update where id= bepaald record

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »
Scrippy do

scrippy do

12/11/2010 22:43:02
Quote Anchor link
Na dagen zwoegen kom ik er niet meer uit...
ik wil dmv een form een bepaald record uit een tabel updaten (?id=bijv:64)
ik heb nu onderstaand script maar kom er niet verder mee.
Kan iemand mij in de goede richting sturen?



<html>
<head>
</head>
<body>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?

$location
= 'localhost';
$database = '***';
$username = '***';
$password = '***';

$conn = mysql_connect("$location","$username","$password");
if (!$conn) die ("Could not connect MySQL");
mysql_select_db($database,$conn) or die ("Could not open database");

if(isset($_POST['edit']))
  {

    $functie        =    addslashes($_POST['functie']);
    
    mysql_query("UPDATE opdrachten SET functie=$functie WHERE id='$sid'") or die (mysql_error());

    echo 'Je gegevens zijn succesvol ge-update<br>';
  }


$query = "select * from opdrachten order by id";
$result = mysql_query($query);
?>

<form enctype="multipart/form-data" action="edit.php" method="POST">
New functie: <input type="text" name="functie"><br />
<input type="submit" name="edit" value="edit"></form> <br>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 10:58:06
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/11/2010 22:48:59
Quote Anchor link
1. sql injectie
2. correcte formafhandeling + controles en validaties
3. correcte mysql foutafhandeling
4. maak geen overbodige variabelen aan
5. php variabelen buiten quotes
6. addslashes dien je in de prullenbak te mikken daar los je niets mee op, maar haal je juist de ellende mee in huis
7. er komen nog wat variabelen uit de lucht vallen
Gewijzigd op 12/11/2010 22:53:20 door Noppes Homeland
 
Scrippy do

scrippy do

12/11/2010 23:04:37
Quote Anchor link
Bedankt Noppes,

inderdaad mankeert er nogal wat.
Het gaat er mij in eerste instantie om dat ik via een link ***.php?id=64 op een pagina kom waar ik via select de data van id=64 ophaal.dit is klaar maar nu wil ik dat via een form deze gegevens gewijzigd kunnen worden.

hoe krijg ik dit voor elkaar?
denk zelf aan update WHERE id=$id maar krijg dit niet werkend.

HELP!!!
 
Aad B

Aad B

12/11/2010 23:14:02
Quote Anchor link
Zorg voor goede foutafhandeling ipd die()
Met name wat Noppes zegt: Haal je variabele '$sid' buiten quotes want hij doet nu niks. Wordt nu gewoon gezien als string van 4 karakters $sid.
Gewijzigd op 12/11/2010 23:14:17 door Aad B
 
Scrippy do

scrippy do

12/11/2010 23:31:41
Quote Anchor link
ja ok ...$sid moet zijn : $id

maar krijg hem dan nog steeds niet werkend
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

13/11/2010 08:26:43
Quote Anchor link
Wat werkt er niet dan? Krijg je geen informatie te zien? Krijg je de verkeerde informatie? Krijg je een foutmelding?
Heb het idee dat je met de tips van Noppes nog weinig hebt gedaan. Mogelijk dat door de tips je de oplossing vindt.
 
Bart V B

Bart V B

13/11/2010 09:03:21
Quote Anchor link
Maak van deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    mysql_query("UPDATE opdrachten SET functie=$functie WHERE id='$sid'") or die (mysql_error());
?>

eens van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    mysql_query("UPDATE opdrachten SET functie= '".mysql_real_escape_string($_POST['functie'])."' WHERE id='".mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'") or die (mysql_error());
?>


Je bent nu jezelf het heeel moeilijk aan het maken door allemaal dubbele variabelen aan te maken.
Gewijzigd op 13/11/2010 09:04:32 door Bart V B
 
Jasper DS

Jasper DS

13/11/2010 10:05:58
Quote Anchor link
Nu nog een mooie query zonder or die
(zet alles boven 'start script' bovenaan indien je dit nog niet hebt)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
 // errors weergeven
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

// functie voor sql debug

function showSQLError($sql,$error)
{

    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}


// start van het script

// de query

$sql_update =     "UPDATE opdrachten
                 SET functie= '"
.mysql_real_escape_string($_POST['functie'])."'
                 WHERE id='"
.mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'
                "
;

//  Check query        
if (($result_update = mysql_query($sql_update)) === false)
{

    // als de query fout is -> foutafhandeling
    echo 'Fout met database.';
    
    // geef de error via de functie (bovenaan script)
    if (DEBUG_MODE)
    {

       showSQLError($sql_update,mysql_error());
      
    }
}

else
{
    // De query is gelukt :)
}
?>
Gewijzigd op 13/11/2010 10:06:57 door Jasper DS
 
Scrippy do

scrippy do

14/11/2010 22:26:15
Quote Anchor link
heb nu onderstaande script maar kom er niet verder mee.
krijg nu foutmelding:
Parse error: syntax error, unexpected $end in /edit.php on line 70

Ben al zo lang bezig met zo iets "eenvoudigs"...maar....wie kan mij helpen?

het script is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
 // errors weergeven
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

// functie voor sql debug

function showSQLError($sql,$error)
{

    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}


?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

$location
= 'localhost';
$database = 'xxx';
$username = 'xxx';
$password = 'xxx';

$conn = mysql_connect("$location","$username","$password");
if (!$conn) die ("Could not connect MySQL");
mysql_select_db($database,$conn) or die ("Could not open database");

if(isset($_POST['edit']))
  {

    $functie        =    addslashes($_POST['functie']);
      
$sql_update =     "UPDATE opdrachten
                 SET functie= '"
.mysql_real_escape_string($_POST['functie'])."'
                 WHERE id='"
.mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'
                "
;

//  Check query        
if (($result_update = mysql_query($sql_update)) === false)
{

    // als de query fout is -> foutafhandeling
    echo 'Fout met database.';
    
    // geef de error via de functie (bovenaan script)
    if (DEBUG_MODE)
    {

       showSQLError($sql_update,mysql_error());
      
    }
}

else
{
    // De query is gelukt :)
}
?>

<form enctype="multipart/form-data" action="edit.php" method="POST">
New functie: <input type="text" name="functie"><br />
<input type="submit" name="edit" value="edit"></form> <br>



</body>
</html>
 
Zie Foto

Zie Foto

14/11/2010 23:35:49
Quote Anchor link
Ik doe het zo:

$sql = mysql_query ("UPDATE opdrachten SET functie='".$_POST['functie']."' WHERE id='".$_SESSION['id']."'");
Gewijzigd op 14/11/2010 23:37:18 door Zie Foto
 
Bart V B

Bart V B

15/11/2010 07:52:50
Quote Anchor link
Unexpected end.. Wil zeggen dat je een haakje bent vergeten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

$location
= 'localhost';
$database = 'xxx';
$username = 'xxx';
$password = 'xxx';

$conn = mysql_connect($location,$username,$password);
if (!$conn) die ("Could not connect MySQL");
{

    mysql_select_db($database,$conn) or die ("Could not open database");
}



if(isset($_POST['edit']))
  {

    $functie        =    addslashes($_POST['functie']);
      
$sql_update =     "UPDATE opdrachten
                 SET functie= '"
.mysql_real_escape_string($_POST['functie'])."'
                 WHERE id='"
.mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'
                "
;

//  Check query        
if (($result_update = mysql_query($sql_update)) === false)
{

    // als de query fout is -> foutafhandeling
    echo 'Fout met database.';
    
    // geef de error via de functie (bovenaan script)
    if (DEBUG_MODE)
    {

       showSQLError($sql_update,mysql_error());
      
    }
}

else
{
    // De query is gelukt :)
}
}
// deze dus..
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.