username availability check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

21/04/2011 20:02:44
Quote Anchor link
hallo

ik ben ent begonnen met een beetje PHP mySQL voor mijn profielwerkstuk maar loop nu tegen een probleempje aan.

ik krijg de volgende error
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting '(' in /home/a4665314/public_html/registration.php on line 12



dit is de code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
     {

     if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
             {

            $con =mysql_connect("$hostname","$username","$password");
            if (!$con)
                     {

                     die('could not connect: ' . mysql_error());
                     }

            mysql_select_db("$username", $con);
            if EXISTS (SELECT username FROM users WHERE username=$_POST['username'])
                 {

                 echo "username already in use";
                 }

            if EXISTS (SELECT email FROM users WHERE email=$_POST['email'])
                 {

                 echo "email already in use";
                 }

            else
                    {
                    $sql="INSERT INTO users (username, password, email)
                    VALUES('$_POST[username]','$_POST[password]','$_POST[email]')"
;

                    if (!mysql_query($sql,$con))
                          {

                          die('Error: ' . mysql_error());
                          }

                         echo "registration completed";
                    }
            }

        echo "the passwords do not match";
        }

else echo "invalid data";
?>


ik weet niet of het op deze manier kan werken. maar het lijkt mij van wel

alvast bedankt
Gewijzigd op 21/04/2011 20:04:24 door Marijn Struijlaart
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 15:56:17
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2011 20:15:25
Quote Anchor link
Tja, als jij zo maar zaken gaat verzinnen bij het if statement dan kan je dit soort meldingen verwachten.

wat probeer je hier in vredesnaam te doen:
if EXISTS (

php variabelen dien je niet te quoten!!

En kijk op php.net van hoe het wel moet
http://www.php.net/mysql_query
http://www.php.net/mysql_error
http://www.php.net/mysql_fetch_assoc
Gewijzigd op 21/04/2011 20:17:50 door Noppes Homeland
 
Jasper DS

Jasper DS

21/04/2011 20:19:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
if ($_POST['username'] && $_POST['password'] && $_POST['password2'] && $_POST['email'] )
{

    if ($_POST['password' ]== $_POST['password2'])
    {

        if(($con =mysql_connect($hostname,$username,$password)) === false)
        {

            echo 'MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        else if ((mysql_select_db($username, $con)) === false)
        {

            echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        
        $sql_get_username = "SELECT username
                             FROM users WHERE username= '"
.$_POST['username']."'
                            "
;
        if(($result_get_username = mysql_query($sql_get_username)) === false)        
        {

            echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';
        }

        else if(mysql_num_rows($result_get_username) == 1)
        {

            echo 'email already in use';
        }

        else
        {
            $sql_get_mail = "INSERT INTO users (username, password, email)
                             VALUES('"
.mysql_real_escape_string($_POST['username'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."','".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."')
                            "
;

            if (!mysql_query($sql_get_mail))
            {

                 echo 'er ging iets mis -> MAAK EEN NETTE FOUTAFHANDELING!';        
            }

            else
            {
                echo "registration completed";
            }    
        }
    }

    else
    {
        echo 'the passwords do not match';
    }
}

else
{
    echo 'invalid data';
}

?>


- Juiste quotes gebruiken
- nette foutafhandelingen
- codeer netjes
- spring mooi in
- let op sql injectie!

(note: script is snel verbeterd, fouten voorbehouden. Het is het idee wat telt)
Gewijzigd op 21/04/2011 20:21:45 door Jasper DS
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 11:31:29
Quote Anchor link
ik krijg nu een nieuwe error. weet niet waardoor het komt (ik ben ook pas net begonnen)

dit is nu het script. zit nog geen emailadres check bij, wel of het uberhaupt geldig is


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
function isValidEmail($email)
        {

    $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
    if (eregi($pattern, $email))
             {

       return true;
       }

    else
             {
       return false;
       }  
        }

        
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
{

    if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
    {

              if (!isValidEmail($_POST['email']))        
             {

                         echo "The email: ".$_POST['email']." is invalid";
             }

             else
             {
            
           $con =mysql_connect("$hostname","$username","$password");
           if (!$con)
           {

              die('could not connect: ' . mysql_error());
           }

           mysql_select_db("a4665314_cricity", $con);
  
                     $sql_get_username = "SELECT username FROM users WHERE username = '".$_POST['username']"' ";
                    
                     if(($result_get_username = mysql_query($sql_get_username)) === false)        
             {

                    echo 'er ging iets mis';
             }

                    
                     if(mysql_num_rows($result_get_username) == 1)
                     {

                                 echo "username already in use";
                     }

                     else
                     {
               $sql_get_username="INSERT INTO users (username, password, email) VALUES ('".mysql_real_escape_string($_POST['username'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."')";
      
               if (!mysql_query($sql,$con))
               {

                       die('could not insert data into database: ' . mysql_error());
               }

               echo "registration completed";
                     }
                }
    }

    else echo "the passwords do not match";
}

else echo "invalid data";
?>


als ik nu probeer om een bestaande gebruikersnaam in te vullen krijg ik deze error in line 33

Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in line 33
Gewijzigd op 22/04/2011 11:32:10 door Marijn Struijlaart
 

22/04/2011 11:34:57
Quote Anchor link
Het is wel leuk om gewoon code van een tutorial over te kopiëren, maar daar leer je niks van.
Begin eerst eens simpel met php.
Hint: operators.
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 11:47:01
Quote Anchor link
ik heb het tot nu toe allemaal zelf geschreven eigenlijk. alleen die username check en die functie deels voor isvaldemail heb ik overgenomen, maar snap het denk ik wel
 

22/04/2011 11:48:38
Quote Anchor link
Tja, toch zou ik als ik jou was even terug gaan naar het begin.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/04/2011 11:50:57
Quote Anchor link
Of even kijken naar het voorzetje van PHP Jasper.
 

22/04/2011 11:52:51
Quote Anchor link
Bas Kreleger op 22/04/2011 11:50:57:
Of even kijken naar het voorzetje van PHP Jasper.


Nee, eerst leren.
 
B a s
Beheerder

B a s

22/04/2011 11:55:45
Quote Anchor link
Daar lijkt mij juist een hoop uit te leren.
 

22/04/2011 12:16:58
Quote Anchor link
Nee, want dat klopt ook al niet...
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 14:29:10
Quote Anchor link
ik denk dat ik nu wat heb. de username doet het iig. maar het rare is dat het emailadres wel dubbel kan worden gebruikt, heeft dat iets te maken met speciale tekens ofzo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php
function isValidEmail($email)
        {

    $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
    if (eregi($pattern, $email))
             {

       return true;
       }

    else
             {
       return false;
       }  
        }

        
if ($_POST["username"] && $_POST["password"] && $_POST["password2"] && $_POST["email"] )
{

    if ($_POST["password"]==$_POST["password2"])
    {

              $password= md5($_POST['password']);
             $username = $_POST['username'];
             $email = $_POST['email'];
            
              if (!isValidEmail($_POST['email']))        
             {

                         echo "The email: ".$_POST['email']." is invalid <br />";
             }

             else
             {
            
           $con =mysql_connect("","","");
           if (!$con)
           {

              die('could not connect: ' . mysql_error());
           }

           mysql_select_db("", $con);
                    
                     $checkuser = mysql_query("SELECT username FROM users WHERE username='$username'");
                     $username_exist = mysql_num_rows($checkuser);
                    
                     $checkemail = mysql_query("SELECT email FROM users where email='$email'");
                     $emailname_exist = mysql_num_rows($checkemail);
                    
                     if ($username_exist >0)
                     {

                             echo "username already in use <br />";
                             unset($username);
                            include 'index.htm';
                     }

                     if($email_exist > 0)
                     {

                                  echo "email already in use <br />";
                                 unset($email);
                                include 'index.htm';
                     }

                     else
                     {
                $query = "INSERT INTO users (username, password, email) VALUES('$username', '$password', '$email')";
                                mysql_query($query) or die(mysql_error());
                                mysql_close();
                                    
                echo "registration completed";
                     }
                }
    }

    else echo "the passwords do not match";
}

else echo "invalid data";
?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/04/2011 15:20:17
Quote Anchor link
Eregi is vervallen; http://nl3.php.net/eregi
Je kopieert onnodig variabelen.
Zorg voor foutafhandeling in je query's
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/04/2011 18:41:50
Quote Anchor link
ja dat moet ik nog doen. weet ik, maar doe ik later even. doe nu eerst het werkzame zodat ik het overzicht houdt.
is er nog iets van een andere simpele manier om hoofdletter te negeren?
 
Jasper DS

Jasper DS

22/04/2011 20:05:15
Quote Anchor link
Nogmaals, gebruik geen die als foutafhandling!
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

22/04/2011 23:47:05
Quote Anchor link
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 12:31:46
Quote Anchor link
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Hmm, geen idee.. Ik zal het nog eens checken of Karl moet het ons zeggen.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/04/2011 13:32:50
Quote Anchor link
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Geen nette if() en SQL-Injection lek.
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 14:16:59
Quote Anchor link
- SanThe - op 23/04/2011 13:32:50:
Ocirina Ocirina op 22/04/2011 23:47:05:
Karl Karl op 22/04/2011 12:16:58:
Nee, want dat klopt ook al niet...


Waarom klopt dit niet?


Geen nette if() en SQL-Injection lek.


Ja, er is inderdaad een sql lek.. Verder zou ik de volledige if-else constructie anders doen maar dat is de keuze ven de TS
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

23/04/2011 14:48:59
Quote Anchor link
maar even on-topic. weet iemand waarom die email-check niet werkt maar de username wel?
 
Jasper DS

Jasper DS

23/04/2011 15:14:01
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 22/04/2011 15:20:17:
Eregi is vervallen; http://nl3.php.net/eregi
Je kopieert onnodig variabelen.
Zorg voor foutafhandeling in je query's


+

- zorg voor nette foutafhandeling -> geen or die!
- codeer netjes
Gewijzigd op 23/04/2011 15:15:15 door Jasper DS
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.