Variabele laatste getal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 09:15:49
Quote Anchor link
Ik heb een variabele "$qty" deze staat voor quantity. Hierin staat hoevaak een product besteld is. Als ik deze variabele dan echo, krijg ik hier bijv. '123' uit.

Mijn vraag is, hoe krijg ik steeds het laatste getal eruit?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 18:26:41
 
Jel le

Jel le

12/11/2010 09:40:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$laatste_getal = substr($qty, -1);


bedoel je dit?
 
John D

John D

12/11/2010 09:42:19
Quote Anchor link
het laatste getal eruit?
Hoeveel getallen staan er dan in "$qty" wanneer je het laatste getal eruit wilt halen?
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 10:15:17
Quote Anchor link
qty word steeds opgehoogd. Dus als ik 5 producten bestel. komt er uit qty 12345.

nou wil ik gewoon 5 hebben. hopelijk snappen jullie het nu.

@Jelle - nee werkt niet.

Alvast bedankt,
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/11/2010 10:18:00
Quote Anchor link
zouw wel moeten zie hier voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$rest
= substr("abcdef", -1);    // returns "f"
$rest = substr("abcdef", -2);    // returns "ef"
$rest = substr("abcdef", -3, 1); // returns "d"
?>
 
Jel le

Jel le

12/11/2010 10:20:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$qty = 12345;
$laatste_getal = substr($qty, -1);

echo $laatste_getal;


moet gewoon werken hoor
 
John D

John D

12/11/2010 10:23:32
Quote Anchor link
maar waarom 12345 in $qty en niet alleen 5 door steeds $qty = $qty+1 oid ?? Je gaat namelijk helemaal de mist in wanneer het 10 of meer producten wordt: 12345678910 ??
Gewijzigd op 12/11/2010 10:25:03 door John D
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 10:24:06
Quote Anchor link
Ik ga hier even mee aan de slag. Bedankt voor de reacties. Ik zie nu ook dat het werkt maar moet even wat aanklooien met een foreach loop.
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 10:28:02
Quote Anchor link
- Zelfde als John maar veels te laat. -
Gewijzigd op 12/11/2010 10:29:07 door - Mark -
 
Justin S

Justin S

12/11/2010 10:50:23
Quote Anchor link
Waarom maak je geen array?

array("1", "2", "3", "4", "5")

Dan kan je gemakkelijker de laatste ophalen en zonder fouten zoals John D benoemd, bij 10 of 100.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/11/2010 10:50:53
Quote Anchor link
-- spuit 11 --
Gewijzigd op 12/11/2010 10:52:06 door Jacco Engel
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 10:55:08
Quote Anchor link
volgens mij heb ik het een beetje verkeerd verwoord.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$contents = array();
foreach ($items as $item)
{
    $contents[$item] = (isset($contents[$item])) ? $contents[$item] + 1 : 1;            
    foreach ($contents as $id=>$qty)
    {
        echo $qty;
    }
}

dan krijg ik 12345 dus ik had niet goed opgelet.
hebben jullie een idee hoe ik dan het laatste getal uit qty kan krijgen?

bedankt voor al jullie reacties
Gewijzigd op 12/11/2010 10:59:28 door Tim Fendt
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

12/11/2010 10:57:17
Quote Anchor link
wat zit erin in $contents?
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 10:58:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo end($contents); ?>
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 11:01:15
Quote Anchor link
Mark Coenen op 12/11/2010 10:58:56:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo end($contents); ?>


blijft nogsteeds 12345.
 
Justin S

Justin S

12/11/2010 11:01:24
Quote Anchor link
Als je 12345 als output krijgt klopt er iets niet in je display. Cijfers moet je altijd scheiden. Bijvoorbeeld door een komma. Dan kan je vervolgens met een explode de cijfers weer lostrekken en de laatste ophalen.
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 11:06:27
Quote Anchor link
Ik zag je edit te laat, Hoe ziet je items array eruit als ik vragen mag? Het ziet er allemaal wat vreemd uit.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 11:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$cart
= $_SESSION['cart'];
$items = explode(',',$cart);

$contents = array();
foreach ($items as $item)
{

    $contents[$item] = (isset($contents[$item])) ? $contents[$item] + 1 : 1;            
    foreach ($contents as $id=>$qty)
    {

        echo $qty;
    }
}


//dit staat in session cart (als het goed is)


case 'add':
if ($cart)
{

    $cart .= ','.$_GET['id'];
}

else
{
    $cart = $_GET['id'];
}

break;
?>
Gewijzigd op 12/11/2010 11:11:22 door Tim Fendt
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 11:19:10
Quote Anchor link
Even kijken of ik op het goede spoor zit.

Je gooit elk item los in je winkelwagen en nu wil je weten hoevel er van elk item is?
 
Tim Fendt

Tim Fendt

12/11/2010 11:24:51
Quote Anchor link
inderdaad :D
 
- Mark -

- Mark -

12/11/2010 11:54:37
Quote Anchor link
We zijn dan wel behoorlijk aan het afdwalen van de oorspronkelijke vraag. Het zal wel aan mij liggen maar het ziet er nogal vreemd uit. En niet echt optimaal.

LET OP! Je kunt onderstaande code niet plakken in jouw script, Het idee was om je de werking uit te leggen. even in een appart bestandje zetten dus.

Ik weet niet wat beter is, ik heb nog nooit een webshop gebouwd maar ik denk dat gemakkelijker is als je $_SESSION['cart'] direct de tweede array bevat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php

    /*---- INFO! ---->
    
        Stel we hebben een winkelwagen met de volgende inhoud:
        
            3 X artikel 1.
            2 X artikel 3.
            3 X artikel 4.
        
        LET OP! Deze data staat op een verkeerde manier in $_SESSION['cart'] in jouw script als je het mij vraagt.
                Jij hebt de data in $_SESSION['cart'] als een string opgeslagen. Je maakt er doormiddel van explode
                een array van. Waarom niet de data direct als een array in $_SESSION['cart'] opslaan?
                
    */

    
        $chart = array(1, 3, 4, 3, 1, 4, 4, 1);


    /*---- INFO! ---->
    
        Dan gaan we nu een nieuwe array aanmaken met daarin het aantal van elk item.

        In $chart_items komt nu als het goed is het volgende te staan:
        
        array(1 => 3, 3 => 3, 4 => 3)
        
        In andere woorden:
        
            3 X artikel 1.
            2 X artikel 3.
            3 X artikel 4.
            
        We zijn dan dus weer terug bij het begin eigenlijk.

    */

        
        $chart_items = array_count_values($chart);
        

    /*---- INFO! ---->
    
        Dan gaan we nu alle Items weergeven.
        
    */

    
        foreach($chart_items as $item => $count){
            
            echo 'We hebben '.$count.' keer item '.$item.'.<br />';
        }

        
?>


:p hopelijk sla ik de plank niet volledig mis zoals wel vaker het geval is.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.