Update query werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »
Tortuga web

tortuga web

28/12/2015 18:47:37
Quote Anchor link
Ik kom er maar niet achter wat hier fout gaat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
session_start();
    ini_set('display_errors',1); // 1 == on , 0 == off
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
//Hier checks op de invoer
              if (count($_SESSION['error']) == 0) {
            try {
                require_once ('data/link.php');
                $sql = "UPDATE members SET auth=:auth, period=:period WHERE id = :id";
                $stmt = $db->prepare($sql);
                $stmt->execute(array(
                                ':id' => $_SESSION['id'],
                                ':auth' => $_POST['auth'],
                                ':period' => $_POST['period']
                        ));

                if($stmt->rowCount() == 0) {
                    throw new PDOException('Er zijn geen rijen gewijzigd in de UPDATE query.');
                }
            }

            catch(PDOException $e) {
                echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage().' op regel '.$e->getLine();
                header ('Refresh: 2; url=nieuwe-aanmelding.php');
                exit();    
            }
        }
        }

    try {
        require_once ('data/link.php');
        $sql = "SELECT id, firstname, lastname, username, email, randomcode FROM members WHERE randomcode=:randomcode";
        $stmt = $db->prepare($sql);
        $stmt->execute(array(
                        ':randomcode' => $_GET['key']
                    ));

        sleep(1);
        //Get the results from the database and close the connection
        $result = $stmt->fetchAll();
        if (count($result) == 1) {
            $_SESSION['id'] = $result[0]['id'];
            $_SESSION['firstname'] = $result[0]['firstname'];
            $_SESSION['lastname'] = $result[0]['lastname'];
            $_SESSION['username'] = $result[0]['username'];
            $_SESSION['email'] = $result[0]['email'];
            $_SESSION['randomcode'] = $result[0]['randomcode'];
        }

        else {
            echo 'Geen resultaat gevonden.';
            exit;
        }
    }

    catch(PDOException $e) {
        echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage().' op regel '.$e->getLine();
    }

?>


Het belangrijke deel uit het Postformulier in html is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<tr>
                        <td><label for="firstname">Voornaam:</label></td>
                        <td><input type="text" name="firstname" value="<?php echo isset($_SESSION['firstname']) ? htmlspecialchars($_SESSION['firstname']) : '' ?>"/></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td><label for="lastname">Achternaam:</label></td>
                        <td><input type="text" name="lastname" value="<?php echo isset($_SESSION['lastname']) ? htmlspecialchars($_SESSION['lastname']) : '' ?>"/>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td><label for="email">Emailadres: </label></td>
                        <td><input type="text" name="email" value="<?php echo isset($_SESSION['email']) ? htmlspecialchars($_SESSION['email']) : '' ?>"/></td>
                    </tr>
                    <tr><td><input type="text" name="check" id="check" /></td></tr>
                    <tr>
                        <td><label for="authorisatie">Authorisatie: </label></td>
                        <td><input type="radio" name="auth" value="1" />Ja&nbsp;
                        <input type="radio" name="auth" value="0" />Nee&nbsp;
                    <tr>
                    <tr>
                        <td><label for="periode">Geldigheidsduur: </label></td>
                        <td><input type="radio" name="period" value="1" />Oneindig&nbsp;
                        <input type="radio" name="period" value="0" />En week;
                    <tr>
                        <td>&nbsp;</td>
                        <td><input type="submit" value="Verstuur" id="button"/>
                        <input type="reset" value="Wissen" id="button" /></td>
                    </tr>


Ik krijg wel contact met de database, want de gevraagde id wordt opgehaald.
Maar ik krijg steeds de melding dat er geen rijen gewijzigd worden, terwijl ik wel andere waarde invoer.
Ik heb geen idee meer wat ik fout doe.
Gewijzigd op 28/12/2015 18:52:41 door Tortuga web
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:23:51
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/12/2015 20:14:49
Quote Anchor link
Het eindresultaat van een UPDATE-statement kan best zijn dat er effectief niets gewijzigd wordt, in dat geval retourneert rowCount() standaard 0. Je kunt dit gedrag wijzigen door de connectie optie PDO::MYSQL_ATTR_FOUND_ROWS met de waarde true toe te voegen.

Maar jij zegt dat je waarden echt inhoudelijk wijzigt. Wordt deze wijziging ook echt doorgevoerd in de database? Zoja, dan gaat er niet echt iets fout en zou ik de aanpak wat veranderen, numRows() is dan blijkbaar geen goede controle, kun je in dat geval niet gewoon kijken of execute() true teruggeeft?

En ja, als je het effect van een wijziging helemaal niet terugziet zul je verder moeten kijken waar dit vandaan komt uiteraard.

Een UPDATE-query uitvoeren waarin niets gewijzigd wordt is in ieder geval niet per definitie fout.
 
Tortuga web

tortuga web

28/12/2015 20:39:23
Quote Anchor link
M.i. moet er een fout in het script zitten.
Ik wijzig in het formulier de waarde 'auth' en 'period' van 0 naar 1.
In feite is dit een wijziging van false naar true, met een integer-waarde 0 en 1.
Ik krijg de melding terug dat er 'geen rijen gewijzigd zijn', en heb gecontroleerd dat er effectief in de database geen rijen gewijzigd zijn. Dus de wijziging komt niet door. Maar ik zie werkelijk niet waar de fout zit.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/12/2015 20:47:28
Quote Anchor link
Okay, de query mislukt dus.

Heb je PDO wel zo ingesteld dat deze gebruik maakt van exceptions als foutmeldingsmethode? Dit doe je ook middels een connectie optie PDO::ATTR_ERRMODE met als waarde PDO::ERRMODE_EXCEPTION.

EDIT: hoe luidt de definitie van de tabel, als die kolom een ENUM is moet je de waarde wellicht voorzien van quotes, en mogelijk doet PDO dat zelf niet of zoiets? Je zou altijd kunnen overwegen om tijdelijk query-logging aan te zetten (volgens mij de enige manier om te achterhalen welke concrete queries er daadwerkelijk worden uitgevoerd).
Gewijzigd op 28/12/2015 20:49:19 door Thomas van den Heuvel
 
Tortuga web

tortuga web

28/12/2015 21:29:13
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 28/12/2015 20:47:28:
Okay, de query mislukt dus.

Heb je PDO wel zo ingesteld dat deze gebruik maakt van exceptions als foutmeldingsmethode? Dit doe je ook middels een connectie optie PDO::ATTR_ERRMODE met als waarde PDO::ERRMODE_EXCEPTION.

EDIT: hoe luidt de definitie van de tabel, als die kolom een ENUM is moet je de waarde wellicht voorzien van quotes, en mogelijk doet PDO dat zelf niet of zoiets? Je zou altijd kunnen overwegen om tijdelijk query-logging aan te zetten (volgens mij de enige manier om te achterhalen welke concrete queries er daadwerkelijk worden uitgevoerd).


Ja, dat staat aan.
Ik weet niet precies wat je bedoelt met ENUM. Ik heb getest of er een verschil is in het gebruik van <input type="radio" name="period" value="1" /> of <input type="radio" name="period" value=1 />. Maar dat maakt niets uit, de rijen blijven ongewijzigd.
Het rare is dat de query wél werkt op de lokale wamp-server. Het enige verschil dat ik heb kunnen vinden is dat ik thuis op wamp MySQL 5.6.17 heb en de provider 5.5.47 gebruikt. Kan het daar aan liggen???

De kolomwaarden trouwens zijn ingesteld als tinyint en NOT NULL
Gewijzigd op 28/12/2015 21:36:03 door tortuga web
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/12/2015 23:15:11
Quote Anchor link
Ik bedoelde quotes in de query. Waar je normaal niets mee doet omdat de prepared statements laag dit doorgaans voor je regelt.

Misschien is het zoiets sufs als de volgorde van de parameters zoals je die in de query gebruikt en de volgorde zoals je die meegeeft aan het execute-array (deze verschillen van elkaar), maar bij named parameters zou dat toch niet uit moeten maken?

Ook is het volgens mij geen gereserveerd woord, maar je zou kunnen proberen de kolomnamen in je query te voorzien van `backticks` (al ben ik daar geen fan van).

Ik zie het anders ook eigenlijk niet, ik vrees dat je -als het bovenstaande het niet oplost- toch de mysql-logs in moet duiken ofzo. Je zou ook kunnen overwegen om gewoon van die numRows() check af te stappen, al zou je query natuurlijk wel gewoon dingen moeten updaten :/.

EDIT: mogelijk zit de informatie niet (goed) in $_SESSION of $_POST, dump deze twee arrays eens, die geven inzicht hoe je uiteindelijke query er mogelijk uit ziet. Misschien ontbreekt $_SESSION['id'] per ongeluk ofzo, en dan wordt er niets geupdate ;).
Gewijzigd op 28/12/2015 23:17:13 door Thomas van den Heuvel
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2015 09:08:08
Quote Anchor link
echo tussen regel 10 en 11 $sql eens.
Dat zou meteen een bewijs zijn dat je in elk geval een poging gaat doen om de query uit te voeren.

als $_SESSION['errors'] niet leeg is, kom je daar bijvoorbeeld niet langs.



Waarom 2x een include van data.link.php?

Toevoeging op 29/12/2015 10:56:17:

Dat er geen rijen aangepast zijn, is niet iets waar je exception voor gooit.
Op zich hoeft dat niet fout te zijn.

Misschien iets waar je de gebruiker een opmerking over laat zien, maar fataal is het niet natuurlijk.
 
Tortuga web

tortuga web

29/12/2015 12:18:52
Quote Anchor link
Uiteindelijk de oplossing gevonden door het Session-id terug in het formulier te zetten en als Post-id in de query te verwerken.
Dit werkt wel. $_SESSION['id'] wordt om de één of andere reden niet verwerkt door de providers versie, waar WAMP dat wél doet.
Bedankt voor het meedenken.
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2015 12:27:11
Quote Anchor link
in dat geval vraag ik me af of je session_start() dan mogelijk niet goed gaat.
Helaas wordt de foutmelding daarvan dan mogelijk onderdrukt.

Schuif session_start() eens 3 regels omlaag, dus onder de 2 regels die je errors activeren.

Daar zou wel eens een headers-already-sent of iets met "cannot start session" uit kunnen komen.

Daarmee zou ook $_SESSION['error'] in problemen komen.

Fijn dat het symptoom nu weg is dat je query mislukt, maar er is dus wel een probleem.

Daarnaast kan elke gebruiker dus andermans naam en mailadres aanpassen als hij dat id in die (hidden?) input even aanpast.
 
Tortuga web

tortuga web

29/12/2015 14:15:36
Quote Anchor link
@Ivo: Je hebt gelijk. $_SESSION['error'] werkt inderdaad niet.
En schuif ik de session_start naar beneden, dan krijg ik inderdaad de cannot start session, headers already sent melding. Ik heb alles nagezocht en kan niet vinden dat er html-uitvoer is, voordat ik dit script uitvoer. Tenzij het probleem gegenereerd wordt omdat ik iedere pagina via een GET['page'] op de indexpagina oproep. De headers already sent meldt de sent op de laatste regel van de file "metadata".
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="nl">
<head>
    <meta charset="utf-8" />
    <meta name="viewport" content="initial-scale=1.0, width=device-width" />
    <title>Foto's en verhalen</title>
    <link rel="stylesheet" href="css/web.css" />
    <link rel="shortcut icon" type="image/x-icon" href="favicon.ico" />
    <link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Marck+Script' rel='stylesheet' type='text/css' />
    <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.2/jquery.min.js"></script>
    <script src="script/responsiveslides.min.js"></script>
    <script src="script/responsiveslides.js"></script>
    <script>
        $(function() {
            $("#slideshow").responsiveSlides({
                namespace: "rslides",
                nav: false,
                random: true,
                pause: false,
                timeout: 6500,
                speed: 2500,
                pager: false});
        });
    </script>
</head>

Dit is toch nog geen HTML uitvoer???
En ja, het staat in de juiste code. (UTF-8 zonder BOM)
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2015 14:46:28
Quote Anchor link
Als je bedoelt dat de code hierboven de uitvoer is die in de file metadata naar de browser gestuurd wordt: ja dat is uitvoer.
het is zelfs html.

Maar als stuurde je een cijfer, of een of ander vaag chinees teken in unicode: uitvoer is uitvoer.

zodra jij uitvoer stuurt, en je gebruikt geen output buffering, dan zegt Apache:

"he browser, hier komt wat data. En deze data moet je zien als een stukje html of gewoon tekst."

Je kunt ook een http-server laten zeggen: "deze data is binair en je kunt er een plaatje van maken".
ofwel : header('Content-Type: image/jpeg');

In elk geval:
dit is nu geroepen en 1 of meer bytes aan data zijn verzonden.

Nu kom jij aan met session_start();
Nu moet Apache nog iets gaan roepen "he browser, de header die ik net stuurde over dat het html is, daar had ik nog iets over een cookie bij willen zeggen".

Ja en dat gaat dus niet meer...

---
Als het op jouw wamp server wel werkt, moet je eens nazoeken of output buffering aan staat.
Dat betekent dat je Apache de eerste x kB aan data op laat sparen voor je de output en de headers begint te versturen.

(is een bron voor bugs: zoals hierboven, maar ook dat je scripts prima werken voor
Jon Doe op plein 1 in Dorp
maar niet voor
Baron van Hier tot daar op de Laan van Meerdervoort in 's-Gravenhage
omdat je dan ineens over de buffer size heen gaat.

Output buffering uitzetten en je script logisch opbouwen:
eerst invoer afhandelen, route bepalen in je script, data klaar zetten en pas dan denken aan wat er naar het scherm gaat moeten
 
Tortuga web

tortuga web

29/12/2015 15:07:10
Quote Anchor link
Ja, ik snap wel wat je bedoelt, maar voor dat kasteeltje op de Laan van Meerdervoort ben ik nog aan het sparen. Waarmee ik zeggen wil, ik kom wel steeds verder (met jullie hulp), maar er is nog veel te wensen.
Ik heb nogal eens pogingen gedaan om met OOP te gaan werken, maar ik blijf dat erg moeilijk vinden. Het lijkt mij wel de beste weg om alles klaar te zetten, voordat ik iets uitvoer.
Maar.. Dit zou toch ook moeten kunnen in een script als hierboven, maar ik weet niet hoe. Weet je toevallig een 'tutorial voor Dummy´s' gericht op dit onderwerp?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.