update where id= bepaald record

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Scrippy do

scrippy do

12/11/2010 22:43:02
Quote Anchor link
Na dagen zwoegen kom ik er niet meer uit...
ik wil dmv een form een bepaald record uit een tabel updaten (?id=bijv:64)
ik heb nu onderstaand script maar kom er niet verder mee.
Kan iemand mij in de goede richting sturen?



<html>
<head>
</head>
<body>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?

$location
= 'localhost';
$database = '***';
$username = '***';
$password = '***';

$conn = mysql_connect("$location","$username","$password");
if (!$conn) die ("Could not connect MySQL");
mysql_select_db($database,$conn) or die ("Could not open database");

if(isset($_POST['edit']))
  {

    $functie        =    addslashes($_POST['functie']);
    
    mysql_query("UPDATE opdrachten SET functie=$functie WHERE id='$sid'") or die (mysql_error());

    echo 'Je gegevens zijn succesvol ge-update<br>';
  }


$query = "select * from opdrachten order by id";
$result = mysql_query($query);
?>

<form enctype="multipart/form-data" action="edit.php" method="POST">
New functie: <input type="text" name="functie"><br />
<input type="submit" name="edit" value="edit"></form> <br>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:48:12
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/11/2010 22:48:59
Quote Anchor link
1. sql injectie
2. correcte formafhandeling + controles en validaties
3. correcte mysql foutafhandeling
4. maak geen overbodige variabelen aan
5. php variabelen buiten quotes
6. addslashes dien je in de prullenbak te mikken daar los je niets mee op, maar haal je juist de ellende mee in huis
7. er komen nog wat variabelen uit de lucht vallen
Gewijzigd op 12/11/2010 22:53:20 door Noppes Homeland
 
Scrippy do

scrippy do

12/11/2010 23:04:37
Quote Anchor link
Bedankt Noppes,

inderdaad mankeert er nogal wat.
Het gaat er mij in eerste instantie om dat ik via een link ***.php?id=64 op een pagina kom waar ik via select de data van id=64 ophaal.dit is klaar maar nu wil ik dat via een form deze gegevens gewijzigd kunnen worden.

hoe krijg ik dit voor elkaar?
denk zelf aan update WHERE id=$id maar krijg dit niet werkend.

HELP!!!
 
Aad B

Aad B

12/11/2010 23:14:02
Quote Anchor link
Zorg voor goede foutafhandeling ipd die()
Met name wat Noppes zegt: Haal je variabele '$sid' buiten quotes want hij doet nu niks. Wordt nu gewoon gezien als string van 4 karakters $sid.
Gewijzigd op 12/11/2010 23:14:17 door Aad B
 
Scrippy do

scrippy do

12/11/2010 23:31:41
Quote Anchor link
ja ok ...$sid moet zijn : $id

maar krijg hem dan nog steeds niet werkend
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

13/11/2010 08:26:43
Quote Anchor link
Wat werkt er niet dan? Krijg je geen informatie te zien? Krijg je de verkeerde informatie? Krijg je een foutmelding?
Heb het idee dat je met de tips van Noppes nog weinig hebt gedaan. Mogelijk dat door de tips je de oplossing vindt.
 
Bart V B

Bart V B

13/11/2010 09:03:21
Quote Anchor link
Maak van deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    mysql_query("UPDATE opdrachten SET functie=$functie WHERE id='$sid'") or die (mysql_error());
?>

eens van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    mysql_query("UPDATE opdrachten SET functie= '".mysql_real_escape_string($_POST['functie'])."' WHERE id='".mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'") or die (mysql_error());
?>


Je bent nu jezelf het heeel moeilijk aan het maken door allemaal dubbele variabelen aan te maken.
Gewijzigd op 13/11/2010 09:04:32 door Bart V B
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 10:05:58
Quote Anchor link
Nu nog een mooie query zonder or die
(zet alles boven 'start script' bovenaan indien je dit nog niet hebt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
 // errors weergeven
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

// functie voor sql debug

function showSQLError($sql,$error)
{

    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}


// start van het script

// de query

$sql_update =     "UPDATE opdrachten
                 SET functie= '"
.mysql_real_escape_string($_POST['functie'])."'
                 WHERE id='"
.mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'
                "
;

//  Check query        
if (($result_update = mysql_query($sql_update)) === false)
{

    // als de query fout is -> foutafhandeling
    echo 'Fout met database.';
    
    // geef de error via de functie (bovenaan script)
    if (DEBUG_MODE)
    {

       showSQLError($sql_update,mysql_error());
      
    }
}

else
{
    // De query is gelukt :)
}
?>
Gewijzigd op 13/11/2010 10:06:57 door Jasper DS
 
Scrippy do

scrippy do

14/11/2010 22:26:15
Quote Anchor link
heb nu onderstaande script maar kom er niet verder mee.
krijg nu foutmelding:
Parse error: syntax error, unexpected $end in /edit.php on line 70

Ben al zo lang bezig met zo iets "eenvoudigs"...maar....wie kan mij helpen?

het script is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
 // errors weergeven
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

// functie voor sql debug

function showSQLError($sql,$error)
{

    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

$location
= 'localhost';
$database = 'xxx';
$username = 'xxx';
$password = 'xxx';

$conn = mysql_connect("$location","$username","$password");
if (!$conn) die ("Could not connect MySQL");
mysql_select_db($database,$conn) or die ("Could not open database");

if(isset($_POST['edit']))
  {

    $functie        =    addslashes($_POST['functie']);
      
$sql_update =     "UPDATE opdrachten
                 SET functie= '"
.mysql_real_escape_string($_POST['functie'])."'
                 WHERE id='"
.mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'
                "
;

//  Check query        
if (($result_update = mysql_query($sql_update)) === false)
{

    // als de query fout is -> foutafhandeling
    echo 'Fout met database.';
    
    // geef de error via de functie (bovenaan script)
    if (DEBUG_MODE)
    {

       showSQLError($sql_update,mysql_error());
      
    }
}

else
{
    // De query is gelukt :)
}
?>

<form enctype="multipart/form-data" action="edit.php" method="POST">
New functie: <input type="text" name="functie"><br />
<input type="submit" name="edit" value="edit"></form> <br>



</body>
</html>
 
Zie Foto

Zie Foto

14/11/2010 23:35:49
Quote Anchor link
Ik doe het zo:

$sql = mysql_query ("UPDATE opdrachten SET functie='".$_POST['functie']."' WHERE id='".$_SESSION['id']."'");
Gewijzigd op 14/11/2010 23:37:18 door Zie Foto
 
Bart V B

Bart V B

15/11/2010 07:52:50
Quote Anchor link
Unexpected end.. Wil zeggen dat je een haakje bent vergeten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

$location
= 'localhost';
$database = 'xxx';
$username = 'xxx';
$password = 'xxx';

$conn = mysql_connect($location,$username,$password);
if (!$conn) die ("Could not connect MySQL");
{

    mysql_select_db($database,$conn) or die ("Could not open database");
}



if(isset($_POST['edit']))
  {

    $functie        =    addslashes($_POST['functie']);
      
$sql_update =     "UPDATE opdrachten
                 SET functie= '"
.mysql_real_escape_string($_POST['functie'])."'
                 WHERE id='"
.mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'
                "
;

//  Check query        
if (($result_update = mysql_query($sql_update)) === false)
{

    // als de query fout is -> foutafhandeling
    echo 'Fout met database.';
    
    // geef de error via de functie (bovenaan script)
    if (DEBUG_MODE)
    {

       showSQLError($sql_update,mysql_error());
      
    }
}

else
{
    // De query is gelukt :)
}
}
// deze dus..
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.