Validation tijdens login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »
Snelle Jaap

Snelle Jaap

14/03/2014 12:04:07
Quote Anchor link
Hey,

Ik had eerder al wat vragen gesteld over werken met PDO, dat is dus gelukt, maar nu zou ik graag de berichten van bijvoorbeeld een foutmelding laten zien zonder page refresh, oftewel met AJAX.


Tot nu toe heb ik een beginnetje, en vroeg me af of ik op de goede weg zit. Ik weet niet heel veel van AJAX. Het enige wat ik wil is dat hij valideert, een bericht laat zien als het niet goed is en anders het script uitvoert (wel met server side validation natuurlijk). De code bovenaan m'n js.js bestand komt van validate.js, deze site: http://rickharrison.github.io/validate.js/

Hoop dat jullie me een beetje op weg kunnen helpen, alvast bedankt.

login_submit.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<html>
    <head>
        <link rel="stylesheet" href="imports/stylesheets/style.css" type="text/css">
        <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="scripts/validate.min.js"></script>
        <script src="scripts/scripts.js">
        </script>
            <meta charset="utf-8">
            <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
            <!--[if lt IE 9]><script src="//html5shim.googlecode.com/svn/trunk/html5.js"></script><![endif]-->
        <title>
            PHPRO Login
        </title>
    </head>
    <body>
        <form name="form" method="post" action="" class="login">
            <p>
              <label for="phpro_username">
                  Gebruiker:
              </label>
              <input type="text" name="phpro_username" id="phpro_username" value="Gebruikersnaam">
            </p>

            <p>
              <label for="phpro_password">
                  Wachtwoord:
              </label>
              <input type="password" name="phpro_password" id="phpro_password" value="4815162342">
            </p>

            <p class="login-submit">
              <button type="submit" class="login-button">
                  Login
              </button>
            </p>

            <p class="forgot-password">
                <a href="#">
                    Wachtwoord vergeten?
                </a>
            </p>
            <div id="berichten">
                <div id="success">
                </div>
                <div id="fail">
                </div>
            </div>
        </form>
    </body>
</html>


loginprocess.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php
    //begin session
    session_start();

    if(isset($_SESSION['user_id']))
    {

        $message = 'Gebruiker is al ingelogd';
    }

    
    //check that both username and password have been submitted
    if(!isset($_POST['phpro_username'], $_POST['phpro_password']))
    {

        $message = 'Voer een geldig gebruikersnaam en wachtwoord in.';
    }

    
    //check if the username is the correct length
    elseif (strlen( $_POST['phpro_username']) > 20 || strlen($_POST['phpro_username']) < 4)
    {

        $message = 'Gebruikersnaam mag minimaal 4 tekens lang zijn en maximaal 20 tekens.';
    }

    
    //check if the password is the correct length
    elseif(strlen($_POST['phpro_password']) > 20 || strlen($_POST['phpro_password']) < 4)
    {

        $message = 'Wachtwoord mag minimaal 4 tekens lang zijn en maximaal 20 tekens.';
    }

    
    //check the username has only alpha numeric characters
    elseif (ctype_alnum($_POST['phpro_username']) != true)
    {

        $message = 'Gebruikersnaam kan alleen getallen en letters bevatten.';
    }

    
    //check the password has only alpha numeric characters
    elseif (ctype_alnum($_POST['phpro_password']) != true)
    {

        $message = 'Wachtwoord kan alleen getallen en letters bevatten.';
    }

    else
    {
        // if we are here the data is valid and we can insert into database
        $phpro_username = filter_var($_POST['phpro_username'], FILTER_SANITIZE_STRING);
        $phpro_password = filter_var($_POST['phpro_password'], FILTER_SANITIZE_STRING);
        
        //password encryption
        $phpro_password = sha1($phpro_password);
        
        include_once ('connection.php');
        
        try{
            $dbh = new PDO("mysql:host=$mysql_hostname;dbname=$mysql_dbname", $mysql_username, $mysql_password);
            //send message when connected
            
            //set the error mode to exceptions

            $dbh->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
            
            //prepare the select statement
            $stmt = $dbh->prepare("SELECT phpro_user_id, phpro_username, phpro_password
                    FROM phpro_users
                    WHERE phpro_username = :phpro_username
                    AND phpro_password = :phpro_password"
);
            
            //bind the parameters
            $stmt->bindParam(':phpro_username', $phpro_username, PDO::PARAM_STR);
            $stmt->bindParam(':phpro_password', $phpro_password, PDO::PARAM_STR, 50);
            
            //execute the prepared statement
            $stmt->execute();
            
            //check for a result
            $user_id = $stmt->fetchColumn();
            
            //if there is no result then show failure message
            if($user_id == false)
            {

                $message = 'Inloggen mislukt';
            }

            //else everything is fine
            else
            {
                $_SESSION['user_id'] = $user_id;
                
                $message = 'Je bent ingelogd!';
            }
            
        }
catch (Exception $ex) {
            //if we are here something went wrong with the database connection
            $message = 'Helaas is er wat mis gegaan tijdens het inloggen.';
        }
    }

   ?>


js.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
$(function(){
    var validator = new FormValidator('form', [{
        name: 'phpro_username',
        display: 'Voornaam',    
        rules: 'required|min_length[4]|max_length[20]'
    }, {
        name: 'phpro_password',
        display: 'wachtwoord',
        rules: 'required|min_length[4]|max_length[20]'
    }], function(errors, event) {
        $("#fail").css("display","none");
        $("#fail").fadeIn('slow').css;
        berichten.innerHTML = '';
        if (errors.length > 0) {
            for (var i = 0, l = errors.length; i < l; i++) {
                berichten.innerHTML += errors[i].message + '<br>';
            }
        } else {
            var phpro_username = $('#phpro_username').val();
            var phpro_password = $('#phpro_password').val();
    
            $.post('loginprocess.php',{action: "button", phpro_username:phpro_username, phpro_password:phpro_password},function(res){
                $('#result').html(res);
            });
        document.getElementById('success').innerHTML = 'Uw bericht is verzonden!';
        }
        event.preventDefault();
    });
});


(Nog even de html code aangepast, zaten nog wat foutjes in m.b.t. het linken van bestanden.)
Gewijzigd op 14/03/2014 12:57:37 door Snelle Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 03:59:36
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

18/03/2014 10:10:39
Quote Anchor link
?
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

18/03/2014 10:14:28
Quote Anchor link
Dit doe je goed jonge... Maar eh ik weet het niet:P
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

18/03/2014 10:22:38
Quote Anchor link
Kom er nog steeds niet uit :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/03/2014 10:32:47
Quote Anchor link
Wat heb je al gevonden of geprobeerd? Als ik op 'AJAX login' zoek, dan krijg ik al een hoop result op Google.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

18/03/2014 10:35:35
Quote Anchor link
Weet ik, weet ook wel een beetje hoe het werkt, maar ik krijg hem niet werkend met mijn script, ik zou niet weten wat ik verder moet aanpassen/toevoegen om verder te komen. Als ik nu op login klik, dan gebeurd er niks. Hij refresht wel (en de insert werkt zonder de form action op m'n ajax request wel).
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

19/03/2014 10:45:41
Quote Anchor link
Als ik nu apart iets maak met Ajax, en ik wil het hierin implementeren schiet het ook niet op, ik wil gewoon gelijk dit script laten werken zonder refresh. Om de een of andere rede doet hij het niet.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

19/03/2014 13:05:38
Quote Anchor link
Jammer dat het niet werkt.

(Een reactie zoals jij regelmatig plaatst in topics... ;-) )
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

19/03/2014 13:30:45
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 19/03/2014 13:05:38:
Jammer dat het niet werkt.

(Een reactie zoals jij regelmatig plaatst in topics... ;-) )


Vind ik ook.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

25/03/2014 13:03:24
Quote Anchor link
Niemand die al wat weet?
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

28/03/2014 14:18:59
Quote Anchor link
Nee?
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/04/2014 11:04:43
Quote Anchor link
ok
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/04/2014 11:31:52
Quote Anchor link
Je geeft geen enkele output in het php script, dus res is een lege string.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/04/2014 11:52:43
Quote Anchor link
Maar het is ajax dus het hoeft toch ook geen output te geven, het script moet gewoon worden uitgevoerd en die word aangeroepen via ajax.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.