Variabel namen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »
- Raoul -

- Raoul -

06/12/2010 16:19:05
Quote Anchor link
Hoe geven jullie de namen aan je vars? Wat vind je het netst?

Methode 1: $BlaatEnKoffie
Methode 2: $blaatenkoffie
Methode 3: $blaatEnKoffie
Methode 4: $blaat_en_koffie

Misschien rare vraag, maar ik ben ff nieuwsgierig:P
Gewijzigd op 06/12/2010 16:37:02 door - Raoul -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:55:17
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

06/12/2010 16:25:46
Quote Anchor link
Dat hangt ervan af?

Volgens mij was het met OOP (Object-oriented programming) dat je elke woord met een hoofdletter begint. Dus dan zal het dit zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$BlaatEnKoffie = 'hoi';


Maar je kan ook gewoon:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$blaatenkoffie = 'hoi';


doen.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/12/2010 16:27:31
Quote Anchor link
$sBlaatEnKoffie ;)
 
- Raoul -

- Raoul -

06/12/2010 16:28:09
Quote Anchor link
Wat vind jij het netst, Zonder OOP?

Toevoeging op 06/12/2010 16:28:38:

Synaps Framework op 06/12/2010 16:27:31:
$sBlaatEnKoffie ;)


Waarom zet je er een s voor?
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/12/2010 16:31:48
Quote Anchor link
Omdat het een string is.
 
- Raoul -

- Raoul -

06/12/2010 16:33:25
Quote Anchor link
Synaps Framework op 06/12/2010 16:31:48:
Omdat het een string is.


En als het bv een int is zet je er een i voor? En hoe zit het met een array? Een a?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

06/12/2010 16:36:07
Quote Anchor link
wat denk je van methode 4? $blaat_en_koffie
Ik ga trouwens meestal voor methode 3
 
Synaps Framework

Synaps Framework

06/12/2010 16:37:21
Quote Anchor link
Internet Verslaafde op 06/12/2010 16:33:25:
Synaps Framework op 06/12/2010 16:31:48:
Omdat het een string is.


En als het bv een int is zet je er een i voor? En hoe zit het met een array? Een a?


Inderdaad. En als het een object is een o ;)
 
Roel -

Roel -

06/12/2010 17:24:10
Quote Anchor link
Gewoon methode 2. Als je het een duidelijke naam geeft vind ik het goed.
 
Moe BE

Moe BE

06/12/2010 17:27:41
Quote Anchor link
ik ga voor methode 3
 
Jasper DS

Jasper DS

06/12/2010 17:28:33
Quote Anchor link
$blaat_koffie
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2010 17:33:08
Quote Anchor link
for what it's worth...

Kijk hier eens
http://drupal.org/coding-standards

Dit is de visie van de jongens van Drupal.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/12/2010 17:35:44
Quote Anchor link
Roel van de Water op 06/12/2010 17:24:10:
Gewoon methode 2. Als je het een duidelijke naam geeft vind ik het goed.


Mee eens.
 
Wouter J

Wouter J

06/12/2010 17:45:08
Quote Anchor link
Ik zal nooit van dit soort lange namen geven aan variabelen. Ik hou ze het liefst zo kort en simpel mogelijk.
Dus ik zou gaan voor:
$koffie = 'iets';
$blaat = 'iets';
 
Jelmer -

Jelmer -

06/12/2010 17:52:46
Quote Anchor link
Quote:
Grammar lesson: "Capitalization is the difference between helping your Uncle Jack off a horse and helping your uncle jack off a horse."
- iemand's tweet

Maar ik ben zelf van methode 4, 3 is zo Java-achtig (ik gebruik het wel vaak voor method names), 1 doet me denken aan Visual Basic en horrorcode, en 2 kan je alleen lezen als je al weet wat er staat. En variabelen prefixen met letters om aan te geven wat erin zit, ook wel genoemd de Hongaarse methode, bestaat alleen maar omdat sommige mensen geen variabelenamen kunnen verzinnen die logisch zijn ($aPost, ooh, een array van Post objecten? Wat dacht van $posts..) en omdat andere mensen willen dat PHP Java is, en niet durven toegeven dat PHP doet aan Ducktyping. Who cares dat $oPosts een ArrayObject is als het zich gewoon gedraagt als een array?

Trouwens, als je geen goeie variabele-namen kan vinden -> ga functies gebruiken. Binnen een functie bestaan maar 3 of 4 variabelen, als je dan niet weet wat erin zit, kan je het zo opzoeken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.