Update variabelen inclusief checkboxes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »
Bob Beer

Bob Beer

31/08/2010 17:00:40
Quote Anchor link
Hallo Forumleden,

Ik heb onderstaande code gebruikt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "UPDATE ledenlijst SET llNaam = '".$_POST["llNaam"][$i]."', llGeboorteDatum = '".strftime("%Y-%m-%d", strtotime($_POST[llGeboorteDatum][$i]))."', llActiefInAndereUnit = '".$_POST["llActiefInAndereUnit"][$i]."' where llId = '".$_POST["llId"][$i]."'";


Wanneer ik deze update doe merk ik dat de checkboxes die ik in het formulier heb aangevinkt niet bij het juiste ID worden geplaatst. Stel dat ik in het formulier 4 checkboxes willekeurig aanvink, wordt bij de eerste vier Id's de waarde aangepast. Of te wel:
Ik wil:
id 1 checked
id 5 checked
id 8 checked

Ik krijg:
id 1 checked
id 2 checked
id 3 checked.

De code van het formulier is (wat volgens mij van toepassing is):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<tr>
                <td><? echo ($i+1); ?><input name="llId[]" type="hidden" value="<? echo $RegelListFormLedenlijst["llId"]; ?>" /></td>
                <td><input type="text" name="llNaam[]" maxlength="100" size="40" value="<? echo $RegelListFormLedenlijst["llNaam"]; ?>"></td>
                <td><input type="text" name="llGeboorteDatum[]" maxlength="100" size="20" value="<? echo strftime("%d-%m-%Y", strtotime($RegelListFormLedenlijst[llGeboorteDatum])); ?>"></td>
                <td><input name="llActiefInAndereUnit[]" type="checkbox" value="1" <? if ($RegelListFormLedenlijst["llActiefInAndereUnit"] == '1') { echo "checked"; } ?>/></td>
            </tr><? $i++; } ?>

Alvast dank voor jullie hulp.
Gewijzigd op 31/08/2010 22:48:11 door Bob Beer
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:47:45
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2010 17:25:11
Quote Anchor link
Zet [.code] en [./code] om je script heen (zonder de punt).

Heb je dat formulier niet ergens online staan?
Gewijzigd op 31/08/2010 17:26:33 door - SanThe -
 
Bob Beer

Bob Beer

31/08/2010 22:50:30
Quote Anchor link
Hoi SanThe,

Ik heb de code staan, maar het maakt onderdeel uit van een beveiligde site, dus het is niet heel makkelijk om daar toegang toe te geven, misschien dat ik de code wel ergens anders neer kan zetten indien nodig.

Ik vind het wel vreemd dat de query op deze manier die checkbox verwerkt. De checkbox moet toch geen deel uitmaken van een checkbox groep over de hele query??
Gewijzigd op 31/08/2010 22:50:42 door Bob Beer
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2010 23:07:47
Quote Anchor link
Een checkbox wordt alleen mee verstuurd als ie is aangevinkt. Dus je zal het zo moeten maken dat je zelf alles bij elkaar houdt.

Zelf zou ik nummers gebruiken in de array's.

Dus niet <input name="llId[]"
Maar <input name="llId[1]"

Dan weet je dat alles met de 1 als key bij elkaar hoort.
 
Bob Beer

Bob Beer

31/08/2010 23:27:56
Quote Anchor link
Mmm, het probleem is dat het om 50 arrays gaat... Ik wilde het juist op deze manier doen, omdat ik zo dit makkelijker schrijf.

Ik las net ergens anders iets over een hidden veld te maken ervoor welke dezelfde naam heeft en deze value '0' mee te geven. Op deze manier is het veld altijd gevuld, dan zou je dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<td><input type="hidden"  name="llActiefInAndereUnit[]" value="0">
<input name="llActiefInAndereUnit[]" type="checkbox" value="1" ?>
/></td>

krijgen. Indien de checkbox niet gevuld is, krijgt llActiefInAndereUnit[] toch waarde 0 mee en is dan gevuld.

Is dat een goede manier om het probleem te omzeilen?
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2010 23:37:12
Quote Anchor link
Je gebruikt al een $i in je script, waar is dat voor? Kan je het geheel niet in een loop zetten met name="....[$i]"
 
Bob Beer

Bob Beer

31/08/2010 23:48:49
Quote Anchor link
$i is beperkt tot 50
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$maxrowsForm = 50;
while ($i < $maxrowsForm)


Het gaat erom dat de gebruiker een ledenlijst kan invullen. Hij kan maximaal 50 leden invoeren, maar mag ook minder zijn. Als het er minder zijn, wil ik uiteraard alleen het aantal ingevulde leden opslaan in de DTB.

Ik pm je anders wel even en geef daarin wel even aan waar de site te vinden is, dan kun je even kijken als je wilt wat ik bedoel.

Toevoeging op 01/09/2010 07:54:40:

Ik heb nu de code aangepast naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
tr>
                <td><? echo ($i+1); ?></td>
                <td><input type="text" name="llNaam[<?=$i;?>]" maxlength="100" size="40" value=""></td>
                <td><input type="text" name="llGeboorteDatum[<?=$i;?>]" maxlength="100" size="20" value=""></td>
                <td><input name="llActiefInAndereUnit[<? echo $i;?>]" type="checkbox" value="1" /></td>
            </tr><? $i++; } }  ?>


Ik krijg nu in de echo van de update:

UPDATE ledenlijst SET llNaam = 'test', llGeboorteDatum = '2010-12-10', llActiefInAndereUnit = 'Array' where llId = '2'

Array krijg ik nu te zien. Hoe moet ik de code anders maken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.