Variabel naam samenvoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »
Lars Groot

Lars Groot

31/08/2010 21:07:11
Quote Anchor link
Beste,

Hoe kan ik de naam van een variabele samenvoegen?

Hiermee bedoel ik bijv.:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
for ($i = 1; ; $i++) {
    if ($data->strippag{$i} == "") {
        break;
    }
    $i2 = $i + 1;
    $i0 = $i - 1;
    if($i == 1){
        echo '<div id="'.$i.'" style="display:block;">';
    } else{
        echo '<div id="'.$i.'" style="display:none;">';
    }
    echo '<img src="'.$data->strippag{$i}.'" alt="'.$data->stripnaam.' pagina '.$i.'"><br />
    <br />';
    if($i != 1){
        echo '<input type="button" onclick="tab2(\''.$i0.'\', \''.$i.'\');" value="&laquo; Vorige pagina">';
    }
    echo '&nbsp;<b>Pagina '.$i.'</b>&nbsp;';
    if($data->strippag{$i2} != ""){
        echo '<input type="button" onclick="tab(\''.$i2.'\');" value="Volgende pagina &raquo;">';
    }
    echo '</div>';
}


Dan gaat het hierom:
if ($data->strippag{$i} == "") {
Ik wil graag dat die dus $data->strippag1 pakt als de $i 1 is, en als de $i 10 is, dan pakt ie $data->strippag10.

Alleen zo werkt het niet, en ook niet met een punt...

Weet iemand hoe ik dit wel kan doen?

Alvast bedankt!

Lars
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 12:33:35
 
Chris visser

chris visser

02/09/2010 23:01:22
Quote Anchor link
Het hele stukje code ziet er voor mijn gevoel nogal onlogisch uit.
Als ik het goed begrijp wil je een soort paginator maken?

Hieronder staat 1 van mijn functies die ervoor zorgt dat meerdere nieuwsberichten over meerdere pagina's verspreid worden. Tegelijkertijd maakt het voor elke pagina een link. Ik heb zoveel mogelijk engels commentaar erbij gezet om het overzichtelijk te maken. Misschien kun je dit gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
function nieuws($TeamID, $type)
{

  global $db, $admin;
  //count gb messages
    $counter = $db->sql_query("SELECT * FROM voetbal_berichten WHERE TeamID=".$TeamID." AND Type='".$type."' ORDER BY DatumTijd DESC");
    $totalResult = $db->sql_numrows();    
    //if($totalResult>30)
    //{
      //set maximum rows

      $maxRows = 30;
      $pages = ceil($totalResult/$maxRows);
      //Start pagination
      if(isset($_GET['page'])) { $showpage = $_GET['page']; }
      else { $showpage = $pages; }
      //No page given so start from 0 to maxRows-1 (to prevent 0 from being counted)
      if($showpage == 1) { $to = $totalResult; $from = $totalResult-$maxRows; }
      //page is given show last article on first page
      if($showpage > 1) { $to = ($totalResult-($maxRows*$showpage))+$maxRows; $from = $totalResult-($maxRows*$showpage); }
      //From cannot drop below zero
      if($from < 0) { $from = 0; }

      //for each page is a link available
    $page = 1;
      while($pages >= $page)
      {

        //make the active page bold
        if($showpage == $page) { $style = 'font-weight: bold;'; } else { $style = 'font-weight: normal'; }
          //show text for oldest page and newest page
        if($page == 1) { echo '<span style="float: right; '.$style.'"><a href="modules.php?name=Gastenboek&page='.$page.'">[oudste]</a></span>'; }
          elseif($page == $pages) { echo '<span style="float: right; '.$style.'"><a href="modules.php?name=Gastenboek&page='.$page.'">[nieuwste]</a></span>'; }
        else { echo '<span style="float: right; '.$style.'"><a href="modules.php?name=Gastenboek&page='.$page.'">['.$page.']</a></span>'; }
        $page++;
      }

      echo '<p />&nbsp;';
      //Show messages
      $from = mysql_real_escape_string($from);
      $to = mysql_real_escape_string($to);
    
      $result = $db->sql_query("SELECT * FROM voetbal_berichten WHERE TeamID=".$TeamID." AND Type='".$type."' ORDER BY DatumTijd DESC LIMIT ".$from.",".$to);
    //}
    //else
    //{
    //  $result = $db->sql_query("SELECT * FROM voetbal_nieuws ORDER BY DatumTijd DESC");
    //}

  $i=0;
    while ($message = $db->sql_fetchrow($result))
    {

      $i++;
      if($i <= 40)
        {

          $Datum = date('d-m-Y', $message['DatumTijd']);
            echo '    <div class="storytitle">';
        //echo '      <strong>Bijnaam: '.$message['Username'].'</strong>&nbsp; <span style="float: right; font-weight: normal; "><i>Geplaatst op '.$message['date'].'</i></span>';
            echo '      &nbsp;<span style="float: right; font-weight: normal; "><i>Geplaatst op '.$Datum.'</i></span>';
            echo '    </div>';
            echo '    <div class="main" style="min-height: 120px; padding: 3px;">';
            echo '    <img src="images/topics/'.$type.'.gif" Alt="'.$type.'" align="right" border="0">';
            echo        nl2br($message['Bericht']);
            echo '    </div>';;
          if(is_admin($admin))
          {

              echo '  &nbsp;<span style="float: right;">';
            echo '      <a href="modules.php?name=Voetbal&op=team&task='.$type.'&TeamID='.$TeamID.'&DeleteID='.$message['NieuwsID'].'" class="textboxbutton">Verwijder bericht</a>';
                echo '  </span>';
          }

            echo '<p />';
        }
    }    
}


?>
 
Pim -

Pim -

02/09/2010 23:30:30
Quote Anchor link
Wat je nu doet is onnodige, leer met arrays werken! http://php.net/manual/en/language.types.array.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.