username availability check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

21/04/2011 20:02:44
Quote Anchor link
hallo

ik ben ent begonnen met een beetje PHP mySQL voor mijn profielwerkstuk maar loop nu tegen een probleempje aan.

ik krijg de volgende error
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting '(' in /home/a4665314/public_html/registration.php on line 12



dit is de code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
     {

     if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
             {

            $con =mysql_connect("$hostname","$username","$password");
            if (!$con)
                     {

                     die('could not connect: ' . mysql_error());
                     }

            mysql_select_db("$username", $con);
            if EXISTS (SELECT username FROM users WHERE username=$_POST['username'])
                 {

                 echo "username already in use";
                 }

            if EXISTS (SELECT email FROM users WHERE email=$_POST['email'])
                 {

                 echo "email already in use";
                 }

            else
                    {
                    $sql="INSERT INTO users (username, password, email)
                    VALUES('$_POST[username]','$_POST[password]','$_POST[email]')"
;

                    if (!mysql_query($sql,$con))
                          {

                          die('Error: ' . mysql_error());
                          }

                         echo "registration completed";
                    }
            }

        echo "the passwords do not match";
        }

else echo "invalid data";
?>


ik weet niet of het op deze manier kan werken. maar het lijkt mij van wel

alvast bedankt
Gewijzigd op 21/04/2011 20:04:24 door Marijn Struijlaart
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 00:57:54
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2011 20:15:25
Quote Anchor link
Tja, als jij zo maar zaken gaat verzinnen bij het if statement dan kan je dit soort meldingen verwachten.

wat probeer je hier in vredesnaam te doen:
if EXISTS (

php variabelen dien je niet te quoten!!

En kijk op php.net van hoe het wel moet
http://www.php.net/mysql_query
http://www.php.net/mysql_error
http://www.php.net/mysql_fetch_assoc
Gewijzigd op 21/04/2011 20:17:50 door Noppes Homeland
 
Jasper DS

Jasper DS

21/04/2011 20:19:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
if ($_POST['username'] && $_POST['password'] && $_POST['password2'] && $_POST['email'] )
{

    if ($_POST['password' ]== $_POST['password2'])
    {

        if(($con =mysql_connect($hostname,$username,$password)) === false)
        {

            echo 'MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        else if ((mysql_select_db($username, $con)) === false)
        {

            echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        
        $sql_get_username = "SELECT username
                             FROM users WHERE username= '"
.$_POST['username']."'
                            "
;
        if(($result_get_username = mysql_query($sql_get_username)) === false)        
        {

            echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        else if(mysql_num_rows($result_get_username) == 1)
        {

            echo 'email already in use';
        }

        else
        {
            $sql_get_mail = "INSERT INTO users (username, password, email)
                             VALUES('"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."')
                            "
;

            if (!mysql_query($sql_get_mail))
            {

                 echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';        
            }

            else
            {
                echo "registration completed";
            }    
        }
    }

    else
    {
        echo 'the passwords do not match';
    }
}

else
{
    echo 'invalid data';
}

?>


- Juiste quotes gebruiken
- nette foutafhandelingen
- codeer netjes
- spring mooi in
- let op sql injectie!

(note: script is snel verbeterd, fouten voorbehouden. Het is het idee wat telt)
Gewijzigd op 21/04/2011 20:21:45 door Jasper DS
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 11:31:29
Quote Anchor link
ik krijg nu een nieuwe error. weet niet waardoor het komt (ik ben ook pas net begonnen)

dit is nu het script. zit nog geen emailadres check bij, wel of het uberhaupt geldig is


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
function isValidEmail($email)
        {

    $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
    if (eregi($pattern, $email))
             {

       return true;
       }

    else
             {
       return false;
       }  
        }

        
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
{

    if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
    {

              if (!isValidEmail($_POST['email']))        
             {

                         echo "The email: ".$_POST['email']." is invalid";
             }

             else
             {
            
           $con =mysql_connect("$hostname","$username","$password");
           if (!$con)
           {

              die('could not connect: ' . mysql_error());
           }

           mysql_select_db("a4665314_cricity", $con);
  
                     $sql_get_username = "SELECT username FROM users WHERE username = '".$_POST['username']"' ";
                    
                     if(($result_get_username = mysql_query($sql_get_username)) === false)        
             {

                    echo 'er ging iets mis';
             }

                    
                     if(mysql_num_rows($result_get_username) == 1)
                     {

                                 echo "username already in use";
                     }

                     else
                     {
               $sql_get_username="INSERT INTO users (username, password, email) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['username'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."')";
      
               if (!mysql_query($sql,$con))
               {

                       die('could not insert data into database: ' . mysql_error());
               }

               echo "registration completed";
                     }
                }
    }

    else echo "the passwords do not match";
}

else echo "invalid data";
?>


als ik nu probeer om een bestaande gebruikersnaam in te vullen krijg ik deze error in line 33

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in line 33
Gewijzigd op 22/04/2011 11:32:10 door Marijn Struijlaart
 

22/04/2011 11:34:57
Quote Anchor link
Het is wel leuk om gewoon code van een tutorial over te kopiëren, maar daar leer je niks van.
Begin eerst eens simpel met php.
Hint: operators.
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 11:47:01
Quote Anchor link
ik heb het tot nu toe allemaal zelf geschreven eigenlijk. alleen die username check en die functie deels voor isvaldemail heb ik overgenomen, maar snap het denk ik wel
 

22/04/2011 11:48:38
Quote Anchor link
Tja, toch zou ik als ik jou was even terug gaan naar het begin.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/04/2011 11:50:57
Quote Anchor link
Of even kijken naar het voorzetje van PHP Jasper.
 

22/04/2011 11:52:51
Quote Anchor link
Bas Kreleger op 22/04/2011 11:50:57:
Of even kijken naar het voorzetje van PHP Jasper.


Nee, eerst leren.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/04/2011 11:55:45
Quote Anchor link
Daar lijkt mij juist een hoop uit te leren.
 

22/04/2011 12:16:58
Quote Anchor link
Nee, want dat klopt ook al niet...
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 14:29:10
Quote Anchor link
ik denk dat ik nu wat heb. de username doet het iig. maar het rare is dat het emailadres wel dubbel kan worden gebruikt, heeft dat iets te maken met speciale tekens ofzo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php
function isValidEmail($email)
        {

    $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
    if (eregi($pattern, $email))
             {

       return true;
       }

    else
             {
       return false;
       }  
        }

        
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
{

    if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
    {

              $password= md5($_POST['password']);
             $username = $_POST['username'];
             $email = $_POST['email'];
            
              if (!isValidEmail($_POST['email']))        
             {

                         echo "The email: ".$_POST['email']." is invalid <br />";
             }

             else
             {
            
           $con =mysql_connect("","","");
           if (!$con)
           {

              die('could not connect: ' . mysql_error());
           }

           mysql_select_db("", $con);
                    
                     $checkuser = mysql_query("SELECT username FROM users WHERE username='$username'");
                     $username_exist = mysql_num_rows($checkuser);
                    
                     $checkemail = mysql_query("SELECT email FROM users where email='$email'");
                     $emailname_exist = mysql_num_rows($checkemail);
                    
                     if ($username_exist >0)
                     {

                             echo "username already in use <br />";
                             unset($username);
                            include 'index.htm';
                     }

                     if($email_exist > 0)
                     {

                                  echo "email already in use <br />";
                                 unset($email);
                                include 'index.htm';
                     }

                     else
                     {
                $query = "INSERT INTO users (username, password, email) VALUES('$username', '$password', '$email')";
                                mysql_query($query) or die(mysql_error());
                                mysql_close();
                                    
                echo "registration completed";
                     }
                }
    }

    else echo "the passwords do not match";
}

else echo "invalid data";
?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/04/2011 15:20:17
Quote Anchor link
Eregi is vervallen; http://nl3.php.net/eregi
Je kopieert onnodig variabelen.
Zorg voor foutafhandeling in je query's
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 18:41:50
Quote Anchor link
ja dat moet ik nog doen. weet ik, maar doe ik later even. doe nu eerst het werkzame zodat ik het overzicht houdt.
is er nog iets van een andere simpele manier om hoofdletter te negeren?
 
Jasper DS

Jasper DS

22/04/2011 20:05:15
Quote Anchor link
Nogmaals, gebruik geen die als foutafhandling!
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

22/04/2011 23:47:05
Quote Anchor link
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 12:31:46
Quote Anchor link
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Hmm, geen idee.. Ik zal het nog eens checken of Karl moet het ons zeggen.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/04/2011 13:32:50
Quote Anchor link
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Geen nette if() en SQL-Injection lek.
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 14:16:59
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/04/2011 13:32:50:
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Geen nette if() en SQL-Injection lek.


Ja, er is inderdaad een sql lek.. Verder zou ik de volledige if-else constructie anders doen maar dat is de keuze ven de TS
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

23/04/2011 14:48:59
Quote Anchor link
maar even on-topic. weet iemand waarom die email-check niet werkt maar de username wel?
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 15:14:01
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 22/04/2011 15:20:17:
Eregi is vervallen; http://nl3.php.net/eregi
Je kopieert onnodig variabelen.
Zorg voor foutafhandeling in je query's


+

- zorg voor nette foutafhandeling -> geen or die!
- codeer netjes
Gewijzigd op 23/04/2011 15:15:15 door Jasper DS
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.