Vanuit 2 tabellen data halen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

16/12/2016 21:16:15
Quote Anchor link
Ik heb 2 velden.

users
messages

beiden hebben een veld user_id

Nu wil ik dus dat wanneer ik het user id weet, alle berichten tonen die bij deze user horen. Hoe maak ik dan de sql en laat dat dan weergeven?

Iemand die me een zetje kan geven?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:18:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2016 21:35:49
Quote Anchor link
Het ligt eraan om je de data uit twee tabellen wilt halen, of uit één tabel.

Als je twee of meer tabellen erbij wilt betrekken die betrekking op elkaar hebben met een gelijke waarde zoals een ID-nummer bijvoorbeeld, dan kan je JOINs gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT u.user_id, u.username, m.message
FROM messages m
INNER JOIN users u
ON u.user_id=m.user_id


Of een enkele tabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT user_id, message
FROM messages
WHERE user_id=1234
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

16/12/2016 22:04:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
  $sql = "SELECT users.user_id, user_profiles.user_id
FROM user_profiles
INNER JOIN users
ON users.user_id=user_profiles.user_id";
$query = mysqli_query($db, $sql) or die( mysqli_error($db) );

while($row = mysqli_fetch_array($query, MYSQLI_ASSOC)){
    echo  $row["user_id"].' ';


hoe kan ik nu zorgen dat ik ook de profile name weergeef op basis van de id's die overeenkomen?

Ben beginnen dus sorry voor mijn vragen
Gewijzigd op 16/12/2016 22:24:00 door Bollie Zwollie
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/12/2016 22:27:08
Quote Anchor link
je moet dan ook users.username meenemen in je select.

maar als ik jouw query zie. Kan een gebruiker meerdere profielen hebben?
Het komt ene beetje vreemd over.

Verder is die() ook niet de oplossing om een fout af te handelen. Daar hebben we if-else voor.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/12/2016 11:21:54
Quote Anchor link
In https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/login-geeft-telkens-fout/100646/ gebruik je een andere manier om je query's te schrijven/uit te voeren. Waarom?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.