Update query werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »
Tortuga web

tortuga web

28/12/2015 18:47:37
Quote Anchor link
Ik kom er maar niet achter wat hier fout gaat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
session_start();
    ini_set('display_errors',1); // 1 == on , 0 == off
    error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
//Hier checks op de invoer
              if (count($_SESSION['error']) == 0) {
            try {
                require_once ('data/link.php');
                $sql = "UPDATE members SET auth=:auth, period=:period WHERE id = :id";
                $stmt = $db->prepare($sql);
                $stmt->execute(array(
                                ':id' => $_SESSION['id'],
                                ':auth' => $_POST['auth'],
                                ':period' => $_POST['period']
                        ));

                if($stmt->rowCount() == 0) {
                    throw new PDOException('Er zijn geen rijen gewijzigd in de UPDATE query.');
                }
            }

            catch(PDOException $e) {
                echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage().' op regel '.$e->getLine();
                header ('Refresh: 2; url=nieuwe-aanmelding.php');
                exit();    
            }
        }
        }

    try {
        require_once ('data/link.php');
        $sql = "SELECT id, firstname, lastname, username, email, randomcode FROM members WHERE randomcode=:randomcode";
        $stmt = $db->prepare($sql);
        $stmt->execute(array(
                        ':randomcode' => $_GET['key']
                    ));

        sleep(1);
        //Get the results from the database and close the connection
        $result = $stmt->fetchAll();
        if (count($result) == 1) {
            $_SESSION['id'] = $result[0]['id'];
            $_SESSION['firstname'] = $result[0]['firstname'];
            $_SESSION['lastname'] = $result[0]['lastname'];
            $_SESSION['username'] = $result[0]['username'];
            $_SESSION['email'] = $result[0]['email'];
            $_SESSION['randomcode'] = $result[0]['randomcode'];
        }

        else {
            echo 'Geen resultaat gevonden.';
            exit;
        }
    }

    catch(PDOException $e) {
        echo 'Foutmelding: '.$e->getMessage().' op regel '.$e->getLine();
    }

?>


Het belangrijke deel uit het Postformulier in html is als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<tr>
                        <td><label for="firstname">Voornaam:</label></td>
                        <td><input type="text" name="firstname" value="<?php echo isset($_SESSION['firstname']) ? htmlspecialchars($_SESSION['firstname']) : '' ?>"/></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td><label for="lastname">Achternaam:</label></td>
                        <td><input type="text" name="lastname" value="<?php echo isset($_SESSION['lastname']) ? htmlspecialchars($_SESSION['lastname']) : '' ?>"/>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td><label for="email">Emailadres: </label></td>
                        <td><input type="text" name="email" value="<?php echo isset($_SESSION['email']) ? htmlspecialchars($_SESSION['email']) : '' ?>"/></td>
                    </tr>
                    <tr><td><input type="text" name="check" id="check" /></td></tr>
                    <tr>
                        <td><label for="authorisatie">Authorisatie: </label></td>
                        <td><input type="radio" name="auth" value="1" />Ja&nbsp;
                        <input type="radio" name="auth" value="0" />Nee&nbsp;
                    <tr>
                    <tr>
                        <td><label for="periode">Geldigheidsduur: </label></td>
                        <td><input type="radio" name="period" value="1" />Oneindig&nbsp;
                        <input type="radio" name="period" value="0" />En week;
                    <tr>
                        <td>&nbsp;</td>
                        <td><input type="submit" value="Verstuur" id="button"/>
                        <input type="reset" value="Wissen" id="button" /></td>
                    </tr>


Ik krijg wel contact met de database, want de gevraagde id wordt opgehaald.
Maar ik krijg steeds de melding dat er geen rijen gewijzigd worden, terwijl ik wel andere waarde invoer.
Ik heb geen idee meer wat ik fout doe.
Gewijzigd op 28/12/2015 18:52:41 door Tortuga web
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 11:55:00
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/12/2015 20:14:49
Quote Anchor link
Het eindresultaat van een UPDATE-statement kan best zijn dat er effectief niets gewijzigd wordt, in dat geval retourneert rowCount() standaard 0. Je kunt dit gedrag wijzigen door de connectie optie PDO::MYSQL_ATTR_FOUND_ROWS met de waarde true toe te voegen.

Maar jij zegt dat je waarden echt inhoudelijk wijzigt. Wordt deze wijziging ook echt doorgevoerd in de database? Zoja, dan gaat er niet echt iets fout en zou ik de aanpak wat veranderen, numRows() is dan blijkbaar geen goede controle, kun je in dat geval niet gewoon kijken of execute() true teruggeeft?

En ja, als je het effect van een wijziging helemaal niet terugziet zul je verder moeten kijken waar dit vandaan komt uiteraard.

Een UPDATE-query uitvoeren waarin niets gewijzigd wordt is in ieder geval niet per definitie fout.
 
Tortuga web

tortuga web

28/12/2015 20:39:23
Quote Anchor link
M.i. moet er een fout in het script zitten.
Ik wijzig in het formulier de waarde 'auth' en 'period' van 0 naar 1.
In feite is dit een wijziging van false naar true, met een integer-waarde 0 en 1.
Ik krijg de melding terug dat er 'geen rijen gewijzigd zijn', en heb gecontroleerd dat er effectief in de database geen rijen gewijzigd zijn. Dus de wijziging komt niet door. Maar ik zie werkelijk niet waar de fout zit.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/12/2015 20:47:28
Quote Anchor link
Okay, de query mislukt dus.

Heb je PDO wel zo ingesteld dat deze gebruik maakt van exceptions als foutmeldingsmethode? Dit doe je ook middels een connectie optie PDO::ATTR_ERRMODE met als waarde PDO::ERRMODE_EXCEPTION.

EDIT: hoe luidt de definitie van de tabel, als die kolom een ENUM is moet je de waarde wellicht voorzien van quotes, en mogelijk doet PDO dat zelf niet of zoiets? Je zou altijd kunnen overwegen om tijdelijk query-logging aan te zetten (volgens mij de enige manier om te achterhalen welke concrete queries er daadwerkelijk worden uitgevoerd).
Gewijzigd op 28/12/2015 20:49:19 door Thomas van den Heuvel
 
Tortuga web

tortuga web

28/12/2015 21:29:13
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 28/12/2015 20:47:28:
Okay, de query mislukt dus.

Heb je PDO wel zo ingesteld dat deze gebruik maakt van exceptions als foutmeldingsmethode? Dit doe je ook middels een connectie optie PDO::ATTR_ERRMODE met als waarde PDO::ERRMODE_EXCEPTION.

EDIT: hoe luidt de definitie van de tabel, als die kolom een ENUM is moet je de waarde wellicht voorzien van quotes, en mogelijk doet PDO dat zelf niet of zoiets? Je zou altijd kunnen overwegen om tijdelijk query-logging aan te zetten (volgens mij de enige manier om te achterhalen welke concrete queries er daadwerkelijk worden uitgevoerd).


Ja, dat staat aan.
Ik weet niet precies wat je bedoelt met ENUM. Ik heb getest of er een verschil is in het gebruik van <input type="radio" name="period" value="1" /> of <input type="radio" name="period" value=1 />. Maar dat maakt niets uit, de rijen blijven ongewijzigd.
Het rare is dat de query wél werkt op de lokale wamp-server. Het enige verschil dat ik heb kunnen vinden is dat ik thuis op wamp MySQL 5.6.17 heb en de provider 5.5.47 gebruikt. Kan het daar aan liggen???

De kolomwaarden trouwens zijn ingesteld als tinyint en NOT NULL
Gewijzigd op 28/12/2015 21:36:03 door tortuga web
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/12/2015 23:15:11
Quote Anchor link
Ik bedoelde quotes in de query. Waar je normaal niets mee doet omdat de prepared statements laag dit doorgaans voor je regelt.

Misschien is het zoiets sufs als de volgorde van de parameters zoals je die in de query gebruikt en de volgorde zoals je die meegeeft aan het execute-array (deze verschillen van elkaar), maar bij named parameters zou dat toch niet uit moeten maken?

Ook is het volgens mij geen gereserveerd woord, maar je zou kunnen proberen de kolomnamen in je query te voorzien van `backticks` (al ben ik daar geen fan van).

Ik zie het anders ook eigenlijk niet, ik vrees dat je -als het bovenstaande het niet oplost- toch de mysql-logs in moet duiken ofzo. Je zou ook kunnen overwegen om gewoon van die numRows() check af te stappen, al zou je query natuurlijk wel gewoon dingen moeten updaten :/.

EDIT: mogelijk zit de informatie niet (goed) in $_SESSION of $_POST, dump deze twee arrays eens, die geven inzicht hoe je uiteindelijke query er mogelijk uit ziet. Misschien ontbreekt $_SESSION['id'] per ongeluk ofzo, en dan wordt er niets geupdate ;).
Gewijzigd op 28/12/2015 23:17:13 door Thomas van den Heuvel
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2015 09:08:08
Quote Anchor link
echo tussen regel 10 en 11 $sql eens.
Dat zou meteen een bewijs zijn dat je in elk geval een poging gaat doen om de query uit te voeren.

als $_SESSION['errors'] niet leeg is, kom je daar bijvoorbeeld niet langs.



Waarom 2x een include van data.link.php?

Toevoeging op 29/12/2015 10:56:17:

Dat er geen rijen aangepast zijn, is niet iets waar je exception voor gooit.
Op zich hoeft dat niet fout te zijn.

Misschien iets waar je de gebruiker een opmerking over laat zien, maar fataal is het niet natuurlijk.
 
Tortuga web

tortuga web

29/12/2015 12:18:52
Quote Anchor link
Uiteindelijk de oplossing gevonden door het Session-id terug in het formulier te zetten en als Post-id in de query te verwerken.
Dit werkt wel. $_SESSION['id'] wordt om de één of andere reden niet verwerkt door de providers versie, waar WAMP dat wél doet.
Bedankt voor het meedenken.
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2015 12:27:11
Quote Anchor link
in dat geval vraag ik me af of je session_start() dan mogelijk niet goed gaat.
Helaas wordt de foutmelding daarvan dan mogelijk onderdrukt.

Schuif session_start() eens 3 regels omlaag, dus onder de 2 regels die je errors activeren.

Daar zou wel eens een headers-already-sent of iets met "cannot start session" uit kunnen komen.

Daarmee zou ook $_SESSION['error'] in problemen komen.

Fijn dat het symptoom nu weg is dat je query mislukt, maar er is dus wel een probleem.

Daarnaast kan elke gebruiker dus andermans naam en mailadres aanpassen als hij dat id in die (hidden?) input even aanpast.
 
Tortuga web

tortuga web

29/12/2015 14:15:36
Quote Anchor link
@Ivo: Je hebt gelijk. $_SESSION['error'] werkt inderdaad niet.
En schuif ik de session_start naar beneden, dan krijg ik inderdaad de cannot start session, headers already sent melding. Ik heb alles nagezocht en kan niet vinden dat er html-uitvoer is, voordat ik dit script uitvoer. Tenzij het probleem gegenereerd wordt omdat ik iedere pagina via een GET['page'] op de indexpagina oproep. De headers already sent meldt de sent op de laatste regel van de file "metadata".
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="nl">
<head>
    <meta charset="utf-8" />
    <meta name="viewport" content="initial-scale=1.0, width=device-width" />
    <title>Foto's en verhalen</title>
    <link rel="stylesheet" href="css/web.css" />
    <link rel="shortcut icon" type="image/x-icon" href="favicon.ico" />
    <link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Marck+Script' rel='stylesheet' type='text/css' />
    <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.2/jquery.min.js"></script>
    <script src="script/responsiveslides.min.js"></script>
    <script src="script/responsiveslides.js"></script>
    <script>
        $(function() {
            $("#slideshow").responsiveSlides({
                namespace: "rslides",
                nav: false,
                random: true,
                pause: false,
                timeout: 6500,
                speed: 2500,
                pager: false});
        });
    </script>
</head>

Dit is toch nog geen HTML uitvoer???
En ja, het staat in de juiste code. (UTF-8 zonder BOM)
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2015 14:46:28
Quote Anchor link
Als je bedoelt dat de code hierboven de uitvoer is die in de file metadata naar de browser gestuurd wordt: ja dat is uitvoer.
het is zelfs html.

Maar als stuurde je een cijfer, of een of ander vaag chinees teken in unicode: uitvoer is uitvoer.

zodra jij uitvoer stuurt, en je gebruikt geen output buffering, dan zegt Apache:

"he browser, hier komt wat data. En deze data moet je zien als een stukje html of gewoon tekst."

Je kunt ook een http-server laten zeggen: "deze data is binair en je kunt er een plaatje van maken".
ofwel : header('Content-Type: image/jpeg');

In elk geval:
dit is nu geroepen en 1 of meer bytes aan data zijn verzonden.

Nu kom jij aan met session_start();
Nu moet Apache nog iets gaan roepen "he browser, de header die ik net stuurde over dat het html is, daar had ik nog iets over een cookie bij willen zeggen".

Ja en dat gaat dus niet meer...

---
Als het op jouw wamp server wel werkt, moet je eens nazoeken of output buffering aan staat.
Dat betekent dat je Apache de eerste x kB aan data op laat sparen voor je de output en de headers begint te versturen.

(is een bron voor bugs: zoals hierboven, maar ook dat je scripts prima werken voor
Jon Doe op plein 1 in Dorp
maar niet voor
Baron van Hier tot daar op de Laan van Meerdervoort in 's-Gravenhage
omdat je dan ineens over de buffer size heen gaat.

Output buffering uitzetten en je script logisch opbouwen:
eerst invoer afhandelen, route bepalen in je script, data klaar zetten en pas dan denken aan wat er naar het scherm gaat moeten
 
Tortuga web

tortuga web

29/12/2015 15:07:10
Quote Anchor link
Ja, ik snap wel wat je bedoelt, maar voor dat kasteeltje op de Laan van Meerdervoort ben ik nog aan het sparen. Waarmee ik zeggen wil, ik kom wel steeds verder (met jullie hulp), maar er is nog veel te wensen.
Ik heb nogal eens pogingen gedaan om met OOP te gaan werken, maar ik blijf dat erg moeilijk vinden. Het lijkt mij wel de beste weg om alles klaar te zetten, voordat ik iets uitvoer.
Maar.. Dit zou toch ook moeten kunnen in een script als hierboven, maar ik weet niet hoe. Weet je toevallig een 'tutorial voor Dummy´s' gericht op dit onderwerp?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.