URL in Textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Stefan

stefan

05/01/2008 09:52:00
Quote Anchor link
Hoi, hoi,

Ik ben voor mee site een Report functie aan het maken, als er bijvoorbeeld iets op staat wat verboden is dat ze dit dan kunnen melden, ik wou ook in het script de URL van de pagina, maar omdat dit voor sommige lastig te begrijpen valt wou ik vragen of iemand wist hoe je de pagina URL in het textarea krijgt of eigenlijk nog liever de url van de vorige pagina. Maar als dat niet gaat dan wil ik gewoon van dezelfde pagina.

Alvast bedankt voor jullie hulp! :)

Groetjes Stefan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:43:17
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

05/01/2008 09:54:00
Quote Anchor link
doe het via een [.url] en zet er een replace in;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Kampherbeek
 
Stefan

stefan

05/01/2008 09:55:00
Quote Anchor link
;o Hoe moet dat?
 
Stefan

stefan

05/01/2008 10:12:00
Quote Anchor link
Excuus,

Ik bedoelde eigenlijk dat je de url van de vorige pagina is scherm krijgt, als dat niet kan, maakt het niet uit. Ik wil in ieder geval weten hoe de url in die textform krijgt ;P
 
Jens V

Jens V

05/01/2008 10:20:00
Quote Anchor link
Is dat niet zo?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<textarea (met specificaties)>
    <?php echo $_SERVER['HTTP_REFERER']; ?>
</textarea>


EDIT: Zet die HELP uit je titel!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens V
 
Stefan

stefan

05/01/2008 10:22:00
Quote Anchor link
nee, dan komt er niets te staan :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

05/01/2008 10:30:00
Quote Anchor link
Wat komt er dan wel? Je moet gewoon op php.net kijken bij $_SERVER..
 
Stefan

stefan

05/01/2008 10:31:00
Quote Anchor link
er komen 3 spaties gwn 3x niks
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan
 
Stefan

stefan

05/01/2008 10:36:00
Quote Anchor link
Weet iemand anders een oplossing, en waar kan je het dan duidelijk vinden tommy ik zoek in zoeksysteem bij php.net naar $_SERVER maar daar staan alleen onduidelijke dingen
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

05/01/2008 10:39:00
Quote Anchor link
http://nl3.php.net/reserved.variables
OMFG, ik typ $_SERVER bij google in, en php.net staat op de 4e plaats, ik had het sneller gevonden dan dit bericht getypt, serieus..

BTW, ik help je niet meer zolang je de titel niet normaal aanpast en door gaat met dubbel posten, wij houden ons ook aan de regels en wij helpenhielpen jou, dus jij moet je maar aanpassen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
- -

- -

05/01/2008 10:47:00
Quote Anchor link
Als je Tommy nog niet snapt, hier de 'officiële' uitleg:
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen.
Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig deAfbeelding knop om je tekst aan te passen.
 
Stefan

stefan

05/01/2008 11:22:00
Quote Anchor link
Ik bump niet want het is nog steeds het zelfde topic, ik reageer alleen. dus het zijn niet 2 of meer topics achter elkaar. En ik snap het nog steeds niet, betekend dat jullie NIET meer WILLEN helpen ofzo?
 
- -

- -

05/01/2008 11:27:00
Quote Anchor link
Bump 1
Re: URL in Textarea op 05.01.2008 09:55
Re: URL in Textarea op 05.01.2008 10:12

Bump 2
Re: URL in Textarea op 05.01.2008 10:31
Re: URL in Textarea op 05.01.2008 10:36
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/01/2008 11:29:00
Quote Anchor link
stefan schreef op 05.01.2008 11:22:
Ik bump niet want het is nog steeds het zelfde topic, ik reageer alleen. dus het zijn niet 2 of meer topics achter elkaar. En ik snap het nog steeds niet, betekend dat jullie NIET meer WILLEN helpen ofzo?

Bumpen gaat niet over topics maar over posts. Het is de virtuele equivalent van een callcenter.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/01/2008 11:31:00
Quote Anchor link
Stefan, de oplossing is je al gegeven door Jens, dus hoezo wil dat niet lukken? Dit werkt voorals nog gewoon hoor bij mij:

pagina.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="meld.php">Meld</a>


meld.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<textarea><?php echo $_SERVER['HTTP_REFERER']; ?></textarea>

Nu mag jij het zelf verder uitwerken...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Stefan

stefan

05/01/2008 11:40:00
Quote Anchor link
maar als je die doet dan komt er niks te staan,, only 3 spaties
 
- -

- -

05/01/2008 11:42:00
Quote Anchor link
Doe eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '<pre>';
print_r($_SERVER);
echo '</pre>';
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/01/2008 11:42:00
Quote Anchor link
$_SERVER['HTTP_REFERER'] zal enkel gevuld zijn als je de betreffende pagina via een link op een andere pagina bezoekt.

Doe anders eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>'.print_r($_SERVER, true).'</pre>';
?>

En kijk of de HTTP_REFERER wel gevuld is...

ps. Voorbeeldje dat het wel degelijk werkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

05/01/2008 11:53:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 05.01.2008 11:29:
stefan schreef op 05.01.2008 11:22:
Ik bump niet want het is nog steeds het zelfde topic, ik reageer alleen. dus het zijn niet 2 of meer topics achter elkaar. En ik snap het nog steeds niet, betekend dat jullie NIET meer WILLEN helpen ofzo?

Bumpen gaat niet over topics maar over posts. Het is de virtuele equivalent van een callcenter.


Geld toch voor allebei, als niemand reageerd in je topic kun je toch ook een nieuw topic aanmaken over het zelfde onderwerp. Dan is dat ook bumpen.
 
Stefan

stefan

05/01/2008 13:20:00
Quote Anchor link
Als ik dat script doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>'.print_r($_SERVER, true).'</pre>';
?>


Dan komt er:

<pre>Array( [DOCUMENT_ROOT] => /home/deb5445/domains/habbowereld.nl/public_html [HTTP_ACCEPT] => image/gif, image/x-xbitmap, image/jpeg, image/pjpeg, application/x-shockwave-flash, application/vnd.ms-excel, application/vnd.ms-powerpoint, application/msword, */* [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, deflate [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => nl [HTTP_CONNECTION] => Keep-Alive [HTTP_COOKIE] => __utma=176731324.765294358.1198401761.1198401761.1198401761.1; __utmz=176731324.1198401761.1.1.utmccn=(direct)|utmcsr=(direct)|utmcmd=(none); collapseprefs=1,stat; ipb_stronghold=5de0b3fc931fc2f31b6c6ee83b3a50be; member_id=1; pass_hash=cf88e83dcf1ba8a69cdbd280bc1268db; rte-sidepanel=open; PHPSESSID=583db833f44d45f94254c394aacfad00; SQMSESSID=7d2ff65f3091d70319ea022ef01b514e [HTTP_HOST] => www.habbowereld.nl [HTTP_UA_CPU] => x86 [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322) [PATH] => /etc:/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin [REDIRECT_QUERY_STRING] => p=pagina/askamod [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_URL] => /v3/members/ [REMOTE_ADDR] => 86.91.136.182 [REMOTE_PORT] => 60888 [SCRIPT_FILENAME] => /home/deb5445/domains/habbowereld.nl/public_html/v3/members/index.php [SERVER_ADDR] => 87.249.103.213 [SERVER_ADMIN] => [email protected] [SERVER_NAME] => www.habbowereld.nl [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_SIGNATURE] => <ADDRESS>Apache/1.3.37 Server at www.habbowereld.nl Port 80</ADDRESS> [SERVER_SOFTWARE] => Apache/1.3.37 (Unix) PHP/5.2.4 mod_ssl/2.8.28 OpenSSL/0.9.7e-p1 FrontPage/5.0.2.2510 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => p=pagina/askamod [REQUEST_URI] => /v3/members/?p=pagina/askamod [SCRIPT_NAME] => /v3/members/index.php [PATH_TRANSLATED] => /home/deb5445/domains/habbowereld.nl/public_html/v3/members/index.php [PHP_SELF] => /v3/members/index.php [REQUEST_TIME] => 1199535538 [argv] => Array ( [0] => p=pagina/askamod ) [argc] => 1)</pre>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/01/2008 13:23:00
Quote Anchor link
Daar staat HTTP_REFERER dus niet tussen? Maar roep je de pagina nu direct of via een link aan?

Als je hem via een link benadert, zal HTTP_REFERER zeker wel bestaan...

ps. Zie ook het voorbeeldje dat ik gaf. Dat werkt gewoon.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.