Upload scriptje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 16:30:24
Quote Anchor link
Hey, Ik heb een scriptje gevonden maar zit met het probleem dat het skript bestaande files overschrijft... Nou ben ik niet zn held met PHP, ik kan wel ongeveer zeggen wat er gebeurd maar kan het niet zelf schrijven. Hieronder zet ik een link waar je de files en bijbehorende dingen kunt downloaden:

http://cloud.yor-it.nl/index.php/s/IbCRPrYpo39wd2d

Het zou fijn zijn als iemand mij hiermee kan helpen... dat er bijvoorbeeld een random nummer achter gezet wordt.

Alvast bedankt,
Sander
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 19:24:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2015 18:15:22
Quote Anchor link
Kan je de relevante code in het topic plaatsen, dan hebben andere er nog wat aan als de downloadlink straks verdwenen is.
 
Ivo P

Ivo P

29/06/2015 18:15:43
Quote Anchor link
ergens in je script (ik ga niet zoeken) zal iets staan als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php move_uploaded_file($_FILES['xxxx']['tmp_name'], $sometarget); ?>


Daar kun je controleren of de file al bestaat met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!file_exsists($sometarget)){
   move_uploaded_file($_FILES['xxxx']['tmp_name'], $sometarget);
}

?>


Toevoeging op 29/06/2015 18:19:40:

je kunt in plaats van het niet verplaatsen ook kiezen voor een nummer achter de filename:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$counter
= 1;
$target = $sometarget;

while(file_exsists($sometarget)) {
  $sometarget = $target . $counter;
  $counter++;
}


move_uploaded_file($_FILES['xxxx']['tmp_name'], $sometarget);
?>
Gewijzigd op 29/06/2015 18:16:38 door Ivo P
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 18:31:35
Quote Anchor link
de code van upload.php is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

// A list of permitted file extensions
$allowed = array('png', 'jpg', 'gif');

if(isset($_FILES['upl']) && $_FILES['upl']['error'] == 0){

    $extension = pathinfo($_FILES['upl']['name'], PATHINFO_EXTENSION);

    if(!in_array(strtolower($extension), $allowed)){
        echo '{"status":"error"}';
        exit;
    }


    if(move_uploaded_file($_FILES['upl']['tmp_name'], 'uploads/'.$_FILES['upl']['name'])){
        echo '{"status":"success"}';
        exit;
    }
}


echo '{"status":"error"}';
exit;
[
/code]
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2015 18:31:49
Quote Anchor link
@Ivo: Als $sometarget een extensie bevat gaat het vast niet zoals je wilt.
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 18:33:41
Quote Anchor link
Ik kan denk ik niet zomaar van alles gaan toevoegen... ik weet niet precies het het met die "if" zit... die moet namelijk wel nog blijven werken anders wordt op de pagina zelf de status niet goed doorgegeven... dat is met namen het probleem waar ik mee zit...
 
Ivo P

Ivo P

29/06/2015 18:33:48
Quote Anchor link
foto.jpg
foto.jpg1
foto.jpg2

gaat prima. Zeker in een voorbeeldscript. Om dat weer te veranderen in
foto1.jpg kost wat extra regels, maar TS is vrij om eea aan te passen natuurlijk

Toevoeging op 29/06/2015 18:36:16:

sowieso is 'uploads/'.$_FILES['upl']['name'] niet zo'n goed plan over het algemeen.

De uploader laat je nu de naam bepalen. ook als er / of ../ oid in de filename staat.
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2015 18:36:50
Quote Anchor link
Ok, je hebt gelijk, het gaat wel.
Alleen ben ik geen voorstander van extenties met een getal er aan vast.
Ik ga meer voor foto1.jpg.
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 18:42:27
Quote Anchor link
Het is inderdaad wel de bedoeling dat de extensie hetzelfde blijft gezien het gaat om veel fotos van veel mensen... deze moeten dan wel een "screaning" krijgen maar om dan ook nog eens weet ik hoeveel foto`s te hernoemen is geen optie...

en de veiligheid is ook wel belangrijk ja... maar hoe ga ik het dan aanpassen zodat de statussen wel nog goed doorgenomen worden?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2015 18:51:03
Quote Anchor link
Die status kijkt niet naar de bestandsnaam, en alleen naar de exetntie en de voorwaarden voor de error-array in je $_FILES.

Dus de bestandsnaam kan je gewoon aanpassen naar elke waarde. Je kan zelfs een prefix/suffix meegeven zodat je kan onderscheiden of ze al gescreend zijn:

foto1.jpg v.s foto1_screened.jpg
Gewijzigd op 29/06/2015 18:51:46 door - Ariën -
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 18:56:45
Quote Anchor link
het gaat een heel domme vraag zijn... maar gezien die regel begint met: if(move_uploaded_file........... hoe moet ik dan bijvoorbeeld: $counter = 1; $target = $sometarget;........... gaan invoegen? mijn eerste poging zou gewoon een lege if regel zijn maar heb het idee dat dat ook weer niet gaat werken...


is het niet mogelijk om de "tmp_name" aan te houden... neem aan dat hij daar toch al random is? of zie ik dat nou helemaal verkeerd?
Gewijzigd op 29/06/2015 19:09:08 door Sander Jansen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/06/2015 19:29:25
Quote Anchor link
Sla je nog extra informatie op bij de foto (metadata)?

Mag iedereen vervolgens alle foto's opvragen als je de naam van de afbeelding kent?

Als je het eerste doet (en het tweede niet wilt), dan zou je kunnen overwegen om de foto's te serveren via een script die controleert of je deze mag zien op grond van <een lijst van voorwaarden>; Je zou dan de bestanden op kunnen slaan als 1.jpg, 2.jpg etc., met andere woorden, het auto_increment veld van de foto-metadata.

Je oplossing hangt af van hoe je (vervolgens) met deze foto's omgaat, maar daar heb ik je nog weinig over horen zeggen.

Je hebt het hierboven over "screening" dus je hangt al extra informatie op aan de afbeeldingen? Of ga je fysiek met bestanden slepen bij goed-/afkeuring?

Ook: als je een bestand upload, en deze wordt gehernoemd naar whatever3.jpg, dan weet je dus ook meteen dat whatever.jpg, whatever1.jpg en whatever2.jpg bestaan, het raden van bestandsnamen wordt dan vrij makkelijk.

Ook: als je dan toch een hanteerbare bestandsnaam wilt hebben dan heeft een auto_inrement id wel de voorkeur boven de tmp_name, maar dan moet je dus wel een hulpscript hebben die de bestanden serveert, waarin een controle zit die bepaalt of je een afbeelding mag zien.
Gewijzigd op 29/06/2015 19:31:45 door Thomas van den Heuvel
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 20:06:03
Quote Anchor link
het gaat als volgd tewerk:
het skript komt op een site met een fotoalbum. het album en het upload skript staan los van elkaar. het is de bedoeling dat mensen via het upload, fotos kunnen "toevoegen". Wat het upload skript moet doen is alleen uploaden en in een map zetten, hier word vervolgens niets meer mee gedaan. dit wordt 1x in de week ofzo met de hand opgepakt en gecontroleerd of de fotos scherp zijn en of ze relevant zijn. vervolgens worden ze verplaatst en onderverdeeld in mapjes met de evenementen.

Het ./uploads mapje in trouwens een aflever map, hier kan alleen naar geschreven worden en niet gelezen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2015 20:21:32
Quote Anchor link
Je zou alle foto's zelfs eerst buiten de webroot kunnen plaatsen, zodat ze door een beheerder gecontroleerd worden.

Zodra ze goed zijn bevonden, kan de beheerder deze naar de webroot verplaatsten, zodat iedereen ze kan bekijken. Je hoeft dan zelf niet met prefixes aan de slag te gaan.
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 20:26:18
Quote Anchor link
het wordt allemaal door mij gedaan dus dat valt nog wel mee... de prefixes zijn niet nodig... en het maakt in princiepe niet uit waar dat de fotos geupload worden... het fotoalbum staat in een andere map en weblink... ik host zelf de server waar alles op draait dus ik kan gewoon overal bij.

het enigste wat gedaan hoeft te worden is simpel weg uploaden en klaar... zou het eventueel met een ftp kunnen doen maar dan wordt het rommelig gezien iedereen moet kunnen uploaden... het uitzoek werk erna wordt met de hand gedaan dus...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2015 20:29:24
Quote Anchor link
Je wilt vast niet dat de ingestuurde foto's nog voor de controle te bekijken zijn. Dus dan is het zinvoller om hem afgeschermd te houden, buiten de webroot.
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 21:32:39
Quote Anchor link
in dit geval is het makelijker als alles bij elkaar staat dus ik wil graag dat het skript en de geuploade files bij elkaar staan... anders wordt het verwarend met opschonen...

Dus hoe zou het skript eruit gaan zien dan? want kom er nog steeds niet uit
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2015 21:39:33
Quote Anchor link
Je moet nog wel $sometarget defineren met de locatie waar het bestand moet komen te staan.
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 22:01:58
Quote Anchor link
Ik kan het niet schrijven... alleen lezen een beetje... ik weet niet hoe ik van plain text naar variabele moet gaan en dat het dan goed opgepakt wordt... en het feit dat het meerdere regels gaan worden met die "if"...

Ik weet dat het niet de bedoeling is dat ik een vraag stel en dan het hele skript kant en klaar met een strikje erom aangeleverd krijg maar het is in dit geval maar een aanvulling... en zo te horen niet veel werk... maar ik kan het zelf niet dus het zou fijn zijn als iemand dit voor mij zou willen doen...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/06/2015 22:15:12
Quote Anchor link
Wat heb je nu aan code inmiddels? Of is het nog hetzelfde als eerst?
 
Sander Jansen

Sander Jansen

29/06/2015 22:19:02
Quote Anchor link
heb wel van alles geprobeerd maar niks werkte echt ... krijg alleen fouten of dat dingen niet goed gaan... dus ja ik heb qua skript nog wat ik eerst had... dat is tenminste foutloos
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.