Variabele laatste getal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 09:15:49
Quote Anchor link
Ik heb een variabele "$qty" deze staat voor quantity. Hierin staat hoevaak een product besteld is. Als ik deze variabele dan echo, krijg ik hier bijv. '123' uit.

Mijn vraag is, hoe krijg ik steeds het laatste getal eruit?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:00:59
 
Jel le

Jel le

12/11/2010 09:40:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$laatste_getal = substr($qty, -1);


bedoel je dit?
 
John D

John D

12/11/2010 09:42:19
Quote Anchor link
het laatste getal eruit?
Hoeveel getallen staan er dan in "$qty" wanneer je het laatste getal eruit wilt halen?
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 10:15:17
Quote Anchor link
qty word steeds opgehoogd. Dus als ik 5 producten bestel. komt er uit qty 12345.

nou wil ik gewoon 5 hebben. hopelijk snappen jullie het nu.

@Jelle - nee werkt niet.

Alvast bedankt,
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/11/2010 10:18:00
Quote Anchor link
zouw wel moeten zie hier voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$rest
= substr("abcdef", -1);    // returns "f"
$rest = substr("abcdef", -2);    // returns "ef"
$rest = substr("abcdef", -3, 1); // returns "d"
?>
 
Jel le

Jel le

12/11/2010 10:20:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$qty = 12345;
$laatste_getal = substr($qty, -1);

echo $laatste_getal;


moet gewoon werken hoor
 
John D

John D

12/11/2010 10:23:32
Quote Anchor link
maar waarom 12345 in $qty en niet alleen 5 door steeds $qty = $qty+1 oid ?? Je gaat namelijk helemaal de mist in wanneer het 10 of meer producten wordt: 12345678910 ??
Gewijzigd op 12/11/2010 10:25:03 door John D
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 10:24:06
Quote Anchor link
Ik ga hier even mee aan de slag. Bedankt voor de reacties. Ik zie nu ook dat het werkt maar moet even wat aanklooien met een foreach loop.
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 10:28:02
Quote Anchor link
- Zelfde als John maar veels te laat. -
Gewijzigd op 12/11/2010 10:29:07 door - Mark -
 
Justin S

Justin S

12/11/2010 10:50:23
Quote Anchor link
Waarom maak je geen array?

array("1", "2", "3", "4", "5")

Dan kan je gemakkelijker de laatste ophalen en zonder fouten zoals John D benoemd, bij 10 of 100.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/11/2010 10:50:53
Quote Anchor link
-- spuit 11 --
Gewijzigd op 12/11/2010 10:52:06 door Jacco Engel
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 10:55:08
Quote Anchor link
volgens mij heb ik het een beetje verkeerd verwoord.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$contents = array();
foreach ($items as $item)
{
    $contents[$item] = (isset($contents[$item])) ? $contents[$item] + 1 : 1;            
    foreach ($contents as $id=>$qty)
    {
        echo $qty;
    }
}

dan krijg ik 12345 dus ik had niet goed opgelet.
hebben jullie een idee hoe ik dan het laatste getal uit qty kan krijgen?

bedankt voor al jullie reacties
Gewijzigd op 12/11/2010 10:59:28 door Tim Fendt
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/11/2010 10:57:17
Quote Anchor link
wat zit erin in $contents?
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 10:58:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo end($contents); ?>
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 11:01:15
Quote Anchor link
Mark Coenen op 12/11/2010 10:58:56:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo end($contents); ?>


blijft nogsteeds 12345.
 
Justin S

Justin S

12/11/2010 11:01:24
Quote Anchor link
Als je 12345 als output krijgt klopt er iets niet in je display. Cijfers moet je altijd scheiden. Bijvoorbeeld door een komma. Dan kan je vervolgens met een explode de cijfers weer lostrekken en de laatste ophalen.
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 11:06:27
Quote Anchor link
Ik zag je edit te laat, Hoe ziet je items array eruit als ik vragen mag? Het ziet er allemaal wat vreemd uit.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 11:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$cart
= $_SESSION['cart'];
$items = explode(',',$cart);

$contents = array();
foreach ($items as $item)
{

    $contents[$item] = (isset($contents[$item])) ? $contents[$item] + 1 : 1;            
    foreach ($contents as $id=>$qty)
    {

        echo $qty;
    }
}


//dit staat in session cart (als het goed is)


case 'add':
if ($cart)
{

    $cart .= ','.$_GET['id'];
}

else
{
    $cart = $_GET['id'];
}

break;
?>
Gewijzigd op 12/11/2010 11:11:22 door Tim Fendt
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 11:19:10
Quote Anchor link
Even kijken of ik op het goede spoor zit.

Je gooit elk item los in je winkelwagen en nu wil je weten hoevel er van elk item is?
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 11:24:51
Quote Anchor link
inderdaad :D
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 11:54:37
Quote Anchor link
We zijn dan wel behoorlijk aan het afdwalen van de oorspronkelijke vraag. Het zal wel aan mij liggen maar het ziet er nogal vreemd uit. En niet echt optimaal.

LET OP! Je kunt onderstaande code niet plakken in jouw script, Het idee was om je de werking uit te leggen. even in een appart bestandje zetten dus.

Ik weet niet wat beter is, ik heb nog nooit een webshop gebouwd maar ik denk dat gemakkelijker is als je $_SESSION['cart'] direct de tweede array bevat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php

    /*---- INFO! ---->
    
        Stel we hebben een winkelwagen met de volgende inhoud:
        
            3 X artikel 1.
            2 X artikel 3.
            3 X artikel 4.
        
        LET OP! Deze data staat op een verkeerde manier in $_SESSION['cart'] in jouw script als je het mij vraagt.
                Jij hebt de data in $_SESSION['cart'] als een string opgeslagen. Je maakt er doormiddel van explode
                een array van. Waarom niet de data direct als een array in $_SESSION['cart'] opslaan?
                
    */

    
        $chart = array(1, 3, 4, 3, 1, 4, 4, 1);


    /*---- INFO! ---->
    
        Dan gaan we nu een nieuwe array aanmaken met daarin het aantal van elk item.

        In $chart_items komt nu als het goed is het volgende te staan:
        
        array(1 => 3, 3 => 3, 4 => 3)
        
        In andere woorden:
        
            3 X artikel 1.
            2 X artikel 3.
            3 X artikel 4.
            
        We zijn dan dus weer terug bij het begin eigenlijk.

    */

        
        $chart_items = array_count_values($chart);
        

    /*---- INFO! ---->
    
        Dan gaan we nu alle Items weergeven.
        
    */

    
        foreach($chart_items as $item => $count){
            
            echo 'We hebben '.$count.' keer item '.$item.'.<br />';
        }

        
?>


:p hopelijk sla ik de plank niet volledig mis zoals wel vaker het geval is.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.