user_id toevoegen aan een bericht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guus ten Hove

Guus ten Hove

02/04/2009 12:45:00
Quote Anchor link
hej dit is de code die gebruikt word om een bericht te plaatsen. Graag zou ik ook de usernaam voor het bericht willen hebben. Je kan alleen een bericht plaatsen als je ingelogd bent dus met session geef je de usernaam mee maar hoe krijg ik het zo dat de usernaam voor het bericht komt?
dit is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
session_start();
    if($_SESSION['ingelogd']!=true) header('Location: hanzetalkinlog.php');
    include( 'htmlheader.inc.php' );
    
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php

    include( 'database.inc.php' );  
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
      if( isset( $_POST["verzendknop"] ) )
   {

        $query = "INSERT INTO
         bericht
         (tekst,
         categorie_id)
          VALUES ('"
. $_POST ["bericht"]."', '2')";
        $result = mysql_query( $query );
        if(!$result) print $query . "<br>";
                     
   }
        
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php  
 
            $query
= "SELECT tekst FROM bericht WHERE categorie_id = 2 order by bericht_id DESC LIMIT 0, 10 ";
$result = mysql_query( $query );

$aantalRijen = mysql_num_rows( $result );
    if ( $aantalRijen == 0 )
    {

        // Er zijn nul rijen – geen gevonden producten dus
        print "<p>Er zijn geen berichten gevonden</p>";
    }
  
   {

        // Haal steeds een gevonden tabelrij op en verwerk
        // deze per stuk als $product

        print "<table><tr><th>bericht</th></tr>";
        while( $tekst = mysql_fetch_assoc( $result ) )
        {

        print "<tr><td>" . $tekst['tekst'] . "</td><td>" . $user_naam['user_naam'] . "</td></tr>";
        }

        print "</table>";
    }

    
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/05/2024 14:12:13
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 12:48:00
Quote Anchor link
Ik dacht dat jij zo goed was in PHP, met je schuiven etc.?

Daarnaast is het verstandiger om in de SESSION de user id mee te geven. Dan kun je bij het bericht weer een query uitvoeren (kan met een INNER JOIN), en zo de gebruikersnaam pakken.

Daarnaast moet je natuurlijk wel in de DB de user_id opslaan bij de berichten.
 
Guus ten Hove

Guus ten Hove

02/04/2009 13:49:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 02.04.2009 12:48:
Ik dacht dat jij zo goed was in PHP, met je schuiven etc.?


dit is SQL....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.