].'&id='.$_GET["id"].'" onclick="javascript: return confirm(\'Weet je zeker dat je deze waarde wilt wissen?\')"><input type="button" class="submit" name="wissen" value="wissen"></a></td>';
                        echo "<td><input type='submit' class='submit' name='submit_edit' value='opslaan'></td>";
                    echo '</tr>';
                echo '</table>';
            }

        echo '</form>';
    }
}

?>


En de volgende errors:
Notice: Unknown column 'Test' in 'field list' in /*knip*/edit.php on line 22
Error: 1
Notice: Unknown table '1248025619IMG_4611' in field list in /*knip*/edit.php on line 22
Error: 1
Notice: Unknown column 'Test' in 'field list' in /*knip*/edit.php on line 22
Error: 1Er is een error opgetreden.

Hoe kan het dat hij verkeerd loopt na een aantal goed te hebben gedaan ??

Notice: Unknown column 'Test' in 'field list' in /*knip*/edit.php on line 23
Error: 1
Notice: Unknown table '1248025619IMG_4611' in field list in /*knip*/edit.php on line 23
Error: 1Er is een error opgetreden.
Er zijn 4 Query's gelukt

Uiteraard is 1248025619IMG_4611 geen tabel en is column 'Test' in 'field list' geen kolom, maar zijn dit waarden...

ergens zit er dus een "lek" in het script...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 11:50:17
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:21:00
Quote Anchor link
Die kolommen en tabellen bestaan dus niet in je database.

Edit: Tekst hoort tussen enkele quotes te staan. Verder moet je userinput altijd beveiligen met mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:22:00
Quote Anchor link
Ik had net het bericht een beetje ge-edit om het iets duidelijker te maken ;), ik had er dus ook bijgezet dat dat inderdaad geen tabellen en kolommen zijn.

Edit::
Het is geen user input, het is input wat ik zelf gebruik om dingen te wijzigen (als admin dus).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
Lol lol

lol lol

19/07/2009 21:26:00
Quote Anchor link
"UPDATE ".$_GET['tabel']." SET ".$key." = ".add($val)." WHERE id = ".$_GET['id']

Volgens mij sluit jij hier de Query niet goed af.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:28:00
Quote Anchor link
Ik zie GET en POST staan, dat is userinput.
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:30:00
Quote Anchor link
@lol: De Query word weldegelijk goed afgesloten ;)
@SanThe: Dat is input die ik zelf verstuur... via inderdaad GET en POST
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:32:00
Quote Anchor link
Dus jij maakt nooit fouten, je vergist je nooit en je kan feilloos typen?
Ja, dan heb je geen beveiliging nodig.
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:34:00
Quote Anchor link
Tuurlijk maak ik ook fouten, ik ben namelijk ook een mens, maar ik zal het beveiligen... en nu graag weer ontopic aub....
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:37:00
Quote Anchor link
Ik vind beveiliging behoorlijk ontopic.
Maar wat werkt er nu nog niet?
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:44:00
Quote Anchor link
Ik zal even mijn database model erbij "pakken"...

CREATE TABLE `foto` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`album` int(11) NOT NULL default '0',
`titel` varchar(150) collate utf8_unicode_ci NOT NULL default '',
`naam` varchar(150) collate utf8_unicode_ci NOT NULL default '',
`beschrijving` text collate utf8_unicode_ci NOT NULL,
`volg_nr` int(11) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=2

Nu heb ik dus geen tabel met de naam 1248025619IMG_4611 en geen kolom met de naam Test...

Als ik de query uit voer krijg ik dus te horen dat die tabel, nog de kolom niet bestaan...

Het vage is dus dat hij er 4 goed uitvoert, en dat de vijfde hij de waarde die in het <input> field zitten gebruikt als tabel of als naam van de kolom ??

Als ik de pagina open heb ik de volgende broncode:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<form action="edit.php?tabel=foto&id=1" method="POST">
    <table style="width: auto; margin: 0px auto; margin-top: 40px;">
        <tr>
            <th align="left" valign="top">id</th>
            <td><input type="text" name="id" value="1"></td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">album</th>
            <td>
                <select name="album">
                    <option value="1" selected="selected">Marille</option>
                </select>
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">titel</th>
            <td><input type="text" name="titel" value="Test"></td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">naam</th>
            <td><input type="text" name="naam" value="1248025619IMG_4611.JPG"></td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">beschrijving</th>
            <td><textarea name="beschrijving" cols="70" rows="10"></textarea></td>
        </tr>
        <tr>
            <th align="left" valign="top">volg_nr</th>
            <td><input type="text" name="volg_nr" value="0"></td>
        </tr>
        <tr>
            <td><a href="index.php?page=edit&delete=ja&tabel=foto&id=1" onclick="javascript: return confirm('Weet je zeker dat je deze waarde wilt wissen?')"><input type="button" class="submit" name="wissen" value="wissen"></a></td>
            <td><input type='submit' class='submit' name='submit_edit' value='opslaan'></td>
        </tr>
    </table>
</form>

De broncode klopt, alleen het updaten klopt niet....

Het vreemde is dus dat hij naam, waarde en tabel door elkaar haalt maar dit pas doet na 4 update query's...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door /home/joost
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2009 21:48:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.07.2009 21:21:
Edit: Tekst hoort tussen enkele quotes te staan.

Die missen nog steeds in de query.
 
/home/joost

/home/joost

19/07/2009 21:53:00
Quote Anchor link
Whoej, over het hoofd gezien, fouten maken is dus toch menselijk :P
Bedankt voor jullie tijd ;)
 
Afra ca

Afra ca

19/07/2009 22:01:00
Quote Anchor link
Kleine opmerking:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function add($string) {
    $string=mysql_real_escape_string($string);
    return $string;
}
function
strip($string) {
    $string=stripslashes($string);
    $string=htmlspecialchars($string);
    return $string;
}

?>


Kan wat korter :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function add($string){
    return mysql_real_escape_string($string);
}
function
strip($string){
    return htmlspecialchars(stripslashes($string));
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.