variabele naam verkrijgen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 11:26:03
Quote Anchor link
Hallo, een kort vraagje. Is het mogelijk om de naam van een variabele op te vragen?

Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$test
= array('iets');
doeIets($test);
?>


Kan ik nu in de functie doeIets op de een of andere manier de variabelenaam 'test' verkrijgen?
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 02:12:02
 
- Mark -

- Mark -

15/03/2012 11:35:39
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 11:38:35
Quote Anchor link
Die geeft de naam van de array niet terug.

Iemand anders een idee?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/03/2012 12:31:30
Quote Anchor link
Ik kan me weinig situaties voorstellen waarbij je dit zet

doeIets($test);

zonder zelf te weten dat $test $test heet.

Misschien in een context waarbij je met $$test werkt of zo ...

Kom je dit probleem echt tegen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 12:41:47
Quote Anchor link
Het gaat om een debug functie. Soms moet iets bijv. een string zijn en mag het niet een array zijn. Op het scherm wil ik dan een melding tonen dat de array $test geen string is. Het zou dan prettig zijn (in het geval van een array) dat ik weet wat de naam van die array is. $$test werkt helaas niet.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/03/2012 15:13:07
Quote Anchor link
Okay, I see.
Ik denk wel dat zoiets moet bestaan, maar ik ken het niet.

Let er wel op: binnen die debug-functie bestaat de variabele sowieso niet; de functie heeft zijn eigen scope.

Of je geeft de variabele mee by reference, met &

Ik zou ook in die hoek zoeken naar wat je nodig hebt http://www.php.net/manual/en/language.references.php

Standaard wordt alles by value meegegeven aan een functie. De functie krijgt niet de variabele zelf mee, maar enkel de waarde ervan, op het moment van de call.
Ook arrays worden by value meegegeven.

Objecten worden by reference meegegeven.

Kan je toch eens code tonen van wat je echt van plan was?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 16:15:54
Quote Anchor link
Thanks Kris, maar dan vrees ik dat het simpelweg niet kan.
Het idee was dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$test
= array('iets');
checkIfString($test);
?>


Nu had het me mooi geleken als er een melding zou worden getoond waarin staat dat de array $test geen string is. Maar ik denk dat het idee leuk is, maar helaas niet realiseerbaar.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

15/03/2012 16:57:00
Quote Anchor link
Zet de naam er anders zelf bij.

checkIfString('test', $test);


Zoek ook eens naar het begrip "watchdog" (waakhond)
bv. bij drupal: http://api.drupal.org/api/drupal/includes%21bootstrap.inc/function/watchdog/6

misschien kan je daar wat inspiratie halen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 17:53:09
Quote Anchor link
Thanks, ik zal wel ff kijken...
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/03/2012 18:40:46
Quote Anchor link
misschien wil je zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
checkIfString($var){
$check = str_replace("'", '', $var);
//controles die je wilt uitvoeren, op $check
$var_string = $var;
//je kunt $var nu echoen als variabelenaam
}
?>

jammer dat ik niet kan inspringen bij snel reageren...

maar je geeft de variabele op de volgende manier in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
checkIfString('$var');
?>

let op deze enkele quotes! heel belangrijk.

weet niet of het werkt, waarschijnlijk niet, maar misschien is het een begin
Gewijzigd op 15/03/2012 18:41:32 door Jeroen VD
 
Jens erd

Jens erd

15/03/2012 18:47:20
Quote Anchor link
@jeroen

Natuurlijk gaat dit niet werken. behalve dat een string ($blaat = '$foo';) niet letterlijk deze haakjes bevat gaat het ook nog niet zo werken ook. kwestie van even uit proberen..

@ozzie

waarom niet met is_string()? zoiets;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function blaat($var) {
    if(is_string($var)) {
    // doe iets
    } else {
    echo "foutmelding";
    }
}

echo blaat(array('a', 'b')); // zou netjes 'foutmelding' moeten geven
?>

Edit: en anders helpt dit je wel verder.
Gewijzigd op 15/03/2012 18:50:02 door Jens erd
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/03/2012 18:49:53
Quote Anchor link
ik weet ook dat het een fout geeft. maar enkele quotes geven de exacte invoer op, dus neemt de naam mee.

jouw functie zal niet zijn wat ozzie bedoelt, hij wil de variabelnaam meegeven in de foutmelding

Toevoeging op 15/03/2012 18:52:31:

update: maar nu 2 variabelen ingeven, zou toch in 1 variabele kunnen meen ik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
checkIfString($var, $check){
// controles op $check
echo 'foutmelding, variabele ' . str_replace("$", '', $var) . ' bestaat niet.';
}


//aanroepen:
checkIfString('$test', $test)
?>
Gewijzigd op 15/03/2012 18:54:19 door Jeroen VD
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 18:52:47
Quote Anchor link
Haha, het valt niet mee he... ik denk dat het simpelweg niet kan...
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/03/2012 18:57:19
Quote Anchor link
ik denk van wel. je kunt de variabelnaam opgeven met de enkele quotes: '$test'.
het probleem is dat die dat de hele tijd ziet als string. maar als je deze variabele dan global zou kunnen maken is de boel gepiept; alleen dat wordt lastig.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
global (echo $var;);
?>

als je deze regel werkend weet te krijgen, denk ik dat die het doet

edit: ik denk dat ik het weet!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
global ${$var};
?>

je controleert dan de hele tijd op ${$var} :)

Toevoeging op 15/03/2012 19:01:29:

dus de hele functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function checkIsString($var) {
global ${$var};
    if(is_string(${$var})) {
    // doe iets
    } else {
    echo 'foutmelding, variabele ' . str_replace("$", '', $var) . ' bestaat niet.';
    }
}

checkIsString('$test');
?>
Gewijzigd op 15/03/2012 18:59:47 door Jeroen VD
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 19:26:22
Quote Anchor link
Dit gaat altijd een string zijn '$test'.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/03/2012 19:30:18
Quote Anchor link
juist niet....toch?
de inhoud van $var wordt 'geechot' binnen de accolades, dus dan test je alsnog aan $test, toch? ik zou zeggen van wel, maar ik kan me vergissen, heb je dit al getest?

Toevoeging op 15/03/2012 19:35:55:

nou heb ik hem zelf getest, dit moet m zijn, hij werkt!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    $test
= 'hallo';
    checkIsString('$test');

    function
checkIsString($var) {
        $check = str_replace("$", '', $var);
        global ${$check};
        if(is_string(${$check}))
        {

            echo 'is een string';
        }

        else
        {
        echo 'foutmelding, variabele ' . $check . ' bestaat niet.';
        }
    }

?>


Toevoeging op 15/03/2012 19:36:49:

na een hoop spam, is het toch wat geworden!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/03/2012 19:45:54
Quote Anchor link
Thanks Jeroen, maar als ik het via classes doorgeef werkt het niet meer. Ik ga het gewoon maar zonder de naam doen. Jammer maar helaas. Toch bedankt!
Gewijzigd op 15/03/2012 19:46:05 door Ozzie PHP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.